Oculus-update laat je jezelf zien in VR

Oculus-update laat je jezelf zien in VR
Oculus-update laat je jezelf zien in VR
Anonim

Een update voor de Oculus Quest- en Quest 2-headsets biedt een breed scala aan nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om een foto van jezelf te maken in VR.

De V29-software die binnenkort wordt uitgerold, introduceert de Live Overlay-mogelijkheid, waarmee je op een gemakkelijke manier een beeld van jezelf kunt vastleggen met VR over de inhoud die wordt weergegeven in je headset. Alle VR-apps die casten en opnemen ondersteunen, zouden volgens Oculus met deze functie moeten werken.

Image
Image

Android-gebruikers moeten er rekening mee houden dat de Live Overlay-functie voorlopig alleen met iOS werkt. Je hebt een iPhone XS of nieuwer nodig. Je kunt dan de overlay inschakelen in de instellingen en wegklikken met de camera van de telefoon.

Gebruikers van sociale media reageerden enthousiast op het nieuws van de update. "Misschien een lange adem, maar ik vraag me af of Live Overlay een stap is in de richting van full-body tracking met de camera van je telefoon als externe tracker?" schreef Reddit-gebruiker TrefoilHat dinsdag.

"Denk er eens over na: je telefoon is al gekoppeld aan je Quest2 en Facebook heeft zeer geavanceerde lichaamskinematica van cameravideo's laten zien. Live Overlay laat zien dat ze in re altime een lichaamsvorm uit een videostream kunnen halen."

Andere functies van de V29-update omvatten toevoegingen om de Oculus meer bevorderlijk te maken voor de productiviteit. Het bedrijf heeft de mogelijkheid toegevoegd voor iOS-gebruikers om verbonden te blijven zonder hun headsets te verwijderen. Je kunt iOS-telefoonmeldingen inschakelen in je Oculus-app-instellingen (op een iPhone 7 of hoger) en je ziet je vergrendelingsschermmeldingen op je headset verschijnen.

Je kunt op het Passthrough Home "oog"-pictogram klikken… om te schakelen tussen de echte en de virtuele wereld."

Er is ook een nieuwe app Bestanden in de app-bibliotheek waarmee je bestanden op je headset op meerdere locaties in VR kunt openen, doorbladeren, beheren, delen en uploaden.

Een ander voordeel is de nieuwe sneltoets voor de Passthrough-omgeving, waarmee je snel een beeld van je omgeving krijgt. U kunt op het "oog"-pictogram van Passthrough Home in het menu Snelle instellingen klikken om te schakelen tussen de echte en virtuele wereld.

Aanbevolen: