Apple's End Game: gadgets die elkaar opladen

Inhoudsopgave:

Apple's End Game: gadgets die elkaar opladen
Apple's End Game: gadgets die elkaar opladen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Veel apparaten van Apple laden elkaar al op.
  • Wist je dat je iPad Pro je iPhone of AirPods al kan opladen?
  • MagSafe is misschien de toekomst van Apple opladen.
Image
Image

De plot van het oplaadverhaal van Apple wordt absurd ingewikkeld, en toch, als je je gadgets gaat opladen, is het allemaal vrij eenvoudig.

Het nieuwe MagSafe-batterijpakket laadt AirPods op. De iPhone laadt het MagSafe Battery Pack op. De Mac en iPad kunnen iPhones opladen. Zou Apple een ecosysteem kunnen maken waarin alles al het andere kan opladen?

"De vele oplaadopties van Apple bieden Mac-liefhebbers een samenhangende manier om hun producten opgeladen te houden en tegelijkertijd te kunnen gebruiken", vertelde Daivat Dholakia, operationeel directeur bij Force by Mojio, via e-mail aan Lifewire. "Als je maar één Apple-product hebt, heb je niet veel aan de oplaadintegratie. Maar als je een Mac, AirPods, een iPhone en een iPad hebt? Je bent klaar!"

MagSafe-De Toekomst

Het is misschien te vroeg om te voorspellen dat MagSafe de beste oplaadmethode van Apple voor alle apparaten zal zijn, maar het is ook geen slechte gok. Na de naam nieuw leven in te blazen, heeft Apple het gebruikt voor de magnetische opladers voor de iPhone 12, maar ook voor eenvoudige magnetische accessoires. Het is ook gebruikt voor de nieuwe stroom- en dataconnector van de M1 iMac, en het gerucht gaat dat hij terugkeert met de volgende MacBook Pro.

De naam MagSafe lijkt een belangrijk onderdeel te zijn van de oplaadstrategie van Apple.

Ik denk echt dat Apple zal blijven innoveren tot het punt waarop elk apparaat kan worden opgeladen of opgeladen door een ander apparaat.

Tegelijkertijd kunnen veel apparaten van Apple elkaar opladen. Je hebt altijd iPhones, iPods, AirPods of elk ander apparaat kunnen opladen via de USB-poorten op je Mac, maar wist je dat de iPad Pro een iPhone kan opladen, als je ze samen aansluit met een USB-C naar Lightning kabel? En je kunt dezelfde truc gebruiken om AirPods op te laden vanaf de iPad Pro.

Dit lijkt misschien niet meer dan een gimmick, maar het verandert hoe je je apparaten gebruikt.

"Het voordeel van al deze oplaadopties is dat je minder snel met een leeg apparaat vastzit", vertelde Brian Donovan, CEO van Timeshatter, via e-mail aan Lifewire. "Het is vooral geweldig voor mensen [die vaak onderweg zijn] die minder toegang hebben tot echte laadstations."

Alles samenbinden

Het MagSafe Battery Pack is de duidelijkste uiting van de strategie van Apple tot nu toe. Het kan een iPhone 12 opladen via de magnetische inductielader, maar het is ook semi-compatibel met standaard Qi-opladen. Dit betekent dat je hem kunt gebruiken om een paar AirPods of AirPods Pro op te laden.

Maar in een rare plotwending kan de iPhone het MagSafe-batterijpakket opladen via dezelfde MagSafe-verbinding. Het doet dit alleen wanneer de iPhone is aangesloten op de stroom, maar het is een geniale functie. Als uw telefoon bijvoorbeeld is aangesloten op uw auto, kan deze tegelijkertijd CarPlay gebruiken terwijl de batterij wordt opgeladen.

Dit duidt op een toekomst waarin de iPhone een noodoplading voor je AirPods zou kunnen bieden.

"Ik denk echt dat Apple zal blijven innoveren tot het punt waarop elk apparaat kan worden opgeladen - of kan worden opgeladen door - een ander apparaat", zegt Donovan.

"Ik denk echt dat de iPhone AirPods ooit via een draadloze oplaadmethode zal kunnen opladen", beaamt Dholakia.

Of, net zo interessant, je kunt de iPhone in zijn eigen oplader steken, hem met de voorkant naar beneden plaatsen en de MagSafe-spoel gebruiken om de AirPods op te laden. En waarom niet verder gaan? Als Apple MagSafe aan de iPad toevoegt, zou je het kunnen stapelen met AirPods en iPhone, waarbij ze elkaar opladen. Je kunt een iPhone al opladen vanaf de iPad terwijl de iPad oplaadt via het Magic Keyboard, bijvoorbeeld via Smart Connector.

De nadelen

Zoals veel van het ecosysteem van Apple, hoe meer je koopt, hoe meer voordeel je krijgt. iCloud-synchronisatie is zinloos als je alleen een iPhone hebt, maar wordt essentieel als je een Mac en een iPad toevoegt. Deze oplaadwijzigingen zijn niet anders.

Als je maar één Apple-product hebt, heb je niet veel baat bij de oplaadintegratie.

"De nieuwe oplaadinnovaties zijn mogelijk niet altijd compatibel met reeds bestaande producten, waardoor u de geüpgradede versie moet aanschaffen om van alle voordelen te profiteren", zegt Dholakia.

Aan de andere kant, als een enkele batterij en een paar kabels voor al je oplaadbehoeften kunnen zorgen, is dat een stuk beter dan een tas vol kabels en opladers.

Zie je? Het is gecompliceerd. Maar als je all-in bent op Apple-uitrusting, wordt het een stuk eenvoudiger.

Aanbevolen: