Een Netgear-router repareren die niet werkt

Inhoudsopgave:

Een Netgear-router repareren die niet werkt
Een Netgear-router repareren die niet werkt
Anonim

Netgear-router werkt niet? Of het nu geen verbinding met internet maakt of helemaal niet wordt weergegeven in je wifi-instellingen, hier is hoe je je router weer aan het werk kunt krijgen.

Hoe krijg ik mijn Netgear-router aan het werk?

De eerste stap is het correct instellen van uw router. Sluit hem aan op de stroombron en druk op de aan/uit-knop als hij niet automatisch wordt ingeschakeld. De naam van het wifi-netwerk (SSID) van je router, die je in de handleiding of aan de onderkant van het apparaat kunt vinden, zou in je wifi-instellingen moeten verschijnen. Selecteer het netwerk, selecteer Connect en voer vervolgens het wachtwoord in (te vinden naast de netwerknaam).

Image
Image

Waarom maakt mijn router geen verbinding met internet?

Hoewel je een router zonder modem kunt gebruiken om met andere aangesloten apparaten te communiceren, heb je ook een modem en een internetprovider (ISP) nodig om toegang te krijgen tot internet. Zorg ervoor dat u uw modem correct instelt en dat deze stevig is aangesloten op de gele poort van uw router met een Ethernet-kabel. Als je verbinding kunt maken met je wifi-netwerk maar geen internet kunt gebruiken, moet je waarschijnlijk problemen met je modem oplossen.

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met het netwerk van de router, kan dit een van de volgende redenen hebben:

  • Interferentie van fysieke objecten of andere apparaten
  • Uw wachtwoord is onjuist of is gewijzigd
  • De firmware van je router is verouderd
  • Hardwareproblemen zoals een defecte antenne of condensator
  • Uw router heeft een ongeldig IP-adres

Je modem en je internetpakket beperken ook je verbinding. Naast het oplossen van problemen met uw router, moet u ervoor zorgen dat u de internetsnelheid krijgt waarvoor u beta alt.

Hoe repareer ik mijn Netgear draadloze router?

Welk probleem u ook ondervindt, hier zijn enkele algemene tips voor het oplossen van problemen met de router:

  1. Start je router opnieuw op. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht 30 seconden, sluit hem dan weer aan. Een simpele herstart zal de meeste tijdelijke technische problemen oplossen.
  2. Verplaats de router of ga er dichter bij Muren en andere fysieke objecten kunnen het draadloze signaal belemmeren. Andere elektronica kan ook storing veroorzaken, dus plaats uw router op een centrale locatie, ver weg van iets anders. Als het signaal van je router niet alle hoeken van je huis kan bereiken, overweeg dan te investeren in een wifi-extender.

  3. Upgrade de firmware van je router. Als de ingebouwde software van de router verouderd is, kun je problemen tegenkomen. Zoek uw model op de Netgear-website om de meest recente firmware te vinden.
  4. Vervang de antenne. Alle routers hebben een antenne nodig, zowel intern als extern, om goed te kunnen werken. Als uw router een defecte antenne heeft, kunt u mogelijk online een vervangende antenne vinden.
  5. Wijzig het IP-adres van uw router. Als uw standaard gateway-IP-adres is gewijzigd, verander het dan terug naar het standaardadres.
  6. Wijzig het wifi-kanaal. Als het internet traag is, wijst uw router mogelijk te veel apparaten toe aan één wifi-kanaal. Probeer ze op te splitsen tussen de twee kanalen door het beste draadloze kanaal voor elk apparaat te kiezen (sommige apparaten kunnen geen verbinding maken met 5 GHz).
  7. Reset je router. Een reset keert terug naar de router zoals deze was toen u hem voor het eerst uit de doos haalde. Dat betekent dat je alle aangepaste voorkeuren die je hebt ingesteld kwijtraakt, maar een reset kan de enige optie zijn als je het wachtwoord niet weet. Na de reset kunt u inloggen op uw modem met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

  8. Switch DNS-servers. U hebt geen toegang tot internet als uw DNS-server offline of beschadigd is. Probeer verbinding te maken met een van de vele andere openbare DNS-servers.
  9. Vervang of repareer je modem Als je alles op deze lijst zonder succes hebt geprobeerd, zou je een hardwareprobleem kunnen hebben, zoals een beschadigde interne antenne. Voordat u een nieuwe aanschaft, gaat u naar de pagina Hardwaregarantie van Netgear om te zien of uw apparaat in aanmerking komt voor gratis reparatie of vervanging.

Welke lampjes moeten er op mijn Netgear-router zitten?

Het Power-lampje op uw modem moet een effen kleur hebben (meestal groen). Het Internet-lampje (traditioneel weergegeven door een "i" of een planeet met een ring eromheen) en het Wi-Fi-lampje moeten continu branden of knipperen. De pictogrammen kunnen er iets anders uitzien als u een combinatie van router en modem hebt.

Image
Image

FAQ

    Waarom werken de standaard gebruikersnaam en het standaardwachtwoord voor mijn Netgear-router niet?

    Zorg ervoor dat u de juiste informatie invoert, zoals vermeld op het apparaat, in de producthandleiding of in deze lijst met standaard Netgear-wachtwoorden. Als uw model dit ondersteunt, kunt u zich mogelijk aanmelden bij de router en de Netgear-wachtwoordherstelfunctie gebruiken. Houd anders de fabrieksresetknop ingedrukt om de gebruikersnaam en het wachtwoord terug te zetten naar de standaardwaarden.

    Welke stappen moet ik nemen als een reset van de Netgear-router niet werkt?

    Bekijk de documentatie om er zeker van te zijn dat je de resetknop lang genoeg ingedrukt houdt. U kunt ook de 30-30-30-reset proberen, waarbij u 30 seconden op de reset-knop drukt, de router loskoppelt en weer aansluit terwijl u de reset-knop ingedrukt houdt. Als dat niet werkt en je firmware is up-to-date, neem dan contact op met de klantenondersteuning van Netgear.

Aanbevolen: