Files-app voor Chrome OS om meer archiefformaten te ondersteunen

Files-app voor Chrome OS om meer archiefformaten te ondersteunen
Files-app voor Chrome OS om meer archiefformaten te ondersteunen
Anonim

De app Bestanden voor Chrome OS heeft een update gepland voor oktober, die ondersteuning biedt voor extra archiefbestandsindelingen.

9to5Google meldt dat de Chrome OS Files-app aanvullende archiefbestandsindelingen zal gaan ondersteunen met een nieuwe update, gepland voor release in oktober. Hoewel het gebrek aan ondersteuning gebruikers er niet van weerhoudt om specifieke bestanden te openen (andere apps kunnen het werk doen), zou het handiger zijn om de meeste gearchiveerde bestanden met een enkele app te openen.

Image
Image

Volgens een bericht op Chromium Gerrit zijn de toegevoegde formaten 7z, bz2, crx, gz, iso, tar, tbz en tbz2. Zoals 9to5Google aangeeft, is er een interessant potentieel in sommige van deze bestandsindelingen, omdat ze elk een ander doel dienen. Zo worden.crx-bestanden gebruikt om officiële Chrome-extensies te archiveren, terwijl.iso-bestanden zijn gebruikt om besturingssystemen te archiveren.

Image
Image

Tape Archive-bestanden (.tar) worden vaak gebruikt om meerdere bestanden te combineren tot één voor Linux- en Unix-systemen. BZIP2 gecomprimeerde (.bz2) bestanden worden meestal gebruikt om bestandscontainers te comprimeren die normaal niet kunnen worden gecomprimeerd, en worden meestal alleen gebruikt met Unix-gebaseerde systemen. BZIP gecomprimeerde tar-archiefbestanden (.tbz en.tbz2) zijn een combinatie van de.tar- en.bz2-indeling die BZIP2 gebruiken om gearchiveerde TAR-bestanden te comprimeren.

Een ontwikkelaarcommentaar op Chromium Gerrit stelt: "Deze functievlag wordt geïntroduceerd in M93, standaard false. 'True by default' is gepland voor M94." Dit betekent dat de update beschikbaar zal zijn voor testen in Chrome OS 93, dat naar verwachting in september zal verschijnen. Gebruikers moeten de functie handmatig activeren om deze uit te proberen, anders kunnen ze wachten tot Chrome OS 94 in oktober wordt uitgebracht, wanneer de functie standaard is ingeschakeld.

Aanbevolen: