Een MacBook Pro upgraden met een SSD

Inhoudsopgave:

Een MacBook Pro upgraden met een SSD
Een MacBook Pro upgraden met een SSD
Anonim

Wat te weten

  • Open Schijfhulpprogramma > selecteer de SSD en kies Wissen > hernoem het > klik opnieuw op Wissen.
  • Kloon uw HDD met behulp van kloonsoftware of Schijfhulpprogramma.
  • Sluit uw computer af en verwissel de HDD met de nieuw geformatteerde SSD.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een MacBook Pro upgradet met een SSD. Deze instructies zijn van toepassing op oudere, niet-Retina MacBook Pro's, maar de MacBook Pro-modellen van 2012-2015 kunnen ook een nieuwe SSD accepteren.

Verzamel de juiste hardware

Verzamel de volgende hulpmiddelen voordat u begint:

  • Een nieuwe SSD
  • Een T6 Torx-schroevendraaier
  • Philips 00 schroevendraaier
  • SATA naar USB-kabel
  • Spudger-tool

Formaat uw SSD

Voordat u iets kunt doen met uw nieuwe SSD, moet u deze formatteren.

  1. Bevestig uw SSD op uw MacBook Pro met behulp van een SATA-naar-USB-kabel. Als u een pop-upbericht ziet wanneer u uw SSD-waarschuwing over leesbaarheid aansluit, selecteert u Initialize.

    Image
    Image
  2. Start Schijfhulpprogramma en zoek naar uw SSD onder het External label in de linkerkolom. Kies Wissen in de bovenste rij met opties.
  3. Voer in het dialoogvenster een nieuwe naam in en selecteer macOS Extended (Journaled) en GUID Partition Table in de vervolgkeuzelijst menu's.

    Image
    Image
  4. Selecteer Erase om uw SSD te formatteren en klaar te maken voor gebruik.

    Image
    Image
  5. Wanneer het formatteringsproces is voltooid, klikt u op Done.

    Image
    Image

Kloon uw harde schijf met kloonsoftware

Zoals hieronder wordt beschreven, moet u na het formatteren van uw SSD de harde schijf van uw Mac klonen met Schijfhulpprogramma of kloonsoftware zoals SuperDuper.

  1. Open SuperDuper en selecteer uw harde schijf in het Copy drop-down menu, de nieuwe SSD in de to kolom, en Backup - alle bestanden uit het using drop-down menu.

    Image
    Image
  2. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, kiest u Kopieer nu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Copy om te beginnen.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een voortgangsvenster dat aangeeft wanneer elke fase van het proces is voltooid. Dit kan lang duren, afhankelijk van hoeveel gegevens u moet klonen.
  5. Druk op OK wanneer het klonen is voltooid. Je SSD bevat nu al je bestanden en een opstartbare kopie van macOS. U kunt het uitwerpen en uw computer uitschakelen om met de installatie te beginnen.

    Image
    Image

Verwijder de interne HDD en plaats de SSD

Verwissel uw interne HDD met een nieuwe SSD met deze algemene stappen.

Deze afbeeldingen tonen het proces op een MacBook Pro 13-inch, medio 2012. De stappen kunnen variëren, afhankelijk van uw model.

  1. Schakel je MacBook Pro uit als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Draai je MacBook Pro ondersteboven zodat de onderkant van de behuizing rechtop staat. Verwijder alle schroeven met de Philips 00-schroevendraaier en verwijder voorzichtig het deksel.

    Image
    Image

    Leg de schroeven zorgvuldig op een geordende manier opzij, zodat u ze later gemakkelijk op de juiste plaatsen kunt bevestigen.

  3. Zoek vervolgens naar de batterijconnector boven de batterij. Gebruik het spudger-gereedschap om het voorzichtig van het stopcontact weg te werken.

    Image
    Image
  4. Zoek uw harde schijf en draai (maar probeer niet te verwijderen) de schroeven op de harde-schijfbeugel aan de bovenkant van het apparaat los. Wanneer los genoeg, verwijder de beugel.
  5. Gebruik het lipje aan de bovenkant van de harde schijf om deze voorzichtig op te tillen en weg van het compartiment.

    Image
    Image

    Verplaats dit plakstrookje naar uw nieuwe SSD op dezelfde plek voor eenvoudiger gebruik.

  6. Verwijder de connectorkabel van de harde schijf weg van de linkerrand van de harde schijf door deze geleidelijk van het apparaat weg te trekken. Breng de vier T6 Torx-schroeven (met de T6 Torx-schroevendraaier) op elke hoek van uw harde schijf over naar uw nieuwe SSD.

    Image
    Image
  7. Bevestig de connectorkabel aan de SSD, plaats deze terug in de houder en zet de beugel van de harde schijf vast. Plaats de batterijconnector stevig in de aansluiting als u deze hebt losgemaakt en sluit de onderkant van uw laptop weer aan.

    Image
    Image

Als uw MacBook Pro niet goed opstart na de SSD-upgrade, start u uw computer opnieuw op terwijl u Option ingedrukt houdt en selecteert u uw SSD als opstartschijf.

Is een MacBook Pro SSD upgradebaar?

Nieuwere MacBook Pro-modellen uit 2016 met Retina-displays en Touch Bars zijn niet gemakkelijk te upgraden, omdat de SSD erop is gesoldeerd. Als u een hardware-upgrade wilt, kunt u het beste contact opnemen met Apple Support.

Het hierboven beschreven algemene proces zou moeten werken als je een oudere MacBook Pro van 2015 en eerder hebt. U kunt ook de fabrikant van de SSD raadplegen om te controleren of uw MacBook Pro-model compatibel is.

Zal een SSD mijn MacBook Pro sneller maken?

SSD's zijn aanzienlijk sneller, efficiënter en bieden meer duurzaamheid dan harde schijven, wat betekent dat het upgraden van de HDD van uw MacBook Pro met een nieuwe SSD ervoor kan zorgen dat deze bijna als nieuw aanvoelt.

Als je MacBook langzaam opstart en applicaties laadt, merk je meteen een verbetering met een SSD. U kunt ook betere batterijprestaties en temperatuurregeling zien.

FAQ

    Kan ik de SSD upgraden op een MacBook Pro uit 2018?

    Helaas niet. 2018 MacBook Pro-modellen worden geleverd met de SSD, RAM en grafische kaart op het moederbord gesoldeerd, wat betekent dat geen van deze elementen gemakkelijk kan worden geüpgraded. U kunt het moederbord vervangen of upgraden naar een nieuwer MacBook Pro-model met een grotere SSD.

    Welke MacBook Pro 13-inch modellen kunnen SSD-upgrades hebben?

    De meeste MacBook Pro 13-inch modellen van medio 2009 tot 2015 met niet-Retina-beeldschermen kunnen een SSD-upgrade aan. Als je niet zeker weet welk model je hebt, selecteer dan het Apple-menu en kies Over deze Mac voor meer informatie. U kunt ook deze MacBook Pro-upgradegids raadplegen voor informatie over welke 13-inch MacBook Pro's per tijdperk kunnen worden geüpgraded.

Aanbevolen: