Een echopunt uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een echopunt uitschakelen
Een echopunt uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • De Echo Dot kan niet volledig worden uitgeschakeld zonder de stekker uit het stopcontact te halen.
  • Druk op de Mute-knop om de microfoon uit te schakelen.
  • Je kunt bepaalde meldingen op de luidspreker uitschakelen.

Dit artikel legt uit hoe je een Echo Dot kunt uitschakelen, of beter gezegd hoe je Alexa, de stemassistent van Amazon, in ieder geval tijdelijk kunt uitschakelen.

Blijft Alexa de hele tijd aan?

De Echo Dot geeft verschillende kleuren weer rond de meldingsring, die elk een afzonderlijke waarschuwing vertegenwoordigen, en dat geldt voor alle Echo-modellen. Hoewel het mogelijk is om sommige van die waarschuwingen uit te schakelen of te negeren, is er geen manier om ze permanent uit te schakelen.

Alexa is ontworpen om altijd klaar te zijn voor spraakopdrachten, wat betekent dat hij altijd luistert en altijd aan staat, zolang de Echo Dot en gerelateerde apparaten stroom hebben. Alexa en de Amazon Echo-apparaten blijven dus altijd aan, op voorwaarde dat ze zijn aangesloten.

Image
Image

Als u een Echo Dot volledig wilt uitschakelen, kunt u het beste de unit loskoppelen.

Echo-apparaten hebben echter wel een speciale microfoonknop die, wanneer erop wordt gedrukt, de microfoon uitschakelt en Alexa stopt met luisteren naar gesprekken en omgevingsgeluiden. Dit is een geweldige functie als Alexa blijft activeren wanneer je dat niet wilt, of als je namen en andere woorden blijft verwarren met opdrachten.

Schakelt Echo Dot automatisch uit?

Nee, de Echo Dot wordt niet automatisch uitgeschakeld. Het wordt zelfs helemaal niet uitgeschakeld, tenzij er een stroomstoring is of het apparaat/de apparaten worden losgekoppeld van een voedingsbron.

Kun je de Echo Dot 's nachts uitzetten?

Je kunt de Echo Dot 's nachts of op elk moment niet uitschakelen zonder de luidspreker, het scherm of het apparaat los te koppelen. Zolang de unit van stroom wordt voorzien, blijft deze ingeschakeld.

De Echo Show, die een slim display is en niet alleen een luidspreker, kan echter worden uitgeschakeld met behulp van de hardwareknoppen.

Hoe schakel ik mijn Alexa Echo Dot uit?

De Echo Dot-luidsprekers en -apparaten kunnen mogelijk niet volledig worden uitgeschakeld, maar u kunt de microfoon uitschakelen om te voorkomen dat het systeem naar gesprekken en omgevingsgeluid luistert.

Zo doe je dat:

  1. Zoek de speciale microfoonknop aan de bovenkant van het apparaat. Op de meeste modellen heeft de knop een cirkel met een streep erdoorheen, en op bepaalde modellen is het een microfoonpictogram, ook met een streep erdoor.

    Image
    Image
  2. Druk op de microfoonknop en de meldingsring wordt rood, wat aangeeft dat de microfoon is uitgeschakeld.

    Image
    Image
  3. Laat het uitgeschakeld zolang je wilt of nodig hebt. Om het weer aan te zetten, drukt u nog een keer op de knop en het rode lampje gaat uit.

Wat betekenen de Echo Dot-meldingskleuren?

De kleur van de lichtring rond de bovenkant van de Echo Dot vertegenwoordigt de meest recente melding.

Dit is wat elke kleur betekent:

  • Geel - Een gele melding betekent dat je ongelezen berichten, waarschuwingen of een gemiste herinnering hebt. De Echo Dot kan bijvoorbeeld geel oplichten wanneer een Amazon-pakket bij je thuis is afgeleverd.
  • Rood - Een ononderbroken rode band betekent dat de microfoon is gedempt en dat Alexa in wezen is uitgeschakeld. Zelfs als je het gekozen wake-woord gebruikt, zal Alexa niet reageren.
  • Oranje - Meestal een servicewaarschuwing, de Echo Dot zal oranje oplichten tijdens de eerste installatie, wanneer deze verbinding probeert te maken met het netwerk of internet, of wanneer er verbindingsproblemen zijn.
  • Blauw - Het activeringslampje, een blauwe ring geeft aan dat de luistermodus van Alexa is ingeschakeld. Het zal ook laten zien wanneer de Echo Dot voor het eerst wordt ingeschakeld, wanneer het een verzoek of zoekopdracht verwerkt, of wanneer Alexa reageert op een commando.
  • Paars - Een multi-indicator, paars betekent dat Alexa een verzoek probeert te verwerken, maar dit niet kan omdat de modus Niet storen (DND) is ingeschakeld. Of het betekent dat de Echo Dot wifi-verbindingsproblemen heeft.
  • Groen - Groen betekent meestal dat er een inkomende oproep of groepsoproep is die wordt doorgestuurd naar de Echo Dot.
  • Wit - De kleur wit laat zien dat het volume op de Echo Dot-luidspreker verandert. Een hoger volume zal zich verder om het apparaat wikkelen, terwijl een lager volume dat niet doet. Naarmate het volume verandert, zal de witte ring dienovereenkomstig groeien of krimpen.

Je kunt sommige van deze modi en functies uitschakelen vanuit de Alexa-app. Als u bijvoorbeeld naar Apparaten > Echo & Alexa > Apparaat dat u wilt bewerken > Communicatie gaat, kunt u inkomende oproepen en berichten uitschakelen.

Hoe schakel ik de modus Niet storen van Alexa in?

De Echo Dot slimme luidsprekers en Alexa hebben een modus Niet storen (DND) die alle waarschuwingen en meldingen uitschakelt en de spreker stil houdt.

Hier leest u hoe u Niet storen op de Echo Dot kunt inschakelen:

  1. Open de Alexa-app en tik onderaan op Apparaten.

    Image
    Image
  2. Tik bovenaan op Echo & Alexa en kies vervolgens het apparaat waarop je de modus Niet storen wilt activeren.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar Algemeen en tik op Niet storen. Schakel de bovenste knop om de modus in te schakelen.

    Image
    Image

Tip

Je kunt de NST-modus ook configureren om volgens een schema in en uit te schakelen, zodat deze elke dag of nacht automatisch op een bepaald tijdstip wordt geactiveerd. Hiermee zet je Alexa notificaties bijvoorbeeld uit als je slaapt. Je vindt de Schedule schakelaar en opties in het Do Not Disturb menu in de Alexa app.

FAQ

    Hoe zet ik mijn Echo Dot aan?

    U kunt uw Echo Dot inschakelen door deze op de voeding aan te sluiten. Wacht tot de lichtring wordt geactiveerd. Als het apparaat niet kan worden ingeschakeld, controleer dan de stroomaansluiting en reset indien nodig uw Echo Dot.

    Hoe zet ik meldingen op mijn Echo Dot uit?

    Als je Alexa-meldingen wilt uitschakelen, zet je je apparaat in de modus Niet storen.

    Om meldingen voor specifieke apps en services uit te schakelen, opent u de Alexa-app en gaat u naar More > Settings > Meldingen.

    Hoe schakel ik het blauwe Echo Dot-licht uit?

    Als het blauwe lampje brandt en je hebt geen commando gegeven, zeg dan "Alexa, stop." Als het probleem zich blijft voordoen, koppelt u uw Echo Dot los en sluit u deze weer aan. Reset het apparaat als u nog steeds problemen ondervindt.

    Hoe zet ik de toon op mijn Echo Dot uit?

    Ga in de Alexa-app naar de instellingen voor je Echo Dot en tik op Geluiden Vanaf hier kun je geluiden voor meldingen en alarmen wijzigen of uitschakelen. U kunt er ook voor kiezen om Start of Request en End of Request uit te schakelen als u de toon niet wilt horen wanneer u een spraakopdracht geeft.

    Hoe schakel ik winkelen op mijn Echo Dot uit?

    Om aankopen op Alexa uit te schakelen, opent u de Alexa-app en gaat u naar More > Settings > Account Settings > Voice Purchasing. Tik op de schakelaar Voice Purchasing om deze in de uit-stand te zetten.

Aanbevolen: