Oculus Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas Review: Elite en essentieel

Inhoudsopgave:

Oculus Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas Review: Elite en essentieel
Oculus Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas Review: Elite en essentieel
Anonim

Bottom Line

De Elite-riem is een must-buy voor iedereen die niet van de onhandige riem van de Oculus Quest 2 houdt, maar deze bundel van $ 129 met een batterij en een hoesje is voor sommige gebruikers misschien overdreven.

Oculus Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas

Image
Image

We hebben de Oculus Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas gekocht, zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Er is veel om van te houden over de Oculus Quest 2. De zelfstandige, draadloze headset is zonder meer de beste VR-ervaring voor de meeste kopers, verpakt in solide kracht, een geweldig scherm en kwaliteitsgames voor de fantastische prijs van $ 299. Maar er zijn een paar downgrades van het originele, duurdere Oculus Quest-model, en de dunne riem is de belangrijkste daarvan.

Hoewel zeker bruikbaar, is de meegeleverde stoffen riem van de Quest 2 niet bijzonder effectief om de headset stevig en comfortabel op je gezicht te houden. Gelukkig hebben Quest 2-bezitters een andere optie als ze bereid zijn extra geld uit te geven: de officiële Oculus Quest 2 Elite-band.

Alleen verkrijgbaar voor $ 49 of met een batterijpakket en draagtas voor $ 129, de Elite-riem is een grote verbetering en de moeite waard voor iedereen die niet van de originele pasvorm houdt. Ik heb de laatste configuratie getest met het geïntegreerde batterijpakket en de meegeleverde koffer.

Ontwerp: een meer ondersteunende riem

Terwijl de standaard Oculus Quest 2-riem eenvoudig bestaat uit stoffen banden - een rond de achterkant van je hoofd en de andere over de bovenkant - is de Elite-riem grotendeels van plastic en aanzienlijk meer ondersteunend. Dat komt omdat het helpt het gewicht van het vizier zelf te compenseren door de achterkant van je hoofd te gebruiken om de hele headset veilig op zijn plaats te houden, waardoor het vermogen om door te hangen of zwaar op je gezicht aan te voelen, wordt geminimaliseerd.

De Elite Strap doet dit door een zachte plastic, ovale beugel aan de achterkant te hebben, die zachtjes tegen de achterkant van je hoofd drukt. Het wordt gedeeltelijk ondersteund door een enkele stoffen riem aan de bovenkant, maar belangrijker nog door een vergrendelingsmechanisme aan de achterkant.

Image
Image

In tegenstelling tot de riem van de PlayStation VR, bijvoorbeeld, klikt het wiel van de Quest 2 Elite Strap niet op zijn plaats en moet je op een knop drukken om het van je hoofd te halen wanneer je eruit wilt. In plaats daarvan kunt u het geleidelijk aanpassen totdat de headset strak maar comfortabel aanvoelt, en indien nodig naar behoefte strakker of losser maken. Het blijft zitten.

Het is een grote upgrade ten opzichte van de normale Quest 2-riem. De originele Quest had een eenvoudige plastic riem, maar het was een stapje hoger dan wat Oculus met het vervolg meeleverde. De Elite-riem is een verbetering ten opzichte van beide standaardontwerpen en het is een van de beste VR-headsetriemen die er zijn. Het is veilig, gebruiksvriendelijk en comfortabel en vinkt elk vakje op de lijst aan.

De Elite-riem is een grote verbetering en de moeite waard om op te halen voor iedereen die niet van de pasvorm van de originele riem houdt.

Dit specifieke Elite-riemmodel heeft een batterijpakket ingebouwd in het achterste deel van de riem, in de plastic behuizing. Het voelt niet zwaar of merkbaar aan, hoewel er een gewichtsverschil moet zijn tussen deze versie en de stand-alone, batterijloze Elite Strap-optie.

Ondertussen is de meegeleverde draagtas in deze bundel groot genoeg om de hele headset met de Elite Strap te passen, evenals de twee Oculus Touch-controllers en de oplader. Het grote pilvormige ontwerp is niet-traditioneel voor een gadgetkoffer, ziet eruit als een lichtgrijze joggingbroek en heeft een wolachtige vilttextuur. De hoes kan een beetje onhandig zijn om uit te pakken, maar hij is functioneel en ruim genoeg om alles op te bergen, ook al ziet hij er lang niet zo cool uit als wat hij bevat.

Instelproces: klik erop

Oculus heeft een slim riemondersteuningssysteem ingebouwd met de Quest 2 waarmee je veilig en naadloos verschillende soorten riemen kunt bevestigen. Wanneer u de standaardriem verwijdert, blijven deze plastic "vleugels" aan weerszijden van het vizier over, en die klikken recht in de plastic banden van de Elite-riem om deze stevig aan het vizier te bevestigen.

Image
Image

Zodra het is vastgezet, steekt u gewoon de USB-C-kabel aan de zijkant van de Elite-riem in het Quest 2-vizier, omdat dit stroom van het batterijpakket toevoegt aan uw totale voorraad. Nu laad je de hele headset op via de USB-C-poort onder de draaiknop op de Elite-riem, die zowel het vizier als de batterij van de riem van stroom voorziet.

Comfort: Effectief en aanpasbaar

Comfort is een van de drijvende krachten achter de creatie van de Elite-riem, en een belangrijke reden waarom iemand zou overwegen $ 49 of meer te betalen voor een andere riem. Sommige mensen vinden de riem van de Oculus Quest 2 misschien prima, maar in mijn eigen tests was het gewoon acceptabel: de headset voelde zwaar aan en was nooit zo stevig op zijn plaats vastgemaakt als ik wilde. Het was een grote stap terug van de solide, rubberen plastic band van de originele Quest.

[The strap] helpt een deel van de wrijving weg te nemen die slechte bandjes kunnen creëren, waardoor je verder wegzakt in de meeslepende illusie.

De Oculus Quest 2 Elite-riem lost dat probleem voor mij op, en ik kan me niet voorstellen dat iemand hem minder comfortabel zal vinden dan de standaardriem. Het is een slim ontwerp dat inspiratie ha alt uit eerdere VR-headsets om het gewicht van het vizier goed te ondersteunen, terwijl toch subtiele aanpassingen mogelijk zijn zonder dat de headset van uw dome hoeft te worden gehaald. Het voelt geweldig in gebruik, en belangrijker nog, het helpt een deel van de wrijving weg te nemen die slechte banden kunnen creëren, waardoor je verder wegzakt in de meeslepende illusie.

Image
Image

Batterij: dubbele uptime

De ingebouwde batterij van de Oculus Quest 2 gaat slechts ongeveer twee uur mee, en het secundaire pakket van 4, 676 mAh van de Elite Strap verdubbelt dat aantal effectief. Het voegt ongeveer twee uur extra gebruik toe, wat betekent dat je de vrijheid hebt om veel langere sessies te spelen en/of de headset minder vaak op te laden.

Ik heb persoonlijk geen enkel probleem gehad met de bescheiden batterij van de Quest 2, aangezien ik VR zelden langer dan een uur per keer speel. Naarmate er echter meer meeslepende games worden uitgebracht, omdat mensen VR gebruiken voor sociale interacties en omdat je misschien meer tijd besteedt aan het kijken naar inactieve inhoud (zoals films) in een virtual reality-omgeving, kan die extra buffer van pas komen. De Quest 2 ha alt eerst stroom uit de batterij van de Elite Strap en zoals eerder vermeld, laadt één USB-C-stekker het hele ding op.

De batterij voegt ongeveer twee uur extra gebruik toe, wat betekent dat je veel langere sessies kunt spelen en/of de headset minder vaak hoeft op te laden.

Toegegeven, er zijn doe-het-zelf-opties om de levensduur van de batterij van de Quest 2 te verlengen, inclusief het aansluiten van een draagbare powerbank en deze in je zak steken of op een andere manier aan je lichaam of headset bevestigen. Afhankelijk van de grootte van de powerbank, zou je aanzienlijk meer uptime kunnen krijgen van dat soort oplossing en tegen lagere kosten, maar dat is meer gedoe en het is een minder elegante oplossing dan de officiële optie hier.

Prijs: niet goedkoop, maar het is het waard

Nadat ze $ 299 aan een VR-headset hebben uitgegeven, willen sommigen misschien nog eens $ 49 uitgeven voor een andere riem, of $ 129 voor die riem, een dubbele levensduur van de batterij en een hoesje. Als de standaardriem van de Quest 2 echter niet aan uw behoeften voldoet, is de Elite-riem het extra geld zeker waard.

Het elimineert een van de veelvoorkomende pijnpunten van de Quest 2-ervaring, waardoor je je meer kunt concentreren op de VR-ervaring in plaats van hoe je er toegang toe hebt. De Quest 2 is al ongelooflijk goed geprijsd voor een stand-alone VR-console, en voelt nog steeds als een grote waarde, zelfs als je nog eens $ 49 voor de Elite Strap meetelt.

Heb je echter de hele bundel nodig met het batterijpakket en de koffer? Als je de Quest 2 meestal in korte sessies gebruikt en het niet erg vindt om hem regelmatig aan te sluiten, dan waarschijnlijk niet. De batterij kan een groot voordeel zijn, vooral als je merkt dat je voor langere tijd in VR blijft hangen, maar dat is niet altijd het geval voor gebruikers. De Elite-band biedt naar mijn mening de grootste verbetering binnen deze bundel.

Image
Image

De case is leuk om te hebben, en aangezien de originele officiële Oculus Quest-case alleen voor $ 40 werd verkocht, voelt deze bundel in vergelijking niet te duur aan. Het kopen van de Oculus Quest 2-headset plus deze bundel komt uit op bijna dezelfde prijs als het kopen van de originele Quest-headset ($ 399) plus de draagtas toen, maar nu krijg je een dubbele levensduur van de batterij samen met de talloze verbeteringen van de kern Quest 2 hardware.

Oculus Quest 2 Elite-riem vs. Orzero verstelbare hoofdband voor Quest 2

Er zijn een aantal riemen van derden voor de Quest 2 die er zijn, ongetwijfeld aangemoedigd door het ernstige aanbodtekort van de Elite-riem na de release. Orzero's verstelbare hoofdband voor Oculus Quest 2 (bekijk bij Amazon) is een goed beoordeeld alternatief dat er een beetje anders uitziet, dankzij een veel grotere plastic schaal op de achterkant van je hoofd, maar het lijkt op dezelfde manier te werken als de officiële Elite-riem. Het is $ 10 goedkoper dan de officiële optie, dus het kan een goed alternatief of goedkoper alternatief zijn. Er is echter geen versie met een ingebouwd batterijpakket.

Een echte Elite-toevoeging aan de Quest 2

Als je Oculus Quest 2 niet helemaal goed past, pak dan de Elite Strap. Het is een veel beter ontworpen riem die de VR-headset veilig en comfortabel op zijn plaats houdt tijdens gebruik, en het extra geld zeker waard is. Toegegeven, je zou kunnen grijnzen bij de gedachte meer geld uit te geven aan iets dat bij de standaardheadset had moeten komen, maar de verbeterde ervaring zou uiteindelijk opwegen tegen die frustratie. De bundel met het batterijpakket en de draagtas voegt extra waarde toe en is de moeite waard als je graag langere speelsessies wilt of de headset niet zo vaak hoeft op te laden, maar de Elite-riem zelf is de meest essentiële toevoeging in deze set.

Specs

  • Productnaam Quest 2 Elite-riem met batterij en draagtas
  • Productmerk Oculus
  • UPC 815820021056
  • Prijs $129.00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 11.36 oz.
  • Productafmetingen 13 x 6,75 x 4,5 inch.
  • Kleur Wit/Zwart
  • Poorten USB-C
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: