Samsung kondigt nieuwe Odyssey Neo G9-monitor aan

Samsung kondigt nieuwe Odyssey Neo G9-monitor aan
Samsung kondigt nieuwe Odyssey Neo G9-monitor aan
Anonim

Samsung heeft dinsdag zijn nieuwe gebogen gamingmonitor aangekondigd, de Odyssey Neo G9.

Een vervolg op de Odyssey G9-monitor van vorig jaar, het nieuwe model heeft veel overeenkomsten met het oudere model, maar heeft een Quantum Matrix-paneel dat wordt ondersteund door een mini-LED-display en Quantum HDR-ondersteuning voor piekhelderheid.

Image
Image

De Neo G9 wordt geleverd met een resolutie van 5, 120 x 1, 440 (die het bedrijf "Dual Quad High Definition" noemt) en een verversingssnelheid van 240 Hz. Dit alles komt neer op vier keer zoveel frames per seconde op het scherm. Bovendien zijn er twee HDMI-poorten, twee USB 3.0-aansluitingen en een Display Port geïnstalleerd.

De monitor heeft een piekhelderheid van 2.000 nits. Om dat in perspectief te plaatsen, pieken topklasse HDR-tv's meestal op 1.000 nits. Het Quantum Matrix-paneel is gevuld met mini-LED's om de helderheid en het contrast te regelen voor ultrahoge definitie. Het wordt ook geleverd met een 12-bits zwartniveau dat het contrastbereik vergroot om details verder te verbeteren, zelfs op momenten met weinig verlichting.

Het meest opvallende ontwerpaspect is de 49-inch 1000R-kromming van de monitor, die op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt, maar verschillende voordelen heeft. Gebogen monitoren zijn eigenlijk gemakkelijker voor uw ogen omdat ze veel informatie tegelijk kunnen opnemen zonder de belasting die gepaard gaat met flatscreens. De kromming biedt ook een breder gezichtsveld en elimineert vervorming.

De Neo G9 biedt Adaptive Sync op zijn DisplayPort- en HDMI-verversingssnelheid voor een eersteklas grafische kwaliteit. Het is ook compatibel met NVIDIA G-Sync en AMD FreeSync Premium Pro voor naadloze actie voor spelers.

Dit hightech-scherm kost $ 2.499 en is vanaf 29 juli beschikbaar voor pre-order. De monitor zal wereldwijd beschikbaar zijn op 9 augustus.

Aanbevolen: