Wat is Discord en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Discord en hoe werkt het?
Wat is Discord en hoe werkt het?
Anonim

Discord is een gratis app die de voicechataspecten van diensten zoals Skype en Teamspeak combineert met de tekstchataspecten van Internet Relay Chat (IRC) en instant messaging-diensten. Hier leest u hoe u de Discord-app voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android en webbrowsers gebruikt.

Waar wordt onenigheid voor gebruikt?

Discord is gemaakt voor online gamers als een gratis alternatief voor voicechatservices zoals TeamSpeak, Mumble en Ventrilo. Deze diensten vergemakkelijken Voice over IP (VoIP) communicatie tussen leden van gaming clans, gilden en andere groepen. In plaats van de in games ingebouwde spraakcommunicatietools te gebruiken, die vaak van mindere kwaliteit zijn en geen functies hebben, gebruiken gamers deze diensten om samen te spelen.

Het nadeel is dat de meeste VoIP-diensten een server nodig hebben, die meestal niet gratis is. Sommige hostingbedrijven bieden een gratis VoIP-server aan wanneer een reguliere gameserver wordt gehuurd. Er zijn echter meestal kosten verbonden aan het runnen van een TeamSpeak-, Mumble- of Ventrilo-server.

Discord biedt gratis een vergelijkbare service. De Discord-app is gratis te downloaden, aanmelden voor een Discord-account is gratis en iedereen kan gratis een Discord-server maken.

Discord biedt een premium service genaamd Discord Nitro. Betalen voor deze premiumservice komt met extraatjes zoals grotere uploads van afbeeldingen en de mogelijkheid om de nummers te kiezen die worden toegevoegd aan je Discord-gebruikersnaam.

Aan de slag met Discord

Om aan de slag te gaan met Discord, maak je een tijdelijk account aan. U kunt dit account registreren om het permanent te maken, of u kunt het verwijderen als u klaar bent. Je kunt een avatar of profielfoto aan je account toevoegen, maar dit is niet verplicht.

  1. Open een webbrowser en ga naar de website van de Discord-app.
  2. Selecteer Open Discord in je browser.

    Image
    Image
  3. Voer uw gewenste gebruikersnaam in en selecteer de pijl rechts van het tekstveld.

    Image
    Image

    Uw gebruikersnaam hoeft niet uniek te zijn. Het wordt gecombineerd met een viercijferig nummer om het te onderscheiden van andere gebruikers die dezelfde naam gebruiken.

  4. Selecteer het Ik ben geen robot selectievakje en voltooi vervolgens de captcha als er een wordt weergegeven.

    Image
    Image
  5. Selecteer Skip om Discord onmiddellijk te gebruiken, of selecteer Get Started voor een tutorial.

    Image
    Image
  6. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en selecteer vervolgens Account claimen om uw account te registreren, of selecteer buiten het pop-upvenster om deze stap over te slaan.

    Image
    Image
  7. Begin met zoeken naar communities en servers om lid te worden.
  8. Als iemand je een uitnodigingslink naar een server geeft, klik je op de link om mee te doen.

Als u het aanmaken van uw account niet voltooit, gaat het account verloren wanneer u de browser sluit. Selecteer Account claimen, voer uw e-mailadres in en volg de instructies in de e-mail om uw account permanent te maken.

Discord-webversie versus Discord Desktop-app

  • Min of meer identiek aan de desktop-app.
  • Push-to-talk werkt alleen als het browservenster in focus is. Het is niet beschikbaar tijdens het gamen.
  • Vereist geen download. Gebruik het overal en op elke computer.
  • Min of meer identiek aan de webversie.
  • Push-to-talk en gameviewing zijn altijd ingeschakeld.

Discord is beschikbaar als een web-app die in de meeste browsers draait. U kunt ook een desktopversie downloaden voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android. De desktop- en webversies van Discord zijn functioneel identiek in bijna alle opzichten en zien er bijna hetzelfde uit.

Er zijn een paar verschillen tussen de browser- en desktopversie van Discord. In de desktop-app is push-to-talk altijd ingeschakeld. In de web-app werkt push-to-talk alleen wanneer het browservenster in focus is, dus het is niet beschikbaar tijdens het spelen. Met de desktopversie kun je je vrienden laten zien welk spel je speelt. Het grote voordeel van de webversie is dat er geen download nodig is. Je kunt het overal en op elke computer gebruiken, zonder te wachten om iets te downloaden en te installeren.

Als je Discord veel gebruikt, is de desktop-app een waardevolle download, maar de web-app is geweldig omdat het de drempel voor toegang verlaagt; bijvoorbeeld wanneer je een game speelt met je vrienden en een externe speler wilt uitnodigen voor voicechat. Bij een dienst als TeamSpeak of Mumble moeten ze de app downloaden, een account aanmaken en uw servergegevens invoeren. Met Discord hoeven ze alleen maar op je uitnodigingslink te klikken, een tijdelijke gebruikersnaam in te typen als ze die niet hebben, en ze zijn klaar om te gaan.

Discord mobiele app

Naast de desktop- en webapps is Discord beschikbaar als app voor iOS en Android. De mobiele Discord-app lijkt op de desktop-app, maar is aangepast om op kleinere schermen te werken. Wanneer u zich op een server bevindt, veegt u naar rechts om een lijst met spraak- en tekstkanalen te zien en veegt u naar links om een lijst met leden op de server te zien.

Voicechat op de mobiele Discord-app werkt als de desktop-app. Je kunt het gebruiken om met je vrienden of teamgenoten te communiceren wanneer je op een console speelt die Discord niet ondersteunt.

Je hebt dezelfde mogelijkheden om het volume van andere gebruikers aan te passen, mensen te dempen, zodat je ze niet kunt horen, en jezelf te dempen als je niet wilt dat je vrienden horen wat er in je huis gebeurt.

Download voor

Hoe lid te worden van een server op Discord

Hoewel Discord veel servers heeft waar iedereen lid van kan worden, is er geen centrale lijst met beschikbare servers. Om lid te worden van een Discord-server, heb je vaak een lid of beheerder van die server nodig om je een link te geven. Sommige servers hebben permanente koppelingen en andere verlopen binnen een dag.

Als je een link naar een Discord-server hebt, selecteer je de link of doe je mee via de Discord-app:

  1. Open de Discord-app of open Discord in een browser.
  2. Selecteer de plus (+) in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Selecteer Deelnemen aan een server.

    Image
    Image
  4. Voer de uitnodigingslink in en selecteer vervolgens Join.

    Image
    Image
  5. Om een Discord-server te verlaten, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van de server in Discord en selecteert u vervolgens Server verlaten.

Servers vinden om mee te doen

Als je een vriend hebt met een Discord-server waaraan je wilt deelnemen, vraag dan om een uitnodiging. Als je lid bent van een community die Discord gebruikt, vraag dan om een uitnodiging of kijk op de communitywebsite, subreddit, forum, wiki of waar je ook denkt dat er een permanente link is opgeslagen.

Je kunt ook zoeken naar openbare servers waar iedereen lid van kan worden door het vergrootglas te selecteren in het linkerdeelvenster van de Discord-app.

Image
Image

Een andere manier om Discord-gemeenschappen te vinden, is door een zoekopdracht uit te voeren op uw favoriete zoekmachine. Als je bijvoorbeeld Final Fantasy XIV speelt, zoek dan naar final fantasy xiv discord server.

Een server maken op Discord

Het maken van servers op Discord is gratis, maar je moet eerst een account aanmaken. Nadat je je account hebt aangemaakt, log je in op Discord op je platform naar keuze, en dan:

  1. Open Discord en selecteer de plus (+) aan de linkerkant van het venster.
  2. Selecteer Maak een server.
  3. Voer een servernaam in en selecteer een regio.
  4. Selecteer Maken.

    Image
    Image
  5. Je server is meteen klaar voor gebruik en je krijgt een link om met anderen te delen. Schakel het selectievakje Deze link instellen om nooit te verlopen in als u een permanente link voor uw community wilt maken.

    Image
    Image
  6. Selecteer Invite People op de serverpagina om de uitnodigingslink te zien. Om vrienden en mensen van andere servers uit te nodigen, klikt u met de rechtermuisknop op hun gebruikerspictogram in Discord en selecteert u Uitnodigen voor server > Uw server.

    Image
    Image

Een server verwijderen op Discord

De Discord-server die je hebt gemaakt verwijderen:

  1. Selecteer de server in de lijst in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  2. Selecteer de pijl omlaag naast de servernaam.

    Image
    Image
  3. Selecteer Serverinstellingen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijder Server.

    Image
    Image
  5. Voer de servernaam opnieuw in wanneer daarom wordt gevraagd.
  6. Selecteer Delete Server om te bevestigen.

    Image
    Image

U kunt een serververwijdering niet ongedaan maken. Voordat u uw Discord-server verwijdert, moet u er absoluut zeker van zijn dat u deze wilt verwijderen.

Hoe vrienden toevoegen op Discord

Er is geen manier om naar vrienden te zoeken op e-mailadres of gebruikersnaam, dus je hebt iemands volledige discord-tag nodig of moet vrienden met ze zijn op een ander platform voordat je ze op Discord kunt toevoegen.

Wanneer je je aanmeldt voor Discord, voer je een gebruikersnaam in. Dit is slechts een deel van je Discord-tag. Naast de naam die je kiest, voegt Discord vier cijfers toe in dit formaat: Gebruikersnaam1234.

Kijk in de linkerbenedenhoek van je Discord-startscherm om je volledige Discord-tag onder je gebruikersnaam te vinden.

Als je de volledige Discord-tag van je vriend hebt, inclusief de nummers, kun je een vriendschapsverzoek sturen:

  1. Open Discord.
  2. Selecteer het Home pictogram in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Selecteer Vrienden.

    Image
    Image
  4. Selecteer Add Friend en voer de volledige Discord-tag van je vriend in en selecteer vervolgens Send Friend Request.

    Image
    Image
  5. Je vriend verschijnt op het tabblad In behandeling totdat ze het verzoek accepteren.

Hoe vind je vrienden op Discord van andere diensten

Met de desktopversie van Discord kun je je Discord-account koppelen aan andere diensten zoals Battle.net, Steam en Reddit.

Je hoeft geen accounts te koppelen, maar dit maakt het gemakkelijker om je vrienden te vinden. Door sommige accounts, zoals Xbox One, te koppelen, kunnen je vrienden ook zien wat je op het andere platform speelt.

Om accounts op Discord te koppelen, selecteer Accounts verbinden onderaan het scherm Add Friend.

Image
Image

Dit geeft je de mogelijkheid om het type account te selecteren dat je wilt verbinden. Je kunt ook kiezen welke verbonden accounts je wilt weergeven op je Discord-profiel.

Image
Image

Wanneer je je accounts koppelt, ha alt Discord automatisch je vriendenlijst uit de andere service en controleert of een van je vrienden op Discord zit. Als het iemand vindt, kun je een vriendschapsverzoek sturen.

Groepsgesprekken voeren voor schermdeling

Naast servers ondersteunt Discord directe berichten (DM's) om privé met vrienden te communiceren en directe groepsberichten om met kleine groepen vrienden te communiceren. Deze bestaan los van servers, dus u en uw vrienden hoeven geen lid te zijn van dezelfde server om deze functie te gebruiken.

Een groeps-DM maken met je vrienden voor een privé-voicechat, videochat en schermdeling:

  1. Open Discord.
  2. Selecteer het Home pictogram in de linkerbovenhoek.
  3. Selecteer Vrienden.
  4. Selecteer het New Group DM icoon in de rechterbovenhoek van de app.

    Image
    Image
  5. Kies vrienden om uit te nodigen en selecteer vervolgens Create Group DM.

    Image
    Image
  6. Selecteer het phone pictogram om een spraakoproep te starten. Of selecteer het videocamera pictogram om een videogesprek te starten.

    Image
    Image

    Terwijl een spraak- of video-oproep bezig is, selecteert u het camera pictogram om uw webcam in te schakelen, of selecteert u het monitor pictogram om deel je scherm.

  7. Selecteer Gesprek verlaten om het gesprek te beëindigen wanneer u klaar bent.

Maximaal 10 mensen kunnen tegelijk deelnemen aan een Discord-groeps-DM, dus het is een goede manier voor kleine groepen om te communiceren zonder een aparte server te maken. Als je met meer dan 10 mensen tegelijk wilt bellen, maak dan een spraakkanaal op een Discord-server en gebruik dat in plaats daarvan.

FAQ

    Hoe werkt Discord Overlay?

    Discord's Overlay-functie laat gebruikers voicechatten en berichten sturen naar andere spelers tijdens het gamen. Om deze functie te gebruiken, selecteer Gebruikersinstellingen (tandwielpictogram) naast je gebruikersnaam. Selecteer onder App-instellingen Overlay en klik vervolgens op de schuifregelaar om In-Game Overlay inschakelen in te schakelen

    Hoe werkt het blokkeren op Discord?

    Als je iemand op Discord blokkeert, kan die persoon niet met je chatten. Je zult hun berichten niet zien of berichtherinneringen ontvangen. De persoon wordt ook uit je vriendenlijst verwijderd. De geblokkeerde persoon kan echter nog steeds uw berichten lezen en zien wanneer u online bent. Om iemand te blokkeren in de Discord-desktopapp, klik je met de rechtermuisknop op hun naam en selecteer je Block. Tik in de mobiele Discord-app op de profielfoto van de persoon en tik vervolgens op de drie-punt menu en selecteer Block Als u besluit dat u de berichten van de geblokkeerde gebruiker wilt bekijken, selecteert u Show Message (desktop) ofGeblokkeerde berichten (app).

    Hoe werkt push-to-talk op Discord?

    Als je push-to-talk inschakelt in Discord, wordt je microfoon gedempt totdat je klaar bent om te spreken. Dit helpt als achtergrondgeluid uw spraakchatcommunicatie verstoort. Om push-to-talk in te schakelen, selecteer Instellingen (tandwielpictogram) > App-instellingen > Voice & VideoVink onder Invoermodus het vakje Push to Talk aan om de functie in te schakelen.

    Hoe werkt Discord-streaming?

    Streaming op Discord betekent dat je je scherm kunt delen of video kunt uitzenden via je webcam in een livestream. Om een stream op Discord te starten, open je de app en word je lid van een spraakkanaal. Selecteer onder aan de app Video om te streamen vanaf je webcam, of selecteer Screen om je computerscherm te delen. (Streamen vanaf je scherm is alleen mogelijk met de Discord desktop-app, niet de mobiele app of browserversie.) Als je Video selecteert, begin je meteen met streamen. Als u Screen selecteert, kiest u welk venster u wilt delen, samen met een resolutie en framesnelheid. Als je een pc gebruikt, heb je ook de mogelijkheid om geluid in te schakelen. Selecteer Go Live om te beginnen met streamen.

Aanbevolen: