Microsoft's nieuwe Office voor iPad brengt apps samen

Inhoudsopgave:

Microsoft's nieuwe Office voor iPad brengt apps samen
Microsoft's nieuwe Office voor iPad brengt apps samen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Office voor iPad combineert Word, Excel, PowerPoint in één app.
  • Samenwerken en verbinding maken met uw werkaccounts.
  • De iPad loopt nog steeds achter als het gaat om het gebruik van meerdere apps tegelijk.
Image
Image

Microsofts nieuwe Office-app voor iOS combineert Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-beheer in één suite, in plaats van de standalone apps die we gewend zijn op de iPad en iPhone.

Deze alles-in-één suite staat sinds 2019 op de iPhone en op Android, maar is eindelijk beschikbaar waar je hem wilt hebben: op de iPad. De gecombineerde suite maakt het voor u gemakkelijker om in de verschillende apps van Microsoft Office te blijven, maar biedt het echt een voordeel ten opzichte van zelfstandige apps?

"Het hebben van een geïntegreerde suite vermindert inefficiënties voor toegang tot gegevens en voor samenwerking", vertelde Jacob Dayan, CEO en mede-oprichter van Community Tax, aan Lifewire - enigszins cryptisch - via e-mail. "Als je Microsoft Teams gebruikt, kun je eenvoudig Word- en Excel-documenten delen met re altime samenwerking."

Alles-in-één

Ik vroeg om meningen over waarom een suite misschien beter is voor gebruikers dan de reeds beschikbare mobiele Microsoft-apps, maar de antwoorden waren niet overtuigend.

"Het grootste voordeel van zelfstandige Microsoft-apps op je iPad of tablet is de mobiliteit", zegt Dayan. "Als je een presentatie hebt aan de andere kant van de stad, kun je je iPad en adapter gemakkelijk meenemen, op het project aansluiten en er direct vanaf presenteren."

Image
Image

Dat is een goed punt, maar het is niet beter dan alleen de PowerPoint-app op je iPad te gebruiken.

iPad-beperking

Het echte voordeel zou dus kunnen zijn dat de alles-in-één suite de vreselijke multi-app-ondersteuning van de iPad verzacht. Je kunt meer dan één app tegelijk op de iPad gebruiken, maar het is niet mooi. Ik heb de iPad jarenlang bijna uitsluitend voor mijn werk gebruikt.

In het begin was het bijna onmogelijk, maar nu is de iPad echt een zeer capabele computer. Het probleem is dat ondersteuning voor meerdere apps aangeraakt aanvoelt. Je kunt twee apps naast elkaar plaatsen en in theorie kun je tussen die twee apps slepen en neerzetten, maar misschien niet.

Misschien ondersteunt een van de apps slepen en neerzetten niet. Of misschien wel, maar alleen in de app zelf. Of misschien zou het moeten werken, en voelt de iPad het gewoon niet vandaag.

Terwijl Windows en de Mac vanaf het begin zijn ontworpen om muizen en interacties met slepen en neerzetten te ondersteunen, heeft de iPad ze laat toegevoegd. Het is aan de ontwikkelaars om het te implementeren, en als ze het niet willen, zal het niet werken.

Nu ondersteunt de Office-app slepen en neerzetten vanuit andere apps. U kunt bijvoorbeeld nog steeds afbeeldingen in uw documenten plaatsen vanuit de Foto's-app. Maar door alles op één plek samen te brengen, zorgt Microsoft ervoor dat zijn apps naadloos kunnen samenwerken, zonder de eigenaardigheden van de ondersteuning voor meerdere vensters van de iPad.

Het hebben van een geïntegreerde suite vermindert inefficiënties voor toegang tot gegevens en voor samenwerking.

Of je de voorkeur geeft, het komt neer op voorkeur, maar als ontwikkelaar is het mogelijk dat Microsoft de voorkeur geeft aan dit niveau van controle.

Er zijn nog enkele andere voordelen aan een suite. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig pdf's maken en ondertekenen vanuit uw documenten. En de lijst met ingebouwde snelle acties die beschikbaar zijn, zal in de loop van de tijd waarschijnlijk groeien, aangezien de suite wordt verbeterd en bijgewerkt.

In zekere zin is de iPad nu een meer levensvatbare laptopvervanger dan ooit. Qua hardware is het al krachtiger dan veel laptops. En qua software heeft het een enorm ecosysteem van apps, van professionele videobewerkingsprogramma's tot Apple's eigen iWork-suite (de Pages-, Number- en Keynote-apps) en Microsoft's Office.

Je kunt er zelfs een toetsenbord en een trackpad op aansluiten. Maar op andere manieren voelt de iPad nog steeds half af, het duidelijkst in de interactie tussen apps. Maar als alles wat je wilt Office is, dan ben je nu gouden.

Aanbevolen: