Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Desktop-pictogrammen ontbreken

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Desktop-pictogrammen ontbreken
Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Desktop-pictogrammen ontbreken
Anonim

Veel mensen maken intensief gebruik van hun bureaublad om belangrijke snelkoppelingen naar applicaties en bestanden die ze vaak gebruiken te behouden. Wanneer die bureaubladpictogrammen verdwijnen, kan dit uw productiviteit echt beïnvloeden.

We hebben mogelijke oorzaken en oplossingen verzameld voor ontbrekende bureaubladpictogrammen in Windows 10, inclusief configuratie-instellingen om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.

Oorzaken van ontbrekende bureaubladpictogrammen

Er zijn verschillende redenen waarom uw bureaubladpictogrammen kunnen ontbreken. Deze omvatten:

  • Onbedoeld je bureaublad configureren om alle bureaubladpictogrammen te verbergen.
  • Uw computer staat in tabletmodus
  • Cachingproblemen
  • Corrupte systeembestanden

Problemen met ontbrekende bureaubladpictogrammen oplossen

We kijken eerst naar de gemakkelijkste en meest voorkomende oplossingen en gaan dan verder met de meer geavanceerde oplossingen.

  1. Start uw pc opnieuw op. Start bij twijfel opnieuw op, vooral als u uw computer al een tijdje niet hebt uitgeschakeld.
  2. Schakel Windows 10 desktopzichtbaarheid in. Mogelijk hebt u uw bureaublad geconfigureerd om alle bureaubladpictogrammen te verbergen. Als deze instelling per ongeluk of door andere geïnstalleerde software verandert, is het vrij eenvoudig om deze weer normaal te maken.

    Klik met de rechtermuisknop ergens in het Windows-bureaublad en selecteer View in het menu dat verschijnt. U ziet een lijst met items tot aangepaste bureaubladpictogrammen. Onderaan ziet u Toon bureaubladpictogrammen Als dit nog niet is ingeschakeld, is dat de reden dat pictogrammen van uw Windows 10-bureaublad zijn verdwenen.

    Image
    Image
  3. Schakel Windows 10 Tablet-modus uit. De eenvoudigste manier is om het Actiecentrum pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te selecteren en vervolgens op Tabletmodus. te klikken.
  4. Update Windows 10. Als er een recente Windows 10-update is geweest, kan het zijn dat uw ontbrekende bureaubladpictogrammen te maken hebben met een kwetsbaarheidspatch in die update. Een laatste oplossing om het probleem op te lossen, is ervoor te zorgen dat u uw Windows 10-systeem bijwerkt naar de nieuwste release.
  5. Gebruik de systeembestandscontrole om systeembestanden te herstellen. Een ander probleem dat kan leiden tot ontbrekende Windows 10-bureaubladpictogrammen, is wanneer systeembestanden beschadigd raken door virussen, malware of iets anders. Gelukkig kunt u met het hulpprogramma Systeembestandscontrole (ook bekend als "sfc") uw computer scannen op corrupte systeembestanden en deze automatisch repareren.

  6. Herstel de pictogramcache opnieuw met een opdrachtprompt. Het Windows 10-besturingssysteem houdt bij welke pictogrammen via cachebestanden op uw bureaublad moeten worden weergegeven. Soms kan deze cache niet meer synchroon lopen met de daadwerkelijke pictogrammen die u op uw bureaublad hebt gemaakt. U kunt Windows dwingen deze cachebestanden opnieuw op te bouwen door ze te verwijderen.

    Zie onderstaande instructies.

  7. Reset je pc naar de fabrieksinstellingen als al het andere fa alt. Als niets anders werkt, overweeg dan om uw pc opnieuw in te stellen en helemaal opnieuw te beginnen. Zorg ervoor dat u eerst een back-up van uw Windows 10 pc hebt gemaakt.

Hoe de pictogramcache opnieuw op te bouwen met de opdrachtprompt

Het Windows 10-besturingssysteem houdt bij welke pictogrammen via cachebestanden op uw bureaublad moeten worden weergegeven. Soms kan deze cache niet meer synchroon lopen met de daadwerkelijke pictogrammen die u op uw bureaublad hebt gemaakt. U kunt Windows dwingen deze cachebestanden opnieuw op te bouwen door ze te verwijderen.

  1. Selecteer het menu Start en typ cmd Klik met de rechtermuisknop op de app Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren Hierdoor wordt het opdrachtpromptvenster geopend in de beheerdersmodus. U moet Yes selecteren om te bevestigen dat de opdrachtprompt wijzigingen op uw apparaat kan aanbrengen.

    Image
    Image

    Na het typen van cmd, kunt u ook de Ctrl + Shift + Enter sneltoets gebruiken om de opdrachtprompt te starten in de beheerdersmodus.

  2. Je moet vijf regels met commando's typen door na elk op Enter te drukken. Met deze opdrachten wordt de app explorer.exe die pictogrammen beheert, uitgeschakeld, de pictogramcache verwijderd en vervolgens explorer.exe opnieuw gestart.

    1. taskkill /F /IM explorer.exe
    2. cd /d %userprofile%\AppData\Local
    3. attrib -h IconCache.db
    4. del IconCache.db
    5. start explorer.exe
    Image
    Image

    Nadat je de opdracht hebt getypt om explorer.exe te doden, zul je merken dat de hele achtergrond zwart wordt. Dit kan enigszins schokkend zijn, maar het opdrachtpromptvenster blijft werken en u kunt alle opdrachten achter elkaar blijven typen. Zodra u de opdracht start explorer.exe typt, worden de achtergrond en pictogrammen weer normaal.

Aanbevolen: