VTube Streamer Cimrai brengt virtuele authenticiteit naar Twitch

Inhoudsopgave:

VTube Streamer Cimrai brengt virtuele authenticiteit naar Twitch
VTube Streamer Cimrai brengt virtuele authenticiteit naar Twitch
Anonim

Schurkachtige aanstellerij echo's van een geanimeerde, zeer gestileerde avatar. Het is geen tekenfilm, en het is ook geen AI, het is een persoon. Het tijdperk van de VTuber is aangebroken en Cimrai is het nieuwste beloofde kind van de gemeenschap.

De dominante meesteres van de duisternis is meer dan alleen een geautomatiseerde tovenares, de persoon achter de persona is een bedachtzame redenaar met introspectieve ideeën over haar gemeenschap. Omwille van de anonimiteit vroeg ze om gewoon naar haar VTube-naam, Cimrai, te worden verwezen.

Image
Image
Cimrai.

Cimrai / Twitch

Ze ging van start op 6 juni. In de korte tijd die sindsdien is verstreken, heeft ze een aanhang van 30.000 mensen gecultiveerd en de felbegeerde Twitch Partner-status veiliggesteld, een mijlpaal waar zelfs de grootste streamers jaren over doen om elkaar te ontmoeten.

"Ik had dit succes nooit kunnen voorspellen. Een maand streamen heeft activa terugverdiend waarvan ik dacht dat het een jaar zou duren", zei ze in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik denk dat ik er net in geslaagd ben om iets unieks op tafel te zetten dat ik heb ingevuld op een plek die vacant was gebleven."

Snelle feiten

  • Name: Cimrai
  • Leeftijd: 30s
  • Gelegen: Ontario, Canada
  • Random delight: Cimrai, voormalig literair YouTuber en Vtube-streamingsuperster, is geen onbekende in de wereld van sociale media en het maken van inhoud. Haar eerdere persona, die onbekend blijft, oogstte haar 70.000 abonnees op YouTube en een werkrelatie met MTV.
  • Motto/Quote: "Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wilt worden."

Een identiteit vormen

VTube is een groeiende subcultuur in het maken en streamen van video's, waarbij mensen deze vaak fantastische, door anime geïnspireerde geanimeerde avatars gebruiken als virtuele identiteit.

Anime, videogames en Disney hielpen met haar creativiteit als het originele trio van haar genegenheid. Als een van de zes kan haar opvoeding het best worden omschreven als de Canadese Brady Bunch: een samengesteld gezin dat is samengebracht door echtscheiding, maar versterkt door wederzijdse liefde.

Ze vertelde hoe haar niet-gediagnosticeerde ADHD (aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit) en ASS (autismespectrumstoornis) haar het gevoel gaven dat ze zich in haar jeugd onbegrepen voelde. De nerdcultuur was haar troost doorheen dit alles. "Het bood me een wereld die veel vriendelijker was en, op een vreemde manier, voorspelbaarder dan de wereld waarin ik leefde… het was geruststellend", zei ze.

Haar stiefvader is verantwoordelijk voor haar technische voorliefdes, terwijl haar biologische vader haar een liefde voor film en fantasie bijbracht. Ze is een smorgasbord van deze invloeden en ze leidden haar op de weg naar het creëren van inhoud in 2007 naar een publiek van 70.000 abonnees. De ongelijke relatie tussen makers en hun publiek zorgde ervoor dat ze afhaakte. Het werd te veel om te dragen voor het opkomende commentaar.

De parasociale paradox van het zijn van een front-facing content creator deed haar vonk doven, maar niet helemaal. Het creëren van content was haar roeping in het leven en een verlangen naar ondernemerschap bracht de nu-streamer vijf jaar later terug in de entertainmentwereld.

Hoewel onze maskers geanimeerd zijn, zijn we nog steeds vlees en bloed achter het computerscherm.

Bliksem slaat meestal niet twee keer op dezelfde plaats in, maar voor Cimrai sloeg het niet alleen opnieuw toe, maar die tweede klap was nog opwindender. Streaming was haar volgende onderneming en wat is een betere manier om parasociale excessen te verminderen dan een virtueel masker.

VTube onderbreken

VTube is zijn eigen beest. Andere streamers duiken in livestreaming, maar voor Cimrai was het een hele productie. Twee maanden lang bouwde ze een hype rond haar debuut op sociale media. Toen ze eindelijk op Twitch aankwam, bereikte haar debuutstream een hoogtepunt van ongeveer 700 gelijktijdige kijkers. Een zeldzaamheid onder streamers.

Haar vindingrijkheid als creatieveling stelde haar in staat een baan te vinden in VTubing met een afwijking van het oververzadigde veld van anime-personages. Haar karakter doet meer denken aan een MMORPG-raidbaas die westerse kunststijlen gebruikt. Dit in combinatie met haar karakterzware interpretatie resulteerde in een bewonderend publiek.

Nadat ze zichzelf in haar vroege leven had ontdekt, in tegenstelling tot veel andere VTubers, is haar persona geen virtuele incarnatie van zichzelf. Het is geen symbool van haar meest authentieke zelf. Het is een voorstelling in de meest letterlijke zin.

Image
Image

"Ik heb mijn persona heel erg gecreëerd als een personage dat ik niet was. Ik leun erg op het feit dat ik graag een scheiding tussen mezelf en Cimrai wil bewaren,' merkte ze op. met beide benen op de grond kunnen blijven."

Cimrai's kunst kan van alles betekenen. Ze wil de grenzen van creativiteit blijven verleggen door constant dit soort live-geanimeerde shows op te voeren. De toekomst is grenzeloos.

"Waardeer Cimrai voor wat ze is, wat een interactieve voorstelling is. Het neemt niet weg dat ik het heb over onderwerpen als lichaamspositiviteit of neurodivergentie. Die dingen zijn altijd waar, maar des te meer theatraal aspecten… neem het gewoon voor wat het is,' eindigde ze. "Terwijl onze maskers geanimeerd zijn, zijn we nog steeds vlees en bloed achter het computerscherm."

Aanbevolen: