Een externe schijf gebruiken met een Chromebook

Inhoudsopgave:

Een externe schijf gebruiken met een Chromebook
Een externe schijf gebruiken met een Chromebook
Anonim

Google heeft Chrome OS ontworpen als een lichtgewicht, veilig platform voor laptops, wat betekent dat Chromebooks aanvankelijk niet veel opslagruimte nodig hadden. Nu ondersteunen ze Android en de beperkte opslag kan problematisch zijn. Om dit probleem op te lossen, leest u hier hoe u een Chromebook gebruikt met externe opslag, of dit nu een externe harde schijf of een geheugenkaart is.

Android de Space Hog

Het hele idee achter Chrome OS was om een platform te creëren dat webgebaseerde apps ondersteunt. U hoefde deze apps niet te downloaden en te installeren, waardoor er relatief weinig ruimte nodig was op de lokale schijf van de Chromebook. In plaats daarvan hostte de interne opslag het besturingssysteem en uw bestanden.

Nu Google Play op de meeste moderne Chromebooks verschijnt, gaan Android-apps rechtstreeks naar de interne opslag, wat betekent dat je extra ruimte nodig hebt voor je gedownloade media, foto's en bestanden. Dat is waar externe opslag om de hoek komt kijken.

Dit zijn de ondersteunde bestandssystemen, volgens Google:

  • FAT (FAT16, FAT32, exFAT)
  • HFS+ (alleen-lezen op gejournaliseerde HFS+)
  • ISO9660 (alleen-lezen)
  • MTP
  • NTFS
  • UDF (alleen-lezen)

Zoals hierboven weergegeven, kan uw Chromebook lezen en schrijven naar elke externe schijf die is geformatteerd op een Windows-pc. Het kan ook een schijf lezen die op een Mac is geformatteerd, maar niet schrijven. Het ondersteunt ook het Media Transfer Protocol dat wordt gebruikt door media-apparaten, zoals DSLR's en mobiele apparaten.

Dit zijn de typen externe schijven die worden ondersteund door Chrome OS:

  • USB harde schijven (HDD of SSD)
  • USB-sticks
  • USB-cd-rom (alleen-lezen)
  • USB DVD-ROM (alleen-lezen)
  • SD-kaart
  • MicroSD-kaart

Hoe Chromebook te verbinden met externe opslag

Er zijn vier manieren om een externe schijf aan te sluiten, afhankelijk van de configuratie van uw Chromebook:

  • USB-A: de oudere, rechthoekige USB-poort met vierkante hoeken. U kunt de mannelijke connector maar op één manier aansluiten.
  • USB-C: de nieuwere, kleinere USB-poort met afgeronde hoeken. U kunt de mannelijke connector omhoog of omlaag plaatsen.
  • SD-kaartsleuf: Deze dunne sleuf is doorgaans 24 mm breed. U kunt een MicroSD-kaart gebruiken, maar hiervoor is een adapter nodig.
  • MicroSD-kaartsleuf: deze dunne sleuf is doorgaans 11 mm breed.
Image
Image

Hoe toegang te krijgen tot een externe schijf op Chromebook

Zolang je een extern opslagapparaat hebt met de bovengenoemde aansluitingen, kun je je schijf aansluiten op je Chromebook. Hier is hoe:

  1. Sluit uw externe schijf aan of steek uw kaart in de juiste poort.

    Image
    Image
  2. Chrome OS detecteert de schijf en geeft een melding. Klik op Bestanden App openen.

    Image
    Image
  3. Als je de melding hebt gemist, klik je op de Files app op de plank.

    Image
    Image

Hoe u uw Chromebook externe harde schijf gebruikt

Met de app Bestanden geopend, zoekt u uw externe schijf die aan de linkerkant wordt vermeld. In dit voorbeeld zijn zowel een MicroSD-kaart als een USB-stick beschikbaar. Selecteer de vermelde externe schijf om de inhoud ervan te bekijken.

Je kunt bestanden van en naar de nieuwe schijf verplaatsen, net als in Windows, met behulp van muis- of toetsenbordcommando's. U kunt bijvoorbeeld schermafbeeldingen van de externe opslag van de Chromebook naar een USB-stick verplaatsen.

  1. Selecteer uw externe schijf in de app Bestanden.
  2. Klik met de rechtermuisknop in de inhoud van de schijf die rechts wordt weergegeven en selecteer vervolgens Nieuwe map. U kunt ook op CTRL+E drukken om een nieuwe map te maken.

    Image
    Image
  3. Typ de naam van de map en druk op Enter.

    Image
    Image
  4. Klik op Images aan de linkerkant. Hier worden schermafbeeldingen opgeslagen die u met uw Chromebook maakt.

    Image
    Image
  5. Selecteer een reeks schermafbeeldingen door de muisknop ingedrukt te houden om een rechthoek te maken rond de bestanden die u wilt kopiëren of verplaatsen. U kunt ook het eerste item selecteren, dan op Shift drukken en de andere items selecteren die u aan uw selectie wilt toevoegen.

    Laat de muisknop los om de selectie te voltooien.

    Image
    Image
  6. Met uw bestanden gemarkeerd, klik en houd vast in het gemarkeerde gebied om ze allemaal naar de nieuwe map op uw schijf te slepen. Als u liever alleen kopieert en plakt, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en klikt u vervolgens op Copy. U kunt ook op de CRTL+C. drukken

    Image
    Image
  7. Als je de kopieer- en plakmethode gebruikt, ga dan terug naar de nieuwe map van de externe schijf en druk op CTRL+V om te plakken. Anders kunt u op de bestanden klikken en ze van de ene naar de andere locatie slepen.

    Image
    Image

De externe opslagschijf formatteren met Chromebook

Als u de nieuwe schijf wilt wissen voordat u de bestanden van uw Chromebook overzet, is formatteren eenvoudig. Dit is wat je moet doen

  1. Open de app Bestanden en selecteer de schijf.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het station en selecteer vervolgens Apparaat formatteren. U kunt ook op het pictogram met drie stippen Meer in de rechterbovenhoek klikken.

    Image
    Image
  3. In het pop-upvenster geeft u uw schijf een naam met behulp van het toetsenbord (indien nodig) en selecteert u een bestandstype. Je hebt maar drie opties: FAT32, exFAT en NTFS. Als u van plan bent de schijf ook op Windows te gebruiken, selecteert u NTFS. Klik op Wissen en formatteren om door te gaan.

    Image
    Image

Hoe de capaciteit van de schijf te controleren

In tegenstelling tot Windows biedt Chrome OS geen visuele meting van de opslagcapaciteit van de schijf in de app Bestanden. Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds zien hoeveel ruimte je nog hebt.

  1. Terwijl de schijf al is aangesloten, opent u de app Bestanden en selecteert u deze.
  2. Klik op het Meer pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Je ziet de hoeveelheid beschikbare ruimte onderaan het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

Een schijf op de juiste manier uitwerpen

Hoewel je het apparaat zeker op elk moment kunt verwijderen, kan er gegevensverlies optreden. In plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat u het apparaat op de juiste manier uitwerpt om ervoor te zorgen dat Chrome OS niet naar de schijf schrijft.

Aanbevolen: