Instagram voegt bedieningselementen voor gevoelige inhoud toe

Instagram voegt bedieningselementen voor gevoelige inhoud toe
Instagram voegt bedieningselementen voor gevoelige inhoud toe
Anonim

Instagram laat gebruikers beslissen hoeveel of hoe weinig gevoelige inhoud ze het liefst op het platform zien.

Het sociale netwerk heeft dinsdag de functie voor controle van gevoelige inhoud geïntroduceerd om mensen te laten beslissen of ze gevoelige inhoud willen zien op het tabblad Ontdekken.

Image
Image

Instagram beschrijft gevoelige inhoud als "berichten die niet noodzakelijkerwijs in strijd zijn met onze regels, maar mogelijk schokkend kunnen zijn voor sommige mensen, zoals berichten die seksueel suggestief of gewelddadig kunnen zijn."

"Je kunt besluiten om de dingen te laten zoals ze zijn of je kunt de Gevoelige inhoud aanpassen om meer of minder van sommige soorten gevoelige inhoud te zien. We erkennen dat iedereen verschillende voorkeuren heeft voor wat ze willen zien in Explore, en deze controle geeft mensen meer keuze over wat ze zien ", schreef Facebook in zijn bericht waarin de functie werd aangekondigd.

Als je ervoor kiest om de controlefunctie in te stellen op 'toestaan', krijg je mogelijk meer foto's en video's te zien die als schokkend of beledigend voor je kunnen worden beschouwd. De standaardinstelling is "limiet", die alleen wat aanstootgevende inhoud toont, en er is ook een optie om de controles nog verder aan te scherpen, zodat je nog minder van dat soort dingen in je feed ziet.

De aanpasbare functie is alleen beschikbaar voor gebruikers ouder dan 18 jaar. Voor minderjarige gebruikers staat hun instelling voor het beheer van gevoelige inhoud automatisch in de standaardstatus van beperkte inhoud.

Image
Image

Instagram heeft een hele reeks functies en beleid om schadelijke inhoud op het platform te verminderen. Meest recent introduceerde het platform in april een functie om DM-verzoeken uit te filteren op basis van woorden, emoji's en zinnen die als aanstootgevend worden beschouwd, na samenwerking met antipest- en antidiscriminatieorganisaties.

Het platform blokkeert ook automatisch beledigende opmerkingen op uw berichten met behulp van machine learning om eerder gemelde beledigende opmerkingen te detecteren.

Aanbevolen: