Streamer MermaidUnicorn brengt passie naar de Twitch-muziekscene

Inhoudsopgave:

Streamer MermaidUnicorn brengt passie naar de Twitch-muziekscene
Streamer MermaidUnicorn brengt passie naar de Twitch-muziekscene
Anonim

Alanna Sterling is een streamer die uit zijn voegen barst met een caleidoscoop van onverschrokken kunstenaarschap.

Bekend onder hun Twitch-schermnaam, MermaidUnicorn, wordt Sterling aangetrokken door het dramatische, het expressieve en het theatrale, met krachtige uitvoeringen versierd met hun kenmerkende regenbooghaar en een patchworkachtergrond die duizenden een bijna dagelijkse dosis van live entertainment.

Image
Image

Sterling kwam in 2018 naar Twitch en is een vaste waarde in de muziekscene geworden met innovatieve performancekunstwerken. Een jonge artiest die iets te bewijzen had, ze wisten dat ze voor iets groters bedoeld waren en grepen de kans om een uitgestelde droom te vervullen.

"Ik leef voor de lof, ik leef voor de liefde. Ik wil gewoon dat iedereen van me houdt. Ik denk omdat ik als kind niet veel liefde kreeg en nu breng ik mijn hele leven door Ik weet dat dat egoïstisch klinkt, maar het is wat me hiernaar toe trok, "zei Sterling tijdens een telefonisch interview met Lifewire waarin ze hun groei op het platform in de muziekscene gedetailleerd beschrijven.

"Ik stop zoveel passie in elk optreden. Als mensen zien dat je plezier hebt en geniet, dan willen mensen meedoen."

Snelle feiten

  • Name: Alanna Sterling
  • Leeftijd: 27
  • Gelegen: Ottawa, Canada
  • Random delight: Grote doorbraak! Alanna begon als een League of Legends-streamer voordat ze maanden in hun online carrière overstapten naar muziek. Ze beleefden hun grote doorbraak tijdens de talentenjacht van de populaire streamer AustinShow.
  • Motto: "Er bestaat niet zoiets als een slechte emotie. Alle emoties hebben een doel in het leven en geen enkel gevoel zal eeuwig duren, ook al voelt het op dat moment oneindig; ook dat gaat voorbij."

Onder de zee

Dromen waren het enige dat Sterling had. Dat en muziek natuurlijk. Sterling, geboren en getogen in Ottawa in een tumultueuze, fluctuerende gezinsdynamiek, vertelt over hun reis naar zelfacceptatie. Zich verplaatsend tussen pleeggezinnen en schooldistricten als een draaideur, was het moeilijk voor hen om een goede basis te vinden in een steeds veranderende wereld.

Een jonge virtuoos, muziek is een belangrijk onderdeel van Sterlings leven geweest. Door de jaren heen hebben ze meer dan 40 instrumenten leren bespelen, variërend van piano en gitaar tot relatief obscure instrumenten zoals de theremin en kazoo.

Een talent dat ze naar eigen zeggen van hun moeder hebben geërfd, muziek is hun reddende genade en de enige constante in hun leven. Piano om twee uur, koor om negen uur en songwriting om twaalf uur. Muziek blijft hun meest blijvende liefde.

"Ik zeg altijd dat muziek mijn moedertaal is. Het is de eerste taal die ik kende", zei Sterling. "Ik had mijn gitaar altijd bij me tijdens alle bewegingen. Het was het enige dat me een beetje vreugde bracht als het leven een beetje waardeloos was."

Songwriting, in het bijzonder, is een instrument van metamorfose geweest voor de donkere delen van hun leven.

Image
Image

Door aan de andere kant van die duisternis te komen, konden ze het licht in het leven vinden. De felgekleurde outfits, de fantastische naam en het regenbooghaar zijn niet louter esthetische voorkeur. Het is een bevestiging. "Het draait allemaal om hoe je de kleurrijke kant van het leven door de duisternis kunt zien. Ik wil gewoon levende kunst in beweging zijn", zeiden ze.

De Zeemeerminbrigade

De authentieke gemeenschap van metaforische zeebewoners die afstemmen op hun stromen staat bekend als de Zeemeerminbrigade. Ze komen om naar originele liedjes te luisteren, verzoeken te doen en te genieten van het ongebreidelde talent dat MermaidUnicorn is. Drie jaar en 43.000 volgers later is Sterling precies waar ze moeten zijn.

"Voor een keer in mijn leven heb ik het gevoel dat dit is wat ik verdien. Terwijl ik voorheen dit constante bedriegersyndroom had, maar nu is het alsof dit precies is waar ik moet zijn en ik heb hard gewerkt om dit rijk te creëren, " zeiden ze.

Ondanks alle ontberingen van hun leven, laat Sterling ze nooit in de steek. Hun gemeenschap is een bron van inspiratie en aanbidding geweest waardoor Sterling kon floreren in tijden van crisis. Hun naaste vertrouwelingen, bekend als The Pineapple Cult, waren aanwezig tijdens medische opflakkeringen en chronische ziekten. Ooit de volmaakte streamer, ondanks alles volhardden ze.

Als mensen zien dat je plezier hebt en geniet, dan willen mensen meedoen."

"Je gemeenschap is slechts een weerspiegeling van jou. Als je liefde projecteert, krijg je het meteen terug", zeiden ze tegen de tranen. "Het is goed om een gemeenschap te hebben die je daarbij zal steunen en ik hoop dat ik ze kan aanmoedigen om fel te zijn en krijgers te zijn."

Met een zelf gefinancierd album in het verschiet waarin hun vele talenten worden getoond, zei Sterling dat ze zich niet al te veel zorgen maken over de toekomst. In plaats daarvan leven ze voor het hier en nu en willen ze een inspiratie blijven voor anderen die soortgelijke worstelingen doormaken.

"Het klinkt cliché, maar ik heb nooit een rolmodel gehad toen ik opgroeide. Ik wou dat ik zo'n rolmodel had zoals ik. Gewoon iemand om me aan te moedigen dat je alles kunt doen, je hebt die kracht", onthulden ze. "Iemand die zegt dat ik zo queer kan zijn als ik wil en dat het oké is. Ik hoop alleen dat ik die persoon nu voor iemand anders kan zijn."

Aanbevolen: