Instagram om functie te testen die uw account vergrendelt tegen intimidatie

Instagram om functie te testen die uw account vergrendelt tegen intimidatie
Instagram om functie te testen die uw account vergrendelt tegen intimidatie
Anonim

Instagram wil pesten en intimidatie op zijn platform beteugelen door een nieuwe functie genaamd 'Limits' te testen.

Instagram CEO Adam Grossi zei dat het sociale netwerk deze nieuwe functie test tijdens een Instagram Live op donderdag. Grossi zei dat de functie je account in wezen zou vergrendelen wanneer je in een risicosituatie verkeert, zodat je met niemand enige vorm van interactie kunt hebben.

Image
Image

Als je het doelwit wordt van intimidatie, kun je met deze functie je account een tijdje opschorten, zodat je geen ongewenste opmerkingen of DM's ontvangt.

“We weten dat mensen zich soms in tijdelijke momenten van echt risico en pijn bevinden, en we moeten ze hulpmiddelen geven om zichzelf in die situaties te beschermen”, zei Grossi tijdens zijn Live.

Grossi noemde niet wanneer en waar de Limits-test zou worden uitgerold, alleen dat het platform de komende maanden meer zou delen.

Lifewire heeft contact opgenomen met Instagram om meer te weten te komen over hoe de functie Limits zal worden getest, en zal dit verhaal bijwerken zodra er details beschikbaar komen.

Grossi's Live komt slechts een paar dagen nadat Instagram een ander soort beperkende functie voor inhoudscontrole aankondigde. Op dinsdag introduceerde het platform de functie Gevoelige inhoudscontrole, waarmee gebruikers kunnen bepalen hoeveel of hoe weinig gevoelige inhoud ze het liefst op hun feed zien.

Als je ervoor kiest om de controlefunctie in te stellen op 'toestaan', krijg je mogelijk meer foto's en video's te zien die als schokkend of beledigend voor je kunnen worden beschouwd. De standaardinstelling is "limiet", die alleen wat aanstootgevende inhoud laat zien, en er is ook een optie om de controles nog verder aan te scherpen, zodat je daar nog minder van in je feed ziet.

Aanbevolen: