Hoe Fire TV-herschikking in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Fire TV-herschikking in te stellen en te gebruiken
Hoe Fire TV-herschikking in te stellen en te gebruiken
Anonim

De Fire TV Recast DVR is een geweldige aanvulling op uw Fire TV-kijkervaring. Het toont en neemt live over-the-air-tv op. In deze handleiding laten we u zien hoe u het instelt en gebruikt.

Wat je nodig hebt

Om Fire TV Recast te gebruiken, heb je de volgende apparatuur nodig:

  • Fire TV Herschikking
  • Een digitale HDTV-antenne
  • Een RF-coaxkabel
  • Een iOS- of Android-smartphone, of Fire Tablet
  • Internetdienst
  • Een breedbandrouter met Wi-Fi-mogelijkheid
  • Een Amazon-account
  • Een Fire Edition TV, Fire TV-stick/box of Echo Show

Hoe een Fire TV-herschikking in te stellen

Zodra je alle benodigde uitrusting hebt, voer je deze stappen uit om je Fire TV Recast in te stellen:

  1. Zorg ervoor dat uw smartphone, Fire TV-apparaat, Echo Show en Fire TV Recast DVR zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Je kunt Fire TV Recast niet instellen vanaf de Amazon-website. Het heeft geen scherm of een eigen afstandsbediening.

  2. Open de Fire TV app op je smartphone.

    Image
    Image
  3. Selecteer Stel een Fire TV-herschikking in wanneer daarom wordt gevraagd en ga door de welkomstschermen.

    Image
    Image
  4. Schakel Locatieservices in en selecteer het bereik van uw antenne en selecteer vervolgens Volgende.

    Als je het antennebereik niet weet, ga dan toch verder.

    Image
    Image
  5. De Fire TV-app leidt je door antenne-aansluiting en plaatsingstips. Als u een binnenantenne heeft, biedt plaatsing bij of op een raam de beste prestaties. Plaats Recast ook waar de antennekabel hem kan bereiken en plaats Recast in de buurt van een stopcontact.

    Image
    Image
  6. Sluit de antenne aan en steek de Recast in het stopcontact. De LED op de Fire TV Recast moet wit beginnen te knipperen. Houd de Fire TV Recast Connect-knop (op de achterkant) acht seconden ingedrukt.

    Image
    Image
  7. Verbind de Recast met uw netwerk (Wi-Fi of Ethernet). Nadat de internetverbinding is bevestigd, registreert en controleert Fire TV Recast op firmware-updates. Als er updates worden gevonden, duurt het enkele minuten om de updates te downloaden en te installeren. Voer gedurende deze tijd geen andere taken uit.

    Image
    Image
  8. Nadat de updates zijn geïnstalleerd, scant Fire TV Recast naar beschikbare over-the-air tv-kanalen. De voortgang wordt weergegeven op het app-scherm. Het aantal te ontvangen kanalen hangt af van de afstand en fysieke barrières tussen de zender van de tv-zender en uw locatie.

    Image
    Image
  9. Verplaats de antenne om meer kanalen te ontvangen en herhaal het kanaalscanproces zo vaak als nodig is. U kunt later ook handmatig opnieuw scannen als u een nieuwe binnen- of buitenantenne toevoegt.

    Als u handmatig opnieuw naar kanalen wilt zoeken, gaat u naar de Fire TV-smartphone-app en opent u Instellingen > Fire TV Recast >Channel Management > Channel Scan Selecteer op een Fire TV-apparaat Fire Edition TV/Fire TV-stick of box Settings > Live TV > Live TV-bronnen > Fire TV Recast > Kanaalscan

  10. Fire TV-apparaten en Fire TV Edition-tv's moeten automatisch worden gekoppeld wanneer een Fire TV-herschikking wordt gedetecteerd. Als het Fire TV-apparaat en Recast niet automatisch worden gekoppeld, opent u de Fire TV-app en gaat u naar Instellingen > Live TV > Live TV-bronnen > Fire TV Recast > Koppel een Fire TV-recast en kies uw apparaat.

    Als je deze opties niet in de app ziet, ga dan naar Instellingen > My Fire TV > Over > Controleer op systeemupdate en zorg ervoor dat je de nieuwste Fire TV-softwareversie hebt.

    Als je een Echo Show hebt, moet deze automatisch worden gekoppeld aan Fire TV Recast als deze zich op hetzelfde netwerk bevindt en op hetzelfde Amazon-account is geregistreerd.

  11. Zodra de bovenstaande stappen zijn voltooid, is de Fire TV Recast DVR klaar voor gebruik.

Gebruik herschikking met Fire TV

Nadat Fire TV Recast is geïnstalleerd, verschijnt er een DVR-categorie in de bovenste menubalk van uw Fire Edition TV of TV met een Fire TV-stick/box aangesloten.

Image
Image

Gebruik een Fire TV-afstandsbediening of Alexa-spraakopdrachten om de DVR-categorie te openen om de Fire TV Recast-functies te zien en te gebruiken.

On Now lijsten tonen uitzendingen voor ontvangen kanalen. Selecteer er een om te bekijken of om een opname in te stellen.

Als je Live TV kijkt met Recast, kun je tot 90 minuten pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen met Alexa of de spelerbedieningen op Fire TV-apparaten, Echo Show of Fire TV-app.

De Fire TV Recast kan niet opnemen van streamingdiensten zoals Netflix, Prime Video en Hulu. Het staat alleen de opname van live over-the-air tv-uitzendingen toe.

Image
Image

De On Now rij kan ook alle live tv-services van internetstreaming-apps of Prime-video weergeven. Aangezien deze niet via een antenne worden geleverd, kan de herschikking hun inhoud niet opnemen.

Bekijk opnames die je hebt gemaakt door ze te selecteren in de Mijn Opnamen-balk met behulp van de afstandsbedieningsknoppen van Fire TV of Alexa.

Image
Image

Om verder te ontdekken wat er beschikbaar is om te bekijken of op te nemen, bevat Fire TV Recast een 14-daagse zendergids. Selecteer het in de rij DVR Manager of vertel het Alexa Ga naar kanaalgids De gids bevat tv-lijsten voor beschikbare kanalen. U hoeft geen zendernummer in te voeren. Gebruik gewoon uw Fire TV-afstandsbediening om deze te selecteren.

Image
Image

Plan opnames tot 14 dagen van tevoren. U kunt ook afzonderlijke tv-programma's of een hele serie opnemen zodra de afleveringen beschikbaar komen via prompts op het scherm.

Afhankelijk van of je de herschikking met twee of vier tuners hebt, kun je mogelijk twee of meer programma's opnemen die tegelijkertijd op verschillende kanalen worden uitgezonden. U kunt ook een programma of een eerdere opname bekijken en tegelijkertijd een of meer programma's opnemen.

Image
Image

Na het instellen van een opname wordt deze in de Geplande Opnames/Opnameprioriteit lijst geplaatst, die toegankelijk is via de DVR Manager.

Image
Image

Als je toegang nodig hebt tot extra Fire TV Recast-instellingen, gebruik dan de DVR Manager.

Image
Image

Gebruik Fire TV-herschikking met Echo Show

Als je een Echo Show hebt, wordt Fire TV Recast toegevoegd aan je Live TV-kijkopties.

Image
Image

Zeg Alexa, ga naar de kanaalgids. Het laat je On Now zien voor al je beschikbare kanalen. Zeg Alexa, next om meer te laten zien. Ga naar een kanaal als je iets zegt als Alexa, stem af op CBS.

Image
Image

Start een opname door de naam van het programma te zeggen, bijvoorbeeld Alexa, record Gotham. De Echo Show neemt alle komende afleveringen op, tenzij je ze annuleert.

Echo Show kan gemaakte opnames weergeven. Vertel Alexa om er een op nummer te kiezen en deze af te spelen.

Image
Image

Gebruik herschikking met de Fire TV smartphone-app

Naast het gebruik van de Fire TV-smartphone-app om Recast in te stellen, kun je het ook als afstandsbediening gebruiken om afspelen, pauzeren, FF, RW en meer te starten. Je kunt ook over-the-air live-tv bedienen via Nu, toegang krijgen tot de lijst met je opnamen, ze afspelen of een opname starten zodra een programma start (je kunt opnamen niet van tevoren plannen).

Gebruik de app om een liveshow op te nemen wanneer u niet thuis bent, en bekijk opnamen die u hebt gemaakt zolang u in verbinding staat met uw thuisnetwerk via een Wi-Fi- of mobiele verbinding.

Je kunt geen opnamen van de herschikking downloaden naar je smartphone om mee te nemen voor offline weergave.

Image
Image

Toegang tot meer herschikkingsinstellingen via de Fire TV-smartphone-app.

Image
Image

Extra Fire TV herschikking setup en gebruikstips

Hier zijn nog een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van Fire TV Recast:

  • Er is slechts één herschikking toegestaan per Amazon-account.
  • Je kunt Recast niet fysiek aansluiten op een tv. Recase heeft geen HDMI- of AV-uitgangen. Dit betekent ook dat u geen Hercast-opnames naar VHS of DVD kunt kopiëren, aangezien er geen fysieke verbindingen zijn.
  • Of je nu een herschikking met twee of vier tuners hebt, het bekijken van live-tv of opnames is beperkt tot twee tv's tegelijk.

Aanbevolen: