Hoe Chromecast naar je Fire Stick

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast naar je Fire Stick
Hoe Chromecast naar je Fire Stick
Anonim

Wat te weten

  • Sommige Android-apparaten kunnen casten naar Fire Sticks met Miracast.
  • Google heeft Miracast-functionaliteit verwijderd vanaf Android 6.0, maar fabrikanten zoals Samsung, OnePlus, Huawei, etc. ondersteunen het nog steeds.
  • Als je telefoon Miracast niet ondersteunt, kun je casten naar je Fire Stick met een app zoals Screen Mirroring.

Dit artikel legt uit hoe je Chromecast naar je Fire Stick kunt gebruiken. Er zijn instructies opgenomen voor het casten naar Fire Stick vanaf Android-apparaten die Miracast ondersteunen, en voor het gebruik van een app als je apparaat geen Miracast-functionaliteit heeft.

Kan ik Chromecast to Fire Stick?

Android-apparaten zijn ontworpen om met één druk op de knop naadloos naar Chromecast-apparaten te casten. Die functionaliteit is niet beschikbaar voor Fire Stick. Hoewel Fire Sticks schermspiegeling via Miracast ondersteunen, heeft Google de ondersteuning voor Miracast uit Android verwijderd vanaf Android 6.0.

De functionaliteit is nog steeds beschikbaar in sommige Android-telefoons, maar alleen als de telefoonfabrikant besluit deze op te nemen. Veel Samsung-, Huawei- en OnePlus-telefoons ondersteunen bijvoorbeeld nog steeds casten of draadloze weergave van weergave via Miracast.

Als je telefoon Miracast ondersteunt, kun je vanaf je telefoon casten naar je Fire Stick. Als dit niet het geval is, moet u een tijdelijke oplossing gebruiken, zoals het installeren van de Screen Mirroring-app op zowel uw Fire Stick als uw telefoon. Als deze app is geïnstalleerd, kun je vanaf je Android naar je Fire Stick casten, zelfs als deze native draadloze weergave-mirroring niet ondersteunt. Het werkt ook met iPhone.

Hoe cast ik naar Fire Stick?

Als je wilt casten naar een Fire Stick vanaf een Android-telefoon die Miracast ondersteunt, moet je de Fire Stick in de weergavespiegelmodus zetten en vervolgens je telefoon aansluiten. Zodra je een verbinding tot stand hebt gebracht, wordt het scherm van je telefoon gespiegeld op het scherm dat is verbonden met je Fire Stick.

Zo cast je naar Fire Stick zoals Chromecast:

  1. Op je Fire Stick, open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Display & Geluiden.

    Image
    Image
  3. Selecteer Enable Display Mirroring.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het scherm weergeeft dat spiegelen actief is.

    Image
    Image
  5. Open de app Instellingen op je telefoon en selecteer Verbindingen > Bluetooth.
  6. Tik op Verbindingsvoorkeuren.
  7. Tik op Cast.

    Image
    Image
  8. Tik op het drie verticale stippen menupictogram.

    Als je telefoon geen menupictogram op dit scherm heeft, ondersteunt het geen native casting naar Fire Sticks en andere niet-Chromecast-apparaten. Apparaten met stock-Android, zoals Google Pixel, hebben dit menupictogram niet.

  9. Tik op Draadloze weergave inschakelen.
  10. Tik op uw Fire Stick in de lijst met apparaten.

    Image
    Image
  11. Je telefoonscherm is nu gespiegeld op je Fire Stick. Open de app die je wilt casten en draai je telefoon in de horizontale modus.

Waarom wordt mijn Fire Stick niet ondersteund voor Chromecast?

Als je een bericht ziet als 'Er zijn geen apparaten in de buurt gevonden' in het cast-menu op je telefoon en er is geen optie om draadloze weergave in te schakelen, dan heeft je telefoon niet de ingebouwde mogelijkheid om te casten tot een vuurstok. Android bevatte deze functionaliteit standaard, maar Google heeft deze in Android 6.0 verwijderd. Sommige telefoonfabrikanten voegen het weer toe, terwijl anderen dat niet doen.

Als je Android-telefoon niet naar Fire Stick kan casten, kun je de Screen Mirroring-app op je Fire Stick en je telefoon installeren. Dit werkt ook met iPhone, dus het is een goede optie als je zowel iOS- als Android-apparaten in huis hebt waarvan je wilt casten.

Casten naar Fire Stick vanaf Android en iPhone zonder Miracast

Als je telefoon geen ingebouwde cast ondersteunt, moet je een app van derden gebruiken. Er zijn veel verschillende apps die een bepaald niveau van streamingfunctionaliteit bieden met verschillende resultaten. Screen Mirroring is een voorbeeld dat zowel op Android als op iPhone werkt. Het spiegelt je scherm in plaats van alleen bestanden vanaf je telefoon te casten, en werkt zelfs als je telefoon Miracast niet ondersteunt.

Hier leest u hoe u naar Fire Stick kunt casten met de Screen Mirroring-app:

  1. Installeer Screen Mirroring op je Fire Stick en open deze zodra de installatie is voltooid.
  2. Installeer Screen Mirroring op uw Android-apparaat of iPhone.

  3. Open de Screen Mirroring app op je telefoon en tik op het vinkje.
  4. Tik op uw Fire TV in de lijst met apparaten.
  5. Tik op Start Mirroring.

    Image
    Image
  6. Tik op WATCH ADVERTENTIE, en bekijk de advertentie.

    Dit is een gratis app, dus je moet een advertentie bekijken of de pro-versie kopen

  7. Als je klaar bent met het bekijken van de advertentie, tik je op Nu starten.
  8. Je telefoonscherm is nu gespiegeld op je Fire Stick.

    Image
    Image
  9. Selecteer de app die je wilt casten en bekijk deze op je tv.

Is Chromecast beter dan Fire Stick?

Het is moeilijk om Chromecast-apparaten en Fire TV-apparaten rechtstreeks te vergelijken, omdat ze net iets andere dingen doen. Chromecast-apparaten zijn ontworpen om draadloos invoer van een telefoon, tablet of computer te ontvangen, terwijl Fire Stick en andere Fire TV-apparaten voornamelijk zijn ontworpen om alleen te functioneren zonder enige invoer van andere apparaten. Casten naar een Fire Stick is lastiger, omdat niet alle Android-apparaten dit ondersteunen, en in de meeste gevallen moet je een app van derden gebruiken.

Chromecast met Google TV is een specifiek Chromecast-apparaat dat direct te vergelijken is met de Fire Stick 4K. In tegenstelling tot andere Chromecasts kan de Chromecast met Google TV zowel met als zonder telefoon worden gebruikt, net als een Fire Stick. Ze zijn vergelijkbaar geprijsd, ondersteunen vergelijkbare audio- en videoformaten, maar de Chromecast met Google TV is iets krachtiger en heeft toegang tot meer apps zonder sideloaden.

FAQ

    Hoe cast ik naar een Fire Stick vanaf een pc?

    Om van een Windows-pc naar een Fire TV-stick te streamen, houdt u de Home-knop van de Fire Stick ingedrukt en selecteert u Mirroring. Open op uw pc Meldingen, klik op Connect en selecteer uw Fire Stick. Je ziet je pc-scherm gespiegeld op de tv.

    Hoe cast ik naar een Fire Stick vanaf een Mac?

    Je kunt AirPlay gebruiken om het scherm van je Mac te spiegelen op je Fire Stick. Je moet een AirPlay mirroring-app op je Fire Stick installeren, zoals AirPlay Mirror Receiver of AirScreen. Schakel in de beeldscherminstellingen van je Mac Spiegelopties weergeven in de menubalk indien beschikbaar Selecteer AirPlay en je Fire Stick, en je tv spiegelt die van je Mac scherm.

Aanbevolen: