Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet afsluit

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet afsluit
Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet afsluit
Anonim

Het advies om "het uit en weer aan te zetten" om een verscheidenheid aan problemen te herstellen, waaronder stuurprogrammafouten of softwareproblemen, werkt niet wanneer een computer niet volledig wordt afgesloten. In de meeste gevallen bepa alt de Windows 10 Fast Startup-functie het type herstart dat de computer uitvoert.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Image
Image

Bottom Line

De oorzaak van een onvolledige afsluiting van Windows 10 is de functie Snel opstarten, waarmee de computer snel kan opstarten vanuit een slaapstand. Dit proces is meestal handig om een computer snel aan de gang te krijgen, maar het kan soms vastlopen en is mogelijk niet sterk genoeg om bepaalde systeemfouten op te lossen.

Hoe u Windows 10 kunt afsluiten

Omdat de meeste problemen met het afsluiten van Windows 10 worden veroorzaakt door de functie Snel opstarten, is de beste manier om deze problemen te verhelpen, een meer directe manier te proberen om Windows te vertellen dat het moet afsluiten. Probeer deze alternatieve opties voordat je gefrustreerd raakt en de aan/uit-knop ingedrukt houdt.

Als u alleen een volledige herstart hoeft uit te voeren om een storing te verhelpen of de software volledig te laten installeren of verwijderen, gebruik dan niet het hulpprogramma voor afsluiten, maar gebruik in plaats daarvan de herstartfunctie. Een herstart spoelt het geheugen leeg en ververst de Windows-kernel alsof de computer is uitgezet.

  1. Probeer een specifieke toetsencombinatie. Houd op het toetsenbord Shift ingedrukt terwijl u op Power > Shut down in het menu Start of de vergrendel scherm. Deze benadering omzeilt de functie Snel opstarten en brengt het systeem naar een uitgeschakelde status.
  2. Gebruik het afsluitcommando. Op de meeste besturingssystemen is de opdrachtregel een directere manier van interactie met de onderliggende functionaliteit. Dus als je Windows nodig hebt om te luisteren, is de opdrachtregel een geweldige manier om dat te doen.
  3. Voer de Windows-probleemoplosser uit. Typ in het menu Start troubleshoot en selecteer vervolgens Troubleshoot (systeeminstellingen) in de zoekresultaten. Selecteer in het venster Problemen oplossen onder Andere problemen zoeken en oplossen Power > Voer de probleemoplosser uit Laat de probleemoplosser werken en selecteer vervolgens Sluiten

    Image
    Image

Power Cycling

Vermijd harde stroomcycli - dat wil zeggen, waar u de stekker uit het stopcontact trekt of de aan / uit-knop 15 seconden ingedrukt houdt om een onmiddellijke hardwarestop te forceren. Deze processen geven Windows niet de mogelijkheid om tijdelijke bestanden naar schijf te schrijven. Dit vergroot de kans dat je een belangrijk systeembestand corrumpeert of je werk kwijtraakt.

Aanbevolen: