Wat is WhatsApp?

Inhoudsopgave:

Wat is WhatsApp?
Wat is WhatsApp?
Anonim

WhatsApp is de populairste instant messaging-app ter wereld. Het wordt gebruikt door ongeveer twee miljard mensen, het is eenvoudig te begrijpen, helemaal gratis en biedt geen grenzen aan hoe u met mensen communiceert. Het enige wat je nodig hebt is een compatibele smartphone en een telefoonnummer.

In dit artikel leer je:

  • Waarom mensen WhatsApp gebruiken
  • Waarom het als een veilige berichtoptie wordt beschouwd
  • Hoeveel kost het
  • Hoe het in het algemeen werkt

Waarom zou ik WhatsApp gebruiken?

Een belangrijke reden om WhatsApp te gebruiken is omdat iedereen het al gebruikt, maar het is ook belangrijk om te weten dat mensen het gebruiken omdat het zo handig is. Er zijn veel verschillende toepassingen van WhatsApp, maar uiteindelijk werkt het ook goed als instant messaging-app.

Waar ter wereld je ook bent, je kunt gemakkelijk het equivalent van een sms-bericht naar een vriend of familielid sturen zonder je zorgen te maken dat het je geld kost, alsof ze zich in een ander land bevinden.

Er kunnen slechts acht deelnemers tegelijk aan een oproep deelnemen, maar u kunt een WhatsApp-groep maken met maximaal 256 deelnemers.

Een andere handige functie is het feit dat je je niet hoeft te registreren voor een account. Je hebt alleen een telefoonnummer nodig om te beginnen.

Er zijn veel andere redenen waarom WhatsApp zo populair is, maar de meest cruciale is dat het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs als je niet bijzonder bedreven bent in technologie. Mensen van alle leeftijden en niveaus kunnen WhatsApp gebruiken, net als bij het verzenden van sms-berichten.

Is WhatsApp veilig?

WhatsApp is een zeer veilige manier van berichten versturen. Het biedt end-to-end-codering tussen gebruikers, zodat uw gegevens worden beschermd terwijl deze tussen u en uw contactpersoon worden verzonden.

Soms zijn er problemen met het verzenden van gevaarlijke malware-links naar gebruikers van onbekende bronnen, maar de sleutel om dit te voorkomen is om regelmatig veiligheidstips op het internet te volgen en om nooit interactie te hebben met een link die je niet herkent of verwacht.

WhatsApp maakt deel uit van Facebook, wat bij sommige mensen op hun hoede kan zijn voor de sociale-mediawebsite, maar de service benadrukt dat er nooit informatie wordt gedeeld met het sociale netwerk. Het wordt volledig gescheiden gehouden, zodat uw privacy behouden blijft.

Is WhatsApp gratis?

WhatsApp is volledig gratis te gebruiken. Er zijn geen limieten aan de service, dus je kunt mensen zo vaak berichten sturen als je wilt zonder beperkt te worden.

Er zijn momenteel ook geen advertenties om mee te kampen, dus je hoeft geen opdringerige berichten te verdragen terwijl je met vrienden en geliefden praat.

Het enige deel van WhatsApp dat misschien niet gratis is, is te wijten aan je mobiele provider. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn, aangezien WhatsApp je datalimiet gebruikt om berichten en oproepen uit te wisselen, in plaats van je sms-tegoed. Controleer de overeenkomst van uw mobiele provider om te zien hoe u mogelijk wordt beïnvloed.

Als je je smartphone verbindt met een Wi-Fi-netwerk in de buurt, hoef je je geen zorgen te maken over datakosten.

Hoe werkt WhatsApp?

WhatsApp werkt veel zoals iMessage voor iOS, maar voor alle smartphonewebsites en desktopgebruikers. Het gebruikt je internetverbinding zodat je verbinding kunt maken met iedereen wiens telefoonnummer ook is geregistreerd bij WhatsApp, zonder dat je je hoeft aan of af te melden bij een apart account.

Je moet de WhatsApp-app downloaden om hem te gebruiken (en hem ook up-to-date te houden), maar hij integreert soepel in je telefoon en je kunt gemakkelijk links en foto's delen met anderen via de service.

Image
Image

Het is ook mogelijk om groepschats te maken, zodat je bijeenkomsten met je vrienden kunt organiseren, of gewoon op de hoogte kunt blijven van wat je familie doet, allemaal vanuit één centrale bron in plaats van dat je aparte apps hoeft te gebruiken.

Je hebt alleen een actieve internetverbinding op je smartphone nodig.

Kan ik WhatsApp gebruiken om te bellen?

Ja. WhatsApp biedt gratis videobellen en gratis spraakoproepen. Dat is een enorme hulp voor velen, want het betekent dat zowel Android- als iOS-gebruikers gratis videogesprekken kunnen voeren zonder dat ze accounts hoeven te registreren bij diensten zoals Skype.

Het is ook mogelijk om groepsvideogesprekken te voeren met WhatsApp, zodat vrienden- en familiegroepen gratis met elkaar kunnen converseren. En met zowel video- als spraakgroepoproepen kunnen gebruikers later deelnemen aan het gesprek als ze niet meteen kunnen antwoorden.

Je kunt niet bellen of berichten sturen naar niet-WhatsApp-gebruikers. Ze moeten eerst WhatsApp installeren.

Aanbevolen: