Hoe het scherm van een laptop helderder te maken

Inhoudsopgave:

Hoe het scherm van een laptop helderder te maken
Hoe het scherm van een laptop helderder te maken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de toetsen voor schermhelderheid op het toetsenbord.
  • Selecteer Action Center op de taakbalk > Schuif de Helderheid en kleur schuif naar rechts (om de helderheid van het scherm te verhogen).
  • Ga naar Instellingen > Systeem > Display > Helderheid en kleur.

De schermhelderheid van uw laptop kan een verschil maken voor uw productiviteit en kan zelfs vermoeide ogen verminderen. Dit artikel laat zien hoe u uw scherm helderder kunt maken en uw computer comfortabel kunt maken.

Waarom is het scherm van mijn laptop zo donker?

Alles, van een beeldschermstuurprogramma met fouten tot een defect scherm, kan de oorzaak zijn van een zwak scherm. De meest voorkomende reden is echter de verkeerde instelling van de schermhelderheid in Windows 10. Maar voordat u uw scherm helderder gaat maken, moet u eerst naar de omgevingsverlichting en eventuele bronnen van verblinding kijken. Zonlicht is overdag de belangrijkste bron van omgevingslicht.

Verander je locatie om het effect van omgevingslicht op je scherm te testen. Anti-IR/anti-UV-films kunnen ook de helderheid verminderen door een tint te geven.

Hoe maak ik mijn scherm helderder?

Een Windows-laptop geeft je verschillende manieren om je scherm helderder te maken. In de onderstaande stappen behandelen we handmatige en automatische manieren om een saai scherm aan te passen.

Gebruik het actiecentrum

Dit is de snelste manier om de helderheid van het scherm aan te passen. De schuifregelaar is aanwezig op alle Windows 10-pc's die zijn bijgewerkt naar versie 1903 en hoger.

  1. Selecteer het Action Center pictogram aan de rechterkant van de taakbalk.
  2. Verplaats de Helderheid en kleur schuif om de lichtniveaus aan te passen.

    Image
    Image

Gebruik Windows 10-instellingen

Je hebt ook toegang tot de schuifregelaar voor helderheid via Beeldscherminstellingen.

  1. Ga naar Instellingen > Systeem.

    Image
    Image
  2. Verplaats onder Display instellingen de schuifregelaar voor Helderheid en kleur.

    Image
    Image

    Opmerking:

    Je kunt ook de sterkte van het nachtlampje wijzigen. Selecteer Nachtlichtinstellingen en pas de Kracht aan met behulp van de schuifregelaar in het volgende scherm.

Gebruik het Windows 10 Mobiliteitscentrum

Het Mobiliteitscentrum is ontworpen voor snelle toegang tot algemene Windows 10 mobiele instellingen. Een daarvan is de schuifregelaar voor de helderheid van het beeldscherm.

  1. Tik op de Windows-toets + X snelkoppeling en selecteer Mobility Center in het menu.

    Image
    Image
  2. Verplaats de Schermhelderheid schuifregelaar om de helderheid van het laptopscherm aan te passen.

    Image
    Image

    Tip:

    U kunt het Mobiliteitscentrum ook openen vanuit het menu Start zoeken en door met de rechtermuisknop op het batterijpictogram te klikken.

Gebruik de instellingen voor batterijbesparing om de helderheidsniveaus automatisch aan te passen

De instellingen voor batterijbesparing zullen uw laptop niet automatisch opfleuren. Maar het is belangrijk om te weten over deze automatische aanpassing en deze indien nodig uit te schakelen voor een helderder scherm. Windows 10 verlaagt automatisch de schermhelderheid wanneer de batterij onder een bepaald niveau zakt. U kunt het batterijvermogenspercentage wijzigen en zo de helderheid van het scherm beheren.

  1. Selecteer Windows-toets + I om Instellingen te openen.
  2. Ga naar Systeem > Batterij.
  3. Selecteer de vervolgkeuzelijst voor Schakel batterijbesparing automatisch in op en kies een batterijpercentage.
  4. Schakel het selectievakje in (of uit) voor Verlaag de helderheid van het scherm in batterijbesparing.

    Image
    Image

Wat is de sneltoets om de helderheid aan te passen?

De meeste laptops hebben een speciale toets om het scherm helderder of dof te maken. De speciale toetsen bevinden zich meestal bij de functietoetsen op de bovenste rij. Houd er rekening mee dat de sneltoetsen kunnen verschillen op laptops van verschillende merken en zelfs tussen modellen van dezelfde fabrikant. Zoek gewoonlijk naar een pictogram dat op een zon lijkt.

Bijvoorbeeld:

  • Tik op een Dell XPS 13 op de twee helderheidstoetsen die zich bij de F11- en F12-toetsen bevinden. U hoeft de functietoetsen niet te activeren wanneer u tikt om de weergave aan te passen. Een schuifregelaar voor helderheid op het scherm dient als visuele indicator voor het helderheidsniveau.
  • Op sommige Lenovo-laptops moet u eerst de functietoetsen activeren. Druk op Functietoets + Home om de helderheid te verhogen of op de Functietoets + Endom de helderheid te verlagen.

Raadpleeg de handleiding van uw laptop voor de exacte toetsen op het toetsenbord.

Tip:

Je moet de helderheid van het scherm op alle schermen aanpassen wanneer je je laptop als tweede monitor gebruikt. Een algemene regel is om altijd wat tijd te besteden aan het kalibreren van uw beeldscherm en het te controleren onder de meest voorkomende omgevingslichtomstandigheden waarmee u werkt.

FAQ

    Hoe kan ik het scherm op een Mac-laptop helderder maken?

    Om de helderheid van het scherm van uw MacBook aan te passen, gaat u naar het Apple-menu en selecteert u Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en klikt u vervolgens op Weergeven. Gebruik de schuifregelaar voor helderheid om de helderheid van uw scherm aan te passen.

    Hoe kan ik de helderheid van het scherm nog meer verlagen op een laptop?

    Om verder te gaan dan de laagste helderheidsinstellingen op je laptop, heb je een applicatie van derden nodig, zoals Dimmer, PangoBright of CareUEyes. Deze programma's zijn handig als zelfs de laagste helderheidsinstellingen ongemak veroorzaken.

    Hoe los ik het op als mijn scherm te donker is, maar mijn helderheid helemaal omhoog is?

    Als je scherm te donker is, zelfs bij volledige helderheid, kun je een paar stappen voor probleemoplossing proberen. Probeer het beeldschermstuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren: Ga naar Apparaatbeheer, selecteer Beeldschermstuurprogramma, klik met de rechtermuisknop op de naam van uw stuurprogramma (bijvoorbeeld Nvidia), selecteer Verwijderenen volg de aanwijzingen. Start uw computer opnieuw op om het stuurprogramma opnieuw te installeren. Een andere optie is om het BIOS op uw systeem bij te werken.

Aanbevolen: