Hoe een Fire-tablet te gebruiken met Alexa

Inhoudsopgave:

Hoe een Fire-tablet te gebruiken met Alexa
Hoe een Fire-tablet te gebruiken met Alexa
Anonim

Wilt u uw Kindle Fire-tablet gebruiken met Alexa? De stemassistent-app van Amazon is compatibel met 4e generatie Fire-tablets en hoger. Als je een Amazon Fire HD 6-, Fire 7-, Fire 8- of Fire HD 10-tablet hebt, is het instellen van spraakondersteuning net zo eenvoudig als het downloaden van een app.

Deze instructies zijn van toepassing op de standaard-, HD- en HDX-modellen van de Amazon Fire-familie.

Welke Fire-tablets ondersteunen Alexa?

In 2014 bracht Amazon Fire 6 HD uit, toen de Kindle Fire officieel werd omgedoopt tot Fire. Alle Fire-tablets die sindsdien zijn gemaakt (vanaf de 4e generatie) bevatten ondersteuning voor de Alexa Voice Assistant, maar nieuwere modellen ondersteunen meer functies dan oudere.

Je kunt zien welke generatie Fire-tablet je hebt door naar Instellingen > Apparaatopties te gaan en onder Apparaat te kijken Model.

De generatie van je Fire-tablet verwijst naar het jaar waarin deze is gemaakt. De eerste generatie van de Kindle Fire kwam uit in 2011, dus Fire-tablets die in 2018 zijn gemaakt, maken deel uit van de achtste generatie. Het nummer in de naam van uw tablet (bijv. Fire 7 of Fire HD 10) verwijst naar de schermgrootte.

Als je een oudere Kindle Fire hebt, kun je de Alexa-app downloaden, maar je kunt hem niet gebruiken.

Alexa inschakelen op uw Fire-tablet

Alexa inschakelen op uw Fire-tablet:

  1. Swipe vanaf je startscherm naar rechts totdat je bij de pagina Apps komt en zoek vervolgens naar "Alexa".
  2. Download de Amazon Alexa-app.

    Image
    Image
  3. Nadat het automatisch is geïnstalleerd, tik je op Amazon Alexa op je startscherm om het te starten.

    Image
    Image
  4. Voer je naam in en tik op Doorgaan.
  5. Stel telefoonverificatie in door uw telefoonnummer in te voeren en de naar u verzonden code te bevestigen.

    Je kunt ook op SKIP tikken en later telefoonverificatie instellen; tik gewoon op de spraakballon onderaan het startscherm van de Alexa-app.

  6. Na een korte tutorial kun je beginnen met het optimaal benutten van de stemassistent van Amazon.

Hoe u uw Fire-tablet kunt gebruiken met Alexa

Om Alexa met je stem te bedienen, houd je het Home-pictogram (de cirkel onderaan in het midden van je scherm) ingedrukt en wacht je tot er een blauwe lijn verschijnt. Je kunt dan een commando geven of een vraag stellen.

Image
Image

Als je ouderlijk toezicht hebt ingeschakeld, is Alexa standaard uitgeschakeld. Alexa is niet beschikbaar op kinderprofielen, secundaire profielen voor volwassenen en Fire Kid's Edition-tablets.

Wat kan Alexa in brand doen?

Als Alexa is ingeschakeld, kun je nu al het volgende doen met spraakopdrachten:

  • Bekijk Flash Briefings
  • Bekijk video's op Amazon Prime Video
  • Bekijk foto's van je Prime Photos-account
  • Stel een alarm of timer in
  • Plan en bekijk aankomende evenementen
  • Maak een boodschappenlijstje
  • Videogesprekken voeren

Voor de meeste Alexa-acties moet je apparaat verbonden zijn met een wifi-netwerk. Sommige functies worden niet in elk land ondersteund.

Vanuit het startscherm van de Alexa-app kun je op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek tikken om het optiemenu te openen. Tik vanaf daar op Dingen om te proberen en tik vervolgens op een onderwerp om te zien hoe Alexa kan helpen. Om nieuwe Alexa-vaardigheden te ontdekken, tik je op Skills & Games of zeg je gewoon: " Alexa, stel nieuwe vaardigheden voor"

Image
Image

Soms reageert Alexa met visuele informatie. Tik op het pictogram back om deze beelden te verwijderen.

Alexa on Fire HD 10 handsfree gebruiken

De Fire HD 10 introduceerde volledig handsfree functionaliteit. Deze toevoeging maakt van elke Fire-tablet een slimme Amazon Echo Show-speaker. Een Fire OS-software-update bracht ook volledige handsfree ondersteuning voor alle tablets van de 7e generatie, maar oudere modellen bieden nog steeds slechts beperkte spraakondersteuning.

Alexa gebruiken zonder het scherm van de Fire aan te raken:

  1. Tik op het gear pictogram op je startscherm om de instellingen te openen.
  2. Tik op Alexa onder de Device sectie.
  3. Tik op Handsfree-modus als dit nog niet is ingeschakeld.
  4. Zeg een van de wake-woorden-“ Alexa,” " Amazon, " " Computer, " "Echo , " of "Ziggy "-wacht op het activeringsgeluid, stel dan een vraag of geef een commando.

  5. Uw Fire-tablet kan nu alles wat de Amazon Echo Show en Echo Spot kunnen en meer. Als u de Show Mode Charging Dock hebt, schakelt uw tablet automatisch over naar de spraakgestuurde modus wanneer deze op de oplaadstandaard wordt geplaatst.

Gebruik Alexa om je Kindle-boeken te lezen

Als je Audible-audioboeken hebt, kun je ernaar luisteren door te zeggen: " Alexa, play the audiobook" gevolgd door de titel.

Alexa kan je boeken ook hardop voorlezen als je geen Audible-account hebt. Om Alexa je voor te laten lezen met haar gedigitaliseerde stem, zeg je gewoon " Alexa, play the Kindle book" gevolgd door de titel.

Je kunt Alexa dan vragen om je Kindle-boek te pauzeren, te hervatten of te stoppen. Voorbeelden van andere commando's die u kunt gebruiken zijn:

  • "Alexa, lees harder."
  • "Alexa, stop over 30 minuten met lezen."
  • "Alexa, volgend hoofdstuk."

Gebruik Alexa in de showmodus

Om de Show Mode in te schakelen, zeg je gewoon " Alexa, turn on Show Mode." U kunt ook de Show Mode in- en uitschakelen in het snelle actiemenu.

Show Mode is alleen beschikbaar voor 7e en 8e generatie Fire HD 8 en Fire HD 10 tablets.

Als je de Show-modus inschakelt, kun je je apparaat gemakkelijker op afstand bedienen met spraakopdrachten. Als de weergavemodus actief is, wordt tekst groter, vetter en opgemaakt om op afstand te lezen. Je apparaat zal ook acties voorstellen die Alexa kan uitvoeren in de Show Mode, wat het handig maakt om te leren wat de stemassistent voor je kan doen.

Problemen oplossen met Alexa op de Fire Tablet

Alexa kan in de war raken als je haar vraagt iets te doen terwijl je je Fire-tablet handmatig gebruikt. Als je Alexa bijvoorbeeld vraagt om een Audible-audioboek af te spelen en je probeert het te stoppen met de Audible-app, kan het zijn dat je boek vanaf het begin opnieuw begint te spelen. Als algemene regel geldt dat je elke keer dat je een actie start met Alexa, de actie moet stoppen met Alexa.

Om Alexa een actie te laten stoppen, zeg je gewoon: " Alexa, stop" Je kunt Alexa ook dwingen te stoppen door naar beneden te vegen om het menu Snelle actie te openen en vervolgens op het play/pause icoon. Je kunt Alexa ook in- en uitschakelen door naar Settings > Alexa te gaan

Aanbevolen: