Wi-Fi delen tussen Chromebook en Android

Inhoudsopgave:

Wi-Fi delen tussen Chromebook en Android
Wi-Fi delen tussen Chromebook en Android
Anonim

Wat te weten

  • Als u uw Android-telefoon aan uw apparaat wilt koppelen, selecteert u het Phone-pictogram op de onderste taakbalk van uw Chromebook en selecteert u Aan de slag.
  • Als u uw wifi-wachtwoorden wilt synchroniseren, gaat u naar Instellingen > Accounts > Sync en Google-services> Beheer wat u synchroniseert > Synchroniseer alles.
  • Om uw mobiele hotspot te delen, selecteert u het Phone pictogram in de taakbalk en kiest u Enable Hotspot.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de wifi-verbindingen en wachtwoorden van een Chromebook kunt delen met een Android-telefoon. Je kunt ook een wifi-hotspot voor je Chromebook maken met je telefoon.

Bottom Line

U kunt de wifi-wachtwoorden van uw Chromebook synchroniseren met uw Android-telefoon. Zo hoef je niet op beide apparaten verbinding te maken met het netwerk en het wachtwoord in te voeren. Het enige wat u hoeft te doen is uw telefoon verbinden met uw Chromebook en Wi-Fi Sync instellen.

Hoe deel ik internet vanaf mijn Chromebook?

Als je je Chromebook en Android wifi-netwerken en wachtwoord wilt delen, moet je eerst je telefoon synchroniseren met je Chromebook.

  1. Veeg op je Android-telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en schakel Bluetooth in het menu met snelle instellingen in.
  2. Selecteer op uw Chromebook time in de rechterbenedenhoek van het scherm en schakel vervolgens Bluetooth. in

    Image
    Image

    Als je de onderste taakbalk niet ziet, tik of klik je op de onderkant van het scherm om deze weer te geven.

  3. Selecteer het Telefoon icoon in de taakbalk.

    Image
    Image
  4. Selecteer Aan de slag in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  5. Onder Apparaat gedetecteerd, zorg ervoor dat uw telefoon is geselecteerd en selecteer vervolgens Accepteren en doorgaan.

    Image
    Image

    Als je Chromebook wordt beheerd door je werk of school, heb je misschien niet de mogelijkheid om je telefoon te verbinden.

  6. Voer uw Google-wachtwoord in.

    Uw Chromebook en Android moeten aan hetzelfde account zijn gekoppeld.

  7. Selecteer Klaar. Je Android-telefoon is nu verbonden met je Chromebook.

    Image
    Image

    Als u uw Android-telefoon wilt loskoppelen van uw Chromebook, gaat u naar Instellingen > Verbonden apparaten, kiest u uw apparaat en selecteert u vervolgensVergeet telefoon.

  8. Selecteer de time in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer vervolgens het tandwiel Instellingen.

    Image
    Image

    Selecteer het Phone-pictogram in de taakbalk om de telefoonhub te openen, waar u uw berichten, meldingen, batterijduur en meer kunt zien.

  9. Selecteer Accounts in de linkerzijbalk en selecteer vervolgens Sync en Google-services.

    Image
    Image
  10. Selecteer Beheer wat u synchroniseert.

    Image
    Image
  11. Selecteer Sync alles om uw aangesloten apparaten te synchroniseren.

    Image
    Image

    U kunt ook Synchronisatie aanpassen selecteren, vervolgens naar beneden scrollen en Wi-Fi-netwerken inschakelen en al het andere dat u wilt synchroniseren.

Hoe verander ik mijn Android-telefoon in een hotspot?

Als er geen wifi-netwerken beschikbaar zijn, kun je je Chromebook koppelen aan een Android-hotspot zodat je toegang hebt tot internet via het data-abonnement van je telefoon.

Als u snel verbinding wilt maken met de hotspot van uw telefoon, selecteert u het Phone-pictogram in de onderste taakbalk en selecteert u vervolgens Enable Hotspot in de Phone Hub. Vergeet niet om de hotspot uit te schakelen als je hem niet langer nodig hebt.

Image
Image

Hoe deel ik wifi van mijn telefoon naar mijn Chromebook?

Hier leest u hoe u de internetverbinding van uw Android kunt delen vanuit uw Chromebook-instellingen:

  1. Selecteer op uw Chromebook de time en selecteer vervolgens het tandwiel Settings.

    Image
    Image
  2. Selecteer Network in de linkerzijbalk, zorg ervoor dat Mobiele data is ingeschakeld en selecteer vervolgens uw mobiele apparaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer Connect in het pop-upvenster.

    Image
    Image
  4. Je hebt nu toegang tot internet via je telefoon. Keer terug naar de netwerkinstellingen en selecteer Verbinding verbreken als je klaar bent.

    Image
    Image

    Het gebruik van internet op je telefoon verbruikt zowel data als batterijvermogen, dus sluit je telefoon indien mogelijk aan. Afhankelijk van je abonnement kan je provider je tetheringkosten in rekening brengen.

FAQ

    Hoe deel ik een printer via wifi met mijn Chromebook?

    Je printer en je Chromebook moeten hetzelfde wifi-netwerk delen. Schakel uw printer in en verbind deze met een wifi-netwerk en verbind vervolgens uw Chromebook met wifi. Druk op uw Chromebook op Ctrl + P om iets af te drukken en selecteer vervolgens naast Bestemming de pijl omlaagSelecteer Meer bekijken , kies uw printer en selecteer vervolgens Print

    Hoe maak ik verbinding met wifi op mijn Chromebook?

    Als u verbinding wilt maken met wifi op uw Chromebook, selecteert u Snelinstellingenpaneel rechtsonder in het scherm en selecteert u vervolgens Geen netwerken. Selecteer uw wifi-netwerk en voer het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

    Waarom kan mijn Chromebook geen verbinding maken met wifi?

    Als u problemen ondervindt bij het verbinden met wifi op uw Chromebook, is de wifi van uw Chromebook mogelijk uitgeschakeld of communiceert de Chromebook mogelijk niet met de router. Om de wifi-verbindingsproblemen van uw Chromebook op te lossen, probeert u stappen voor probleemoplossing, zoals ervoor zorgen dat wifi is ingeschakeld, uw Chromebook controleren op een wifi-switch en uw Chrome OS updaten.

Aanbevolen: