Wat is een Hackintosh-computer?

Inhoudsopgave:

Wat is een Hackintosh-computer?
Wat is een Hackintosh-computer?
Anonim

Een Hackintosh is elke niet-Mac-computer die een gebruiker aanpast om het Apple-besturingssysteem te gebruiken. Ook al ondersteunt of pleit Apple niet voor het draaien van macOS of OS X op een generieke pc, het is mogelijk met de juiste hardware en voldoende vastberadenheid. De term "Hackintosh" komt van het feit dat je de software moet hacken voordat deze op de hardware kan draaien. De hardware moet in sommige gevallen ook worden aangepast.

Image
Image

Vervang het BIOS

Het grootste obstakel voor de meeste generieke computers waarop het Mac-besturingssysteem op hun hardware draait, heeft te maken met UEFI. Dit systeem is ontwikkeld om de originele BIOS-systemen te vervangen waarmee computers konden opstarten.

Apple gebruikt specifieke extensies voor de UEFI die niet in de meeste pc-hardware voorkomen. In de afgelopen jaren is dit minder een probleem geworden, aangezien de meeste systemen de nieuwe opstartmechanismen voor de hardware gebruiken. Een goede bron voor lijsten met bekende compatibele computers en hardwarecomponenten is te vinden op de OSx86 Project-site.

De lOSx86-projectlijsten zijn gebaseerd op de verschillende versies van macOS en OS X, omdat elk een ander ondersteuningsniveau voor hardware heeft, vooral omdat oudere computerhardware geen nieuwere versies van macOS of OS X kan uitvoeren.

Verlaag de kosten

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen het Mac-besturingssysteem hacken op generieke pc-hardware, heeft te maken met de kosten. Apple staat bekend om de hoge prijzen voor zijn hardware in vergelijking met vergelijkbare Windows-systemen. De prijzen van Apple zijn in de loop der jaren gedaald om dichter bij veel vergelijkbaar geconfigureerde Windows-systemen te komen, maar er zijn nog steeds meer betaalbare niet-Apple-laptops en desktops.

De meeste consumenten zullen minder geneigd zijn om een computersysteem te hacken om de Mac-besturingssystemen uit te voeren als er betaalbare alternatieven met veel van de gewenste eigenschappen beschikbaar zijn. Chromebooks zijn hier een uitstekend voorbeeld van, aangezien de meeste van deze systemen te vinden zijn voor minder dan de helft van de kosten van een standaard MacBook.

Het bouwen van een Hackintosh-computersysteem maakt doorgaans alle garanties bij de hardwarefabrikant ongeldig. Het aanpassen van de software om op de hardware te draaien, is in strijd met de auteursrechtwetten voor het besturingssysteem van Apple. Om deze redenen kunnen bedrijven niet legaal Hackintosh-systemen verkopen.

FAQ

    Hoe bouw ik een Hackintosh-computer?

    Om macOS op een pc te installeren en een Hackintosh-computer te maken, moet je eerst een opstartbare USB-drive met macOS maken. Vervolgens moet u de macOS USB-opstartschijf op uw pc aansluiten. Zodra je macOS hebt geïnstalleerd, voer je de gratis MultiBeast-tool van Tonymacx86 uit, die de macOS-installatie zal configureren om naadloos samen te werken met je pc-hardware.

    Waarom heeft Hackintosh mijn computer vermoord?

    Apple introduceerde een speciaal ontworpen M1-chip in sommige van zijn nieuwe Macs om het vermogen en de levensduur van de batterij te verbeteren. Hackintosh-gebruikers kunnen dus ontdekken dat, aangezien ze geen M1-chip in hun pc kunnen plaatsen, ze macOS en de nieuwe en geüpgradede software niet op hun Hackintosh-machines kunnen uitvoeren.

Aanbevolen: