Wat is e-mail, ook wel elektronische post genoemd?

Inhoudsopgave:

Wat is e-mail, ook wel elektronische post genoemd?
Wat is e-mail, ook wel elektronische post genoemd?
Anonim

Elektronische post, algemeen bekend als e-mail, is een digitaal bericht tussen twee of meer mensen. Om een e-mail op te stellen, gebruikt de afzender een toetsenbord (of soms spraak) om een bericht te typen op een smartphone, tablet of computer. E-mailberichten worden digitaal naar de ontvanger verzonden via de Send-knop of het pictogram van het programma.

Wat heb ik nodig om een e-mail te sturen?

Een e-mailadres is vereist om een e-mailbericht te verzenden of te ontvangen. Het adres is uniek voor elke gebruiker. Om e-mails te openen en op te slaan, hebt u een internettoepassing of een speciaal programma op uw computer nodig.

Het eerste e-mailbericht werd eind 1971 door Ray Tomlinson verzonden. Hoewel de exacte woorden verloren zijn gegaan, zou deze e-mail instructies bevatten over het gebruik van het @-teken in e-mailadressen.

Alle e-mails bevatten dezelfde kernelementen:

  • Een To sectie om ontvangers aan te geven.
  • A Verzenden knop.
  • Een onderwerpregel.
  • Normaal gesproken behoren CC, BCC en Send All tot de extra opties.
Image
Image

Wat is een e-mailadres?

E-mails worden vanaf een ander e-mailadres naar een e-mailadres gestuurd. E-mailadressen worden aan het begin geschreven met een aangepaste gebruikersnaam, gevolgd door de domeinnaam van de e-mailserviceprovider, met een @-teken dat de twee scheidt. Hier is een voorbeeld: [email protected].

Als je niet zeker weet wat je e-mailadres is, zijn er manieren om erachter te komen.

Wat betekent 'een e-mail verzenden'?

Als je klaar bent met het opstellen van een e-mailbericht en het hebt geadresseerd aan een ander e-mailadres, kan het bericht de beoogde ontvanger bereiken door het te verzenden. Een Send-knop of -pictogram maakt deel uit van elk e-mailprogramma.

Vervolgens verzenden servers het bericht van uw adres naar de ontvangers. SMTP is het protocol dat wordt gebruikt om e-mailberichten te verzenden, en POP- of IMAP-servers zijn nodig om elektronische post naar de e-mailclient te downloaden.

Bottom Line

Een e-mailclient is een computerprogramma dat wordt gebruikt om elektronische berichten te lezen en te verzenden. Meestal downloadt de client berichten van de server voor lokaal gebruik (of voor gebruik in een browser) en uploadt hij berichten naar de server voor bezorging aan de ontvangers.

Hoe open ik nieuwe e-mail?

Tik op de nieuwe e-mail (op een telefoon) of klik erop (op een computer) om het bericht te openen en te lezen. Elk e-mailprogramma werkt een beetje anders. Gmail laat je bijvoorbeeld een nieuwe e-mail openen in hetzelfde venster als je inbox, of je kunt ervoor kiezen om het bericht in een eigen venster te openen.

Bottom Line

U kunt een afbeelding of ander bestandstype bijvoegen om naar de ontvanger te sturen. Deze add-ons worden bestandsbijlagen genoemd.

Waarom is e-mail populair?

De snelheid waarmee een e-mail kan worden verzonden en ontvangen, is voor de meeste mensen een voordeel. De meesten van ons kunnen nu overal in minuten of seconden communiceren, of het nu in hetzelfde gebouw is of over de hele wereld.

E-mails zijn meestal sneller en gemakkelijker dan een telefoontje. Bovendien is er geen gevaar om in de wacht te worden gezet of gedwongen om lange gesprekken aan te gaan. Heb je een korte vraag voor iemand, stuur diegene dan een e-mail. Het is eenvoudig om een bestand aan een e-mailbericht toe te voegen.

E-mailaccounts zijn als grote mappen voor privéberichten, bestanden en andere belangrijke informatie. Goede e-mailclients maken het gemakkelijk om uw berichten te ordenen, te archiveren en te doorzoeken, zodat alle informatie in een e-mail gemakkelijk toegankelijk is.

E-mail biedt een verslag van een gesprek, dat u niet krijgt met verbale communicatie. Het is gemakkelijk om e-mails af te drukken of uw e-mails op te slaan in de cloud (ruimte die uw serviceprovider u heeft toegewezen).

In tegenstelling tot sms'en, kun je zoveel schrijven als je wilt in de onbeperkte ruimte van een e-mail. E-maildiensten zijn doorgaans ook gratis.

De meeste e-mailproviders geven je gratis een e-mailaccount. Selecteer uw eigen e-mailadres, verzend en ontvang alle elektronische post die u wilt, en sla alles online op zonder ooit een cent te betalen. Sommige e-mailservices zijn speciaal gebouwd voor privacy en veiligheid, dus u kunt erop vertrouwen dat berichten en bestanden voor iedereen verborgen zijn, behalve voor de beoogde ontvangers.

De meest populaire webgebaseerde e-mailclient is Gmail, gevolgd door Microsoft Outlook en Yahoo Mail. Andere populaire e-mailclients zijn Mozilla Thunderbird, macOS Mail, IncrediMail, Mailbox en iOS Mail.

Het probleem van spam

Het grootste probleem van e-mail is ongevraagde e-mail, beter bekend als spam. Met honderden van deze ongewenste e-mails in uw inbox, kan af en toe een goede e-mail verloren gaan. Er bestaan echter geavanceerde filters om advertenties en ander ongewenst materiaal automatisch te verwijderen.

U kunt het probleem met ongewenste e-mail helpen verlichten door spam correct te rapporteren. Identificeer eerst de echte bron van het bericht en zoek vervolgens de ISP die is gebruikt om het bericht te verzenden. Bepaal de juiste persoon om contact op te nemen en maak ze op de hoogte van de spam.

FAQ

    Wat is Bcc in e-mail?

    Bcc en Cc zijn beide manieren om meerdere ontvangers tegelijk te e-mailen. Bcc staat voor blind carbon copy, wat betekent dat alleen de afzender van de e-mail de Bcc-ontvangers kan zien. Cc betekent doorslag, die dezelfde brief naar twee (of meer) tegelijk stuurt.

    Wat is phishing-e-mail?

    Phishing is een voorbeeld van spammail. Een phishing-zwendel probeert op frauduleuze wijze de persoonlijke gegevens van de ontvanger of toegang tot hun financiële rekeningen te verkrijgen.

    Wat is mijn PayPal-e-mailadres?

    Uw primaire PayPal-e-mailadres is het adres dat u heeft gebruikt bij het instellen van uw PayPal-account. U kunt echter wel geld ontvangen op PayPal met elk e-mailadres dat u aan uw PayPal-account hebt toegevoegd. U kunt maximaal acht e-mailadressen toevoegen aan uw PayPal-rekening.

    Wat is een Exchange-e-mailaccount?

    Microsoft Exchange is een groupware-server die draait op Windows Server-besturingssystemen. Om erachter te komen of u een Microsoft Exchange Server-account hebt, opent u Outlook, selecteert u File > Account Settings > Account Settingsen ga naar het tabblad E-mail . Zoek vervolgens naar Microsoft Exchange in de kolom Type.

Aanbevolen: