Wat is Miracast draadloze connectiviteit en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is Miracast draadloze connectiviteit en wat doet het?
Wat is Miracast draadloze connectiviteit en wat doet het?
Anonim

Miracast is een point-to-point, verbeterde versie van WiFi Direct, waarmee gebruikers video-inhoud van hun mobiele apparaat naar een tv of scherm kunnen "pushen". Het vergemakkelijkt de overdracht van zowel audio- als video-inhoud tussen twee compatibele apparaten zonder dat u in de buurt hoeft te zijn van een WiFi-toegangspunt, router of integratie van een kantoornetwerk.

Miracast wordt soms Screen Mirroring, Display Mirroring, SmartShare (LG) en AllShare Cast (Samsung) genoemd.

Image
Image

Miracast voor- en nadelen

  • Maakt een gemakkelijke overdracht van media van telefoon naar tv mogelijk.
  • Punt-naar-punt werking beperkt signaalonderbreking.
  • Geen Google Pixel Android-ondersteuning.
  • Door de point-to-point werking wordt de overdrachtssnelheid van audio- en videosignalen niet beïnvloed door netwerkverkeer of andere verbindingsproblemen. Als je zowel een Miracast-bron als een bestemmings- of weergaveapparaat hebt, ben je helemaal klaar om te gaan.
  • Miracast maakt de overdracht van zowel audio- als video-inhoud mogelijk en heeft ondersteuning voor het H.264-videobestandsformaat. het ondersteunt een resolutie tot 1080p, samen met 5.1-kanaals surround sound, en het biedt WPA2-beveiliging.
  • Miracast is geïmplementeerd in een aantal apparaten, waaronder tv's, videoprojectoren, Blu-ray-spelers, thuisbioscoopontvangers, kabel-/satellietboxen, mediastreamers, smartphones, tablets, laptop-pc's en meer.
  • Bij gebruik met een Blu-ray Disc- of mediastreamingspeler stuurt uw smartphone of tablet de inhoud draadloos naar de speler met Miracast. De speler stuurt de inhoud vervolgens naar uw tv via de fysieke HDMI-aansluiting.
  • Miracast is een handige manier om audio en video te delen tussen apparaten, zoals het verzenden van video-inhoud van een smartphone of tablet naar een tv, of van een settopbox naar een tablet of smartphone voor draagbare weergave.
  • Als je een laptop of tablet hebt en een videoprojector die geschikt is voor Miracast, kun je gemakkelijk een bedrijfs- of klaspresentatie weergeven voor weergave op een groot scherm.

Google heeft geen ingebouwde Miracast-ondersteuning op zijn Pixel Android-apparaten, maar geeft de voorkeur aan zijn eigen Chromecast-platform. Chromecast biedt niet dezelfde mogelijkheden voor schermspiegeling en vereist online toegang.

Hoe sluit je een laptop of computer aan op je tv

Miracast instellen en bedienen

Om Miracast te gebruiken, moet u het zowel op uw bron- als doelapparaat inschakelen. Dit kan via de instellingen op beide apparaten. U kunt dan uw bronapparaat "vertellen" om naar het andere Miracast-apparaat te zoeken en vervolgens, zodra de twee apparaten elkaar herkennen, kunt u het koppelingsproces starten.

Je weet dat alles correct werkt wanneer je inhoud kunt zien en horen op zowel het bron- als het doelapparaat. U hebt dan toegang tot extra functies, zoals het overbrengen of pushen van inhoud tussen de twee apparaten als die functies voor u beschikbaar zijn. Apparaten hoeven maar één keer te worden gekoppeld. Als je later terugkomt, zouden de twee apparaten elkaar automatisch moeten herkennen zonder dat ze "opnieuw gekoppeld" hoeven te worden. Je kunt ze natuurlijk gemakkelijk opnieuw koppelen.

Zodra Miracast werkt, wordt alles wat u op uw smartphone- of tabletscherm ziet, gerepliceerd op uw tv- of videoprojectorscherm. Met andere woorden, inhoud wordt gepusht (of gespiegeld) van uw draagbare apparaat naar uw tv, maar wordt nog steeds weergegeven op uw draagbare apparaat. U kunt ook de schermmenu's en instellingsopties van uw draagbare apparaat spiegelen. Hierdoor kun je bepalen wat je op je tv-scherm ziet met je draagbare apparaat, in plaats van met de afstandsbediening van je tv.

Miracast is niet ontworpen om te werken met apparaten met alleen audio. Muziek en audio-mirroring zijn het domein van Bluetooth en standaard op het netwerk aangesloten wifi.

Hoe Miracast te gebruiken

Hier is een voorbeeld van hoe je Miracast thuis kunt gebruiken. Stel dat u een video, film of programma op een tablet heeft en deze op uw tv wilt bekijken, misschien om deze met het hele gezin te bekijken. Als uw tv en tablet beide Miracast ondersteunen, hoeft u alleen maar de tablet met de tv te koppelen en vervolgens de video draadloos van de tablet naar de tv te sturen.

Als je klaar bent met het bekijken van de video, duw je de video terug naar de tablet waar je deze hebt opgeslagen. Terwijl de rest van het gezin terugkeert om een normaal tv-programma of film te bekijken, kunt u naar uw thuiskantoor gaan en de tablet gebruiken om door te gaan met het bekijken van de inhoud die u had gedeeld, of andere functies uitvoeren op uw mobiele apparaat.

Er zijn enkele vereisten voor het spiegelen van inhoud van een iPad.

The Bottom Line

Met het toegenomen gebruik van draagbare slimme apparaten, maakt Miracast het een stuk handiger om inhoud te delen op je thuis-tv in plaats van rond een apparaat te kruipen.

Miracast-specificaties en productcertificeringsgoedkeuringen worden beheerd door de WiFi Alliance. Raadpleeg de voortdurend bijgewerkte lijst van de WiFi Alliance voor meer informatie over Miracast-gecertificeerde apparaten.

FAQ

    Welke telefoons ondersteunen Miracast?

    De meeste Android-telefoons met Android 4.2 en hoger ondersteunen Miracast, maar Google Pixel-telefoons zijn alleen compatibel met Chromecast. Mobiele apparaten van Apple hebben een vergelijkbare functie genaamd Apple AirPlay.

    Hoe los ik Miracast-audioproblemen op?

    Als je tv geen audio afspeelt wanneer je je scherm spiegelt, controleer dan eerst of het volume voor beide apparaten hoog staat. Start de stream vervolgens opnieuw. Als u nog steeds problemen ondervindt, start u beide apparaten opnieuw op.

    Ondersteunt Windows schermspiegeling?

    Ja, u kunt Miracast op Windows 8.1 en hoger gebruiken om het scherm van uw pc op uw televisie te spiegelen. Ga naar Action Center > Connect > kies een apparaat > Accepterenom schermspiegeling te starten.

Aanbevolen: