Hoe een Fire TV Cube in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Fire TV Cube in te stellen
Hoe een Fire TV Cube in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Voor een basisconfiguratie sluit je gewoon je Fire TV Cube aan en volg je de aanwijzingen op het scherm.
  • De installatie kan niet worden voltooid zonder een fysieke afstandsbediening, zelfs als u een Ethernet-adapter gebruikt en verbinding maakt met de Fire TV-afstandsbediening op uw telefoon.
  • Stel je Fire TV Cube in om je tv te bedienen door te navigeren naar Instellingen > Apparatuurbediening > Apparatuur beheren > Apparatuur toevoegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Fire TV Cube instelt, inclusief hoe u uw Fire TV Cube kunt gebruiken om uw tv en andere apparaten te bedienen die kunnen worden bediend met een infrarood (IR) afstandsbediening.

Een Fire TV Cube instellen

Als je een gloednieuwe Fire TV Cube hebt, of als je onlangs je Fire TV Cube hebt gereset, moet je het installatieproces doorlopen. Dit proces verbindt de Fire TV Cube met je Amazon-account en je bent klaar om te beginnen met het streamen van inhoud van een aantal meegeleverde services. Om van andere diensten te streamen, moet je Fire TV-apps downloaden naar je Fire TV Cube.

Dit proces vereist een Fire TV-afstandsbediening. Zelfs als u een Ethernet-adapter gebruikt en met succes verbinding maakt met de Fire TV Remote-app op uw telefoon, kunt u de installatie niet starten zonder een fysieke afstandsbediening. Het hoeft niet de afstandsbediening te zijn die bij je Fire TV Cube is geleverd, maar je hebt wel een compatibele afstandsbediening nodig.

Zo stel je een Fire TV Cube in:

  1. Zoek een geschikte locatie voor uw Fire TV Cube.

    Image
    Image

    Voor de beste resultaten plaatst u uw Fire TV Cube op minstens 1-2 voet afstand van de dichtstbijzijnde luidspreker en op een plaats waar deze een onbelemmerde zichtlijn heeft op de televisie en alle andere apparaten die u wilt te bedienen via IR.

  2. Sluit de Fire TV Cube aan op je televisie via een HDMI-kabel.

    Image
    Image
  3. Steek de stroomadapter in het stopcontact en steek het andere uiteinde in uw Fire TV Cube.

    Image
    Image
  4. Plaats batterijen in je Fire TV-afstandsbediening als je dat nog niet hebt gedaan.

    Image
    Image
  5. Zet je televisie aan en selecteer de relevante HDMI-ingang.
  6. Als de afstandsbediening niet automatisch verbinding maakt, houdt u de Home-knop ingedrukt wanneer daarom wordt gevraagd. Mogelijk moet u de startknop 10 seconden of langer ingedrukt houden.

    Image
    Image

    Deze stap kan niet worden voltooid zonder een fysieke afstandsbediening. Zelfs als je met succes verbinding maakt met de Fire TV Remote-app op je telefoon, zal het drukken op Home in de app je niet voorbij deze stap brengen.

  7. Selecteer uw taal.

    Image
    Image
  8. Selecteer Ik heb al een Amazon-account.

    Image
    Image

    Als je eenvoudige wifi-configuratie hebt geselecteerd toen je de Fire TV Cube kocht, staan je gegevens al op het apparaat en hoef je deze stap niet uit te voeren.

  9. Voer het e-mailadres in dat u voor Amazon gebruikt en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  10. Voer uw wachtwoord in en selecteer SIGN IN.

    Image
    Image
  11. Als uw Amazon-account dit vereist, ziet u een melding met een verificatiecode. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  12. Voer de verificatiecode in en selecteer SIGN IN.

    Image
    Image
  13. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  14. Selecteer Ouderlijk toezicht inschakelen of Geen ouderlijk toezicht om door te gaan.

    Image
    Image

    Als je ouderlijk toezicht kiest, moet je een pincode instellen.

  15. Selecteer Aan de slag en volg de aanwijzingen op het scherm als je hulp wilt bij het selecteren van streaming-apps, of Nee, bedankt als je wilt om ze later zelf te downloaden.

    Image
    Image
  16. Selecteer Doe dit later.

    Image
    Image

    Als u nu tijd wilt besteden aan het instellen van apparaatbesturing, selecteert u in plaats daarvan Doorgaan en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

  17. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  18. Je Fire TV Cube is klaar voor gebruik.

    Image
    Image

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Fire TV Cube mijn tv bedient?

Je Fire TV Cube bevat iets dat een IR-blaster wordt genoemd, wat betekent dat je het kunt gebruiken om de meeste apparaten te bedienen die IR-afstandsbedieningen gebruiken. Dat omvat de meeste televisies, soundbars, Blu-ray- en dvd-spelers en een verscheidenheid aan andere home entertainment-apparaten. Sommige plafondventilatoren en andere armaturen en apparaten kunnen zelfs worden bediend door de IR-blaster in een Fire TV Cube.

Wanneer je je Fire TV Cube voor het eerst instelt, krijg je de mogelijkheid om je soundbar en andere apparaten in te stellen, inclusief de optie om ze te bedienen via de IR-blaster. Als je ervoor kiest om die stap over te slaan, of als je een nieuw apparaat hebt gekocht, kun je op elk moment nieuwe apparaten toevoegen om te bedienen.

Hier leest u hoe u uw Fire TV Cube kunt gebruiken om uw tv te bedienen:

  1. Druk op de Home knop op je afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparatuurbesturing.

    Image
    Image
  4. Selecteer Beheer apparatuur.

    Image
    Image
  5. Selecteer Apparatuur toevoegen.

    Image
    Image
  6. Selecteer TV.

    Image
    Image

    Als je je Fire TV Cube wilt instellen om een ander type apparaat te bedienen, selecteer het dan in de lijst in plaats van TV.

  7. Wacht tot de Fire TV Cube zichtlijn heeft ingesteld en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  8. Selecteer Ik gebruik alleen mijn TV, tenzij je op dit moment een soundbar wilt instellen.

    Image
    Image
  9. Klik op Volgende en wacht tot je tv is uitgeschakeld. De tv wordt herhaaldelijk in- en uitgeschakeld. Volg de aanwijzingen op het scherm totdat de Fire TV Cube volledige controle over de tv heeft.

    Image
    Image
  10. De Fire TV Cube zal vervolgens proberen het geluid van je tv te regelen. Luister en kijk naar aanwijzingen en klik op Yes als alles werkt.

    Image
    Image
  11. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Doorgaan om terug te keren naar het startscherm.
  12. Nadat je het hebt ingesteld, kun je spraakopdrachten gebruiken zoals 'Alexa, zet mijn tv uit' of 'Alexa, schakel over naar kanaal 13' om je tv te bedienen.
  13. Herhaal deze procedure als je de Fire TV Cube wilt instellen om andere apparaten te bedienen, zoals je kabelbox of soundbar.

Hoe maakt Amazon Fire TV Cube verbinding met tv?

Amazon Fire TV en Fire Stick gebruiken beide de dongle-vormfactor, wat betekent dat het streamingapparaat en de HDMI-ingang samen zijn geïntegreerd. Dat maakt ze uitzonderlijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken omdat je de Fire TV of Fire Stick rechtstreeks op een HDMI-ingang van je televisie aansluit. Als dat het enige soort streamingapparaat is dat je ooit hebt gebruikt, vraag je je misschien af hoe Amazon Fire TV Cube precies verbinding maakt met je tv.

Amazon Fire TV Cube maakt verbinding met tv's via HDMI, net als Fire TV en Fire Stick, maar er is een HDMI-kabel voor nodig. Als je naar de achterkant van de Fire TV Cube kijkt, vind je een HDMI-uitgang die er net zo uitziet als de HDMI-ingangen in je televisie. Om verbinding te maken, steekt u een HDMI-kabel in deze uitvoerpoort en vervolgens sluit u het andere uiteinde aan op een van de HDMI-invoerpoorten op uw televisie.

Als je benieuwd bent hoe Fire TV Cube een tv kan bedienen, kan dat via een draadloze verbinding. De meeste televisies maken gebruik van een infraroodafstandsbediening die pulsen van onzichtbaar infrarood licht gebruikt om commando's te verzenden om het aan of uit te zetten, het volume aan te passen en al het andere. De Fire TV Cube bevat een IR-blaster die dezelfde pulsen infrarood licht kan verzenden, en dezelfde informatie is ook geprogrammeerd in een universele afstandsbediening.

Als je de Fire TV Cube vertelt wat voor soort televisie je hebt, zoekt hij de juiste signalen op om jouw soort tv te bedienen en stuurt deze vervolgens door de IR-blaster. Dezelfde techniek kan ook worden gebruikt om je soundbar en een verscheidenheid aan andere apparaten te bedienen.

Waarom werkt mijn Fire TV Cube niet?

Er zijn veel problemen die ervoor kunnen zorgen dat een Fire TV Cube niet werkt, van een corrupte update tot een defecte app en zelfs defecte hardware. Hier zijn enkele van de meest voorkomende Fire TV Cube-problemen en mogelijke oplossingen:

  • Problemen met streamen of afspelen van media: Probeer uw Fire TV Cube opnieuw op te starten door de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten. Als dat niet werkt, zorg dan dat u een sterk Wi-Fi-signaal en probeer indien mogelijk verbinding te maken via Ethernet. Het resetten van uw netwerkhardware kan helpen als uw verbinding traag is.
  • Langzame prestaties of werking met fouten: Controleer op updates. Navigeer naar Instellingen > My Fire TV > Over > Controleer op updates> Install Updates Als het probleem zich bij slechts één app voordoet, kan het helpen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren.
  • Fire TV Cube reageert niet: Als je een beeld hebt maar niet reageert, controleer dan of je afstandsbediening werkt, goede batterijen heeft en is gekoppeld. Als dit het geval is, probeer dan de Fire TV Cube opnieuw op te starten door hem uit het stopcontact te halen en vervolgens weer aan te sluiten. Als dat niet werkt, moet u hem mogelijk opnieuw instellen.
  • Televisiescherm is leeg: De Fire TV Cube is mogelijk niet aangesloten, is mogelijk niet aangesloten op de tv of de verkeerde ingang is mogelijk geselecteerd. Zorg ervoor dat de tv en Fire TV Cube beide zijn aangesloten en op elkaar zijn aangesloten en dat de juiste ingang is geselecteerd. Zorg ervoor dat je een high-speed HDMI-kabel gebruikt als je de tweede generatie Fire TV Cube gebruikt.
  • Geen geluid tijdens gebruik: Controleer het volume van je televisie en soundbar om er zeker van te zijn dat ze niet te laag zijn ingesteld. Als je een soundbar gebruikt, zorg er dan voor dat deze is geselecteerd als geluidsuitvoer. U kunt ook proberen over te schakelen naar een andere HDMI-kabel. Als je een HDMI-hub gebruikt, probeer dan tijdelijk rechtstreeks verbinding te maken met de televisie en kijk of dat het probleem oplost.

FAQ

    Hoe stel ik een Fire TV Cube in met een AV-ontvanger?

    Sluit eerst de AV-receiver aan op de tv met een HDMI-kabel en sluit vervolgens de Fire TV Cube aan op de AV-receiver met een andere HDMI-kabel (gebruik desgewenst de voor 4K geschikte poort op de AV-receiver 4K-video). Gebruik de afstandsbediening om de weergave- en geluidsinstellingen aan te passen.

    Hoe gebruik ik Netflix op een Fire TV Cube?

    Selecteer in het startscherm van uw Amazon Fire TV Cube Search > Netflix en selecteer vervolgens NetflixKies Gratis of Download en selecteer vervolgens Open Selecteer Aanmeldenen meld u vervolgens aan met uw Netflix-gebruikersnaam en -wachtwoord. Je kunt nu Netflix gebruiken op je Fire TV Cube.

Aanbevolen: