Post+ abonnementen kunnen Tumblr weer relevant maken

Inhoudsopgave:

Post+ abonnementen kunnen Tumblr weer relevant maken
Post+ abonnementen kunnen Tumblr weer relevant maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de nieuwe Post+-service van Tumblr kun je je abonneren op betaalde Tumblogs.
  • Tumblr is eigendom van Automattic, de eigenaar van Wordpress.
  • Tumblr-gebruik nam af toen het inhoud voor volwassenen verbood.
Image
Image

Tumblr, de OG-mememachine, heeft nu betaalde postabonnementen. Tumblr is terug, schat.

De nieuwe abonnementsservice van Tumblr heet Post+ en laat microbloggers van Tumblr kiezen welke berichten ze openbaar willen maken en welke ze achter een betaalmuur plaatsen. Abonnees betalen $ 3,99, $ 5,99 of $ 9,99 per maand - het bedrag wordt bepaald door de maker en Tumblr neemt een korting van 5%. En dat is het. Supereenvoudig, net als de originele volledig gratis Tumblr. Maar kan het de blogservice terugbrengen?

"Natuurlijk zullen de betaalde abonnementen van Tumblr het platform weer relevant maken. De formule lijkt veel op wat Substack biedt - een blog en een gemakkelijke manier voor schrijvers om kosten in rekening te brengen - minus de hele e-mailnieuwsbriefcomponent, " Olivia Tan, mede-oprichter van online communicatiebedrijf CocoFax, vertelde Lifewire via e-mail.

De val en opkomst van microblogging

Tumblr is in verval sinds het in 2018 expliciete inhoud verbood. Volgens TechCrunch daalden de maandelijkse paginaweergaven met 151 miljoen (29%) in de vier maanden na het verbod. Het staat nu op een gemiddelde van ongeveer 350 miljoen paginaweergaven per maand.

Nog een paar cijfers: er worden elke dag 11 miljoen berichten geplaatst en er zijn een half miljard actieve blogs. Dat zijn geen slechte cijfers, maar Tumblr heeft niet de mindshare waar het ooit van genoot. Vroeger was het de plek waar memes werden gemaakt. Nu, ondanks een indrukwekkend regelmatig gebruikersbestand, wordt het overschaduwd door Twitter, en nu zelfs door nieuwkomer Substack.

Tumblr-gebruikers zijn erg agressief geweest in hun reactie op Post+, dus het zou niet succesvol kunnen zijn bij de huidige Tumblr-gebruikers.

"Tumblr [lanceert] zijn betaalde abonnementen in de hoop jongere gebruikers aan te trekken, "vertelde Miranda Yan, mede-oprichter van softwareontwikkelingsbedrijf Vinpit, via e-mail aan Lifewire, "en om hen te helpen een platform te behouden dat groeide bekendheid onder tieners en studenten in de vroege jaren 2010 als een plek om memes, foto's en creatief schrijven te delen."

Bloggen zelf maakt misschien een comeback, hoewel die heropleving momenteel plaatsvindt in de vorm van nieuwsbrieven die per e-mail worden bezorgd, in plaats van blogberichten die via RSS worden bezorgd. Maar Substack, Ghost en audiobloggen in de vorm van podcasting zijn populair en groeiend. Mensen zijn geïnteresseerd in meer doordachte artikelen en creaties, en we zijn eindelijk bereid ervoor te betalen.

Tumblr is nu eigendom van Automattic, het Wordpress-bedrijf dat onlangs ook de populaire dagboekapp Day One kocht. Wordpress begon als een blogplatform en beheert nu meer dan 43% van alle websites. Het lijkt erop dat Wordpress nu op zoek is naar zijn roots in persoonlijk bloggen.

Betaalde Tumblrs

Zodra de bètaperiode voorbij is en Tumblr Post+ lanceert, kan iedereen kosten in rekening brengen voor een abonnement en kan iedereen zich abonneren. Hoewel niet expliciet vermeld, houdt de veelgestelde vraag in dat je je rechtstreeks vanuit de Tumblr iPhone-app kunt abonneren, met behulp van de abonnementsfunctie van Apple, waardoor het heel eenvoudig is om je aan te melden.

Je kunt berichten ook rebloggen, wat resulteert in een ander bericht met een teaser en de mogelijkheid om je te abonneren.

Maar kan het vragen van geld mensen echt terugbrengen naar Tumblr? Of beter gezegd, kan het Tumblr weer aan de top van internetpublicaties plaatsen, naast Twitter, Substack en misschien Facebook's Bulletin?

Image
Image

Laten betalen om blogposts te lezen trekt misschien niet meteen lezers, maar het kan bloggers verleiden om Tumblr te gebruiken in plaats van alternatieven. Vooral omdat de functie voor opnieuw bloggen van Tumblr en de eenvoudige aanmeldingen voor abonnementen het groeien van een publiek een stuk eenvoudiger en sneller kunnen maken dan met e-mailnieuwsbrieven.

En als de makers komen, en ze publiceren, dan zullen de lezers (hopelijk) volgen.

Niet iedereen is echter dol op deze heropleving van Tumblr. Huidige gebruikers hebben zich ertegen uitgesproken, hoewel veel van de klachten ofwel makers lijken te zijn die niet willen betalen om andere Tumblogs te lezen, of mensen die bang zijn dat betaalde berichten Tumblr op de een of andere manier zullen veranderen in een ander sociaal netwerk zoals Instagram of Twitter.

Tumblr [lanceert] zijn betaalde abonnementen in de hoop jongere gebruikers aan te trekken.

Deze auteur is een Tumblr-fan en wil hem niet zien afdalen naar het niveau van Instagram. Maar moedigt een betaalde abonnementslaag niet aan tot meer doordachte berichten en een meer betrokken lezerspubliek?

"Tumblr-gebruikers zijn erg agressief geweest in hun reactie op Post+", vertelde journalist Mika Kujapelto via e-mail aan Lifewire, "dus het zou niet succesvol kunnen zijn bij de huidige Tumblr-gebruikers. Maar het zou anderen kunnen aantrekken die het niet hebben gebruikt Tumblr eerder."

Aanbevolen: