Hoe USB-C-batterijen de aarde kunnen helpen

Inhoudsopgave:

Hoe USB-C-batterijen de aarde kunnen helpen
Hoe USB-C-batterijen de aarde kunnen helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • NiteCore's nieuwe Sony-camerabatterij heeft een ingebouwde oplader en een USB-C-poort.
  • Er zijn tal van nadelen aan "zelfopladende" batterijen, maar ze zijn zeker handig.
  • Pro's zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan speciale opladers voor snelheid en betrouwbaarheid.
Image
Image

NiteCore's nieuwe Sony-camerabatterij is zelfopladend - u hebt alleen een USB-C-kabel en - jawel - een USB-C-oplader nodig.

Een van de grootste voordelen van USB-C is de alomtegenwoordigheid. Naarmate meer en meer gadgets overschakelen naar de nu standaard connector, hoef je nooit echt na te denken over hoe je ze oplaadt. Je pakt gewoon de dichtstbijzijnde kabel en het komt allemaal vanzelf. NiteCore heeft nu een USB-C-poort aan de batterij zelf toegevoegd, zodat je een batterij van je smartphone, laptop of andere krachtbron kunt gebruiken. Je hebt nog steeds een oplader nodig, maar je hebt geen speciale, aparte oplader nodig. Misschien zouden alle batterijen zo moeten werken.

"Eigen opladers behoren tot het verleden, het hebben van unieke, individuele opladers voor elk apparaat dat we bezitten is gewoon onpraktisch en slecht voor het milieu, dus deze stap van NiteCore is een welkome stap. Grotere oplaadbare batterijen zoals deze zouden moeten inderdaad geleverd met een USB-C-poort, "vertelde Milica Vojnic, een marketingspecialist voor hergebruik en productiespecialist Wisetek, via e-mail aan Lifewire. "Realistisch gezien is het toevoegen van extra circuits aan de batterij geen probleem als dit betekent dat de batterij zelf gedurende een lange periode kan worden gebruikt. Door de hoeveelheid geproduceerd e-waste te verminderen, helpen we het milieu."

Ups en Downs

Het voordeel van een oplaadbare batterij die geen eigen oplader nodig heeft, is duidelijk. Je kunt het opladen via elke oplader, en als je meerdere batterijen tegelijk wilt opladen, hoef je alleen maar een paar telefoonopladers te lenen of ze op reservepoorten van een laptop aan te sluiten.

Image
Image

Maar de nadelen zijn talrijker. Een, die NiteCore vermijdt, is verminderde capaciteit. Met extra circuits voor de oplader is er minder ruimte voor de batterij, wat een kortere levensduur van de batterij betekent. In het geval van NiteCore's Sony-batterij, slaagt deze erin een capaciteit van 2250 mAh in te pakken, versus 2280 mAh van de Sony NP-FZ100, die praktisch identiek is.

Een ander nadeel is de oplaadtijd, die te maken kan hebben met een derde nadeel.

"NiteCore's nieuwe USB-C camera batterij is gespecificeerd als 7.2V 2250 mAh-batterij en het lijkt 4 uur (240 minuten) te duren om op te laden. De originele batterij die hij vervangt, is een 7,2 V 2280 mAh-batterij en lijkt in 150 minuten (2,5 uur) op te laden met de originele oplader, "vertelde professionele fotograaf Can Burak Bizer via e-mail aan Lifewire. "Dus je verliest geen stroom, maar je verliest oplaadtijd. Ingebouwd opladen via USB-C kost 60% meer om op te laden. Dus als je constant batterijen verwisselt en oplaadt tijdens je shoot, moet je misschien dubbele batterijen kopen."

Het kan zijn dat NiteCore het graag langzaam houdt om het warmteniveau in de batterij laag te houden, terwijl de externe oplader van Sony warmte gemakkelijker kan afvoeren.

En tot slot is er de kwestie van betrouwbaarheid. Meer circuits betekent meer ruimte voor problemen, hoewel het uiteindelijk een wasbeurt kan zijn. Mogelijk moet u een defecte batterij vervangen, maar als de oplader van Sony defect raakt, moet u $ 99 betalen voor een nieuwe. Aan de andere kant zijn goede opladers van derden beschikbaar voor veel minder. Ik hou bijvoorbeeld van het merk Patona voor mijn Fujifilm-batterijlader.

Image
Image

Batterijen

Vrijwel alles wat we tegenwoordig gebruiken, heeft een batterij, en als we het opladen ervan een meer uniforme procedure kunnen maken, is dat geweldig. De milieu-impact van het toevoegen van meer circuits aan een camerabatterij is waarschijnlijk klein in vergelijking met de voordelen van universeel opladen via USB-C. We kunnen jarenlang dezelfde opladers bewaren en gebruiken, en gadgetmakers hoeven geen overbodige opladers in elke doos te stoppen.

Maar er zijn andere manieren om een batterij via USB-C op te laden. Sommige camera's, zoals Fujifilm's X-Pro3, hebben een oplader ingebouwd in de camera, waarmee je de batterij kunt opladen zonder deze te verwijderen. En ja, de X-Pro3 doet dit via een USB-C-kabel.

Voor enthousiaste amateurs is USB-C misschien een zegen. Maar voor professionals werken de oude manieren prima en kan erop worden vertrouwd dat ze gewoon werken.

"Batterijen kosten een aanzienlijk bedrag, en veel professionele cameramodellen gebruiken achterwaarts compatibele batterijen", zegt Burak."Met een ingebouwde USB-C-oplader zijn de upgrade-opties beperkt. Je kunt gewoon geen nieuwe snelle(re) oplader kopen en gebruiken. En als dergelijke technologie op nieuwe batterijen komt, moet je je hele batterijset in plaats van alleen je oplader te vervangen. Dus ik zie geen solide reden om mijn bestaande batterijen zonder ingebouwde oplader te verwijderen."

Aanbevolen: