Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1

Inhoudsopgave:

Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1
Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1
Anonim

Wat te weten

  • Open in Windows 8.1 het Configuratiescherm. Selecteer Vormgeving en personalisatie.
  • Kies Taakbalk en navigatie en selecteer de Navigatie tab.
  • Vink het vakje aan naast Als ik me aanmeld of alle apps op het scherm sluit, ga dan naar het bureaublad in plaats van naar Start.

Dit artikel legt uit hoe je opstart naar het bureaublad in Windows 8.1 en hoe je de Apps-weergave automatisch laat zien bij Start. U kunt Windows 8 alleen rechtstreeks naar het bureaublad laten opstarten als u een update naar Windows 8.1 of hoger hebt uitgevoerd.

Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1

Als jij een van die mensen bent die elke keer dat je je computer opstart op de Desktop-app klikt of aanraakt, zul je blij zijn te weten dat het configureren van Windows 8.1 om het startscherm helemaal over te slaan een gemakkelijke verandering is om aan te brengen. Hier is hoe:

  1. Open het Configuratiescherm van Windows 8. Dit doen vanuit het Apps-scherm is waarschijnlijk de snelste manier via aanraking, maar het is ook toegankelijk via het Hoofdgebruikersmenu (WIN+X) als je dat gewend bent.

    Als je een toetsenbord of muis gebruikt en al op het bureaublad bent, wat waarschijnlijk rekening houdt met de wijziging die je hier wilt aanbrengen, klik dan met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Eigenschappen, ga dan verder met stap 4.

  2. Nu het Configuratiescherm is geopend, selecteert u Vormgeving en persoonlijke instellingen.

    Image
    Image

    U zult de applet Vormgeving en persoonlijke instellingen niet zien als uw configuratiescherm is ingesteld op Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen. Als u een van die weergaven gebruikt, kiest u Taakbalk en navigatie en gaat u verder naar stap 4.

  3. Kies Taakbalk en navigatie.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Navigatie tabblad bovenaan de taakbalk en het navigatievenster dat nu geopend is.
  5. Vink het vakje aan naast Als ik me aanmeld of alle apps op een scherm sluit, ga dan naar het bureaublad in plaats van naar Start. Deze optie bevindt zich in het gedeelte Startscherm op het tabblad Navigatie.

    Image
    Image

    Hier is ook een optie die zegt Toon de Apps-weergave automatisch wanneer ik naar Start ga, wat iets anders is om te overwegen als je geen fan bent van het startscherm.

  6. Selecteer OK om de wijziging te bevestigen.

Vanaf nu, na het inloggen op Windows 8 of het sluiten van uw geopende apps, wordt het bureaublad geopend in plaats van het startscherm. Dit betekent niet dat de Start- of Apps-schermen zijn uitgeschakeld of op enigerlei wijze zijn uitgeschakeld of ontoegankelijk. U kunt het bureaublad nog steeds naar beneden slepen of de knop Start selecteren om het startscherm weer te geven.

Op zoek naar een andere manier om je ochtendroutine te versnellen? Als u de enige gebruiker bent op een fysiek beveiligde computer (u houdt deze bijvoorbeeld altijd thuis), overweeg dan om Windows 8 te configureren om automatisch in te loggen bij het opstarten. Zie Automatisch aanmelden bij Windows voor een zelfstudie.

Aanbevolen: