Wat is OneNote Class Notebook en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is OneNote Class Notebook en hoe werkt het?
Wat is OneNote Class Notebook en hoe werkt het?
Anonim

OneNote Class Notebook is een geavanceerde versie van de gratis Microsoft OneNote-app die is ontworpen voor gebruik in een klaslokaal. Met deze versie van OneNote kunnen studenten tegelijkertijd samenwerken aan projecten en privé opdrachten inleveren bij de docent om te beoordelen. Docenten kunnen voor elke klas unieke digitale notitieblokken maken, terwijl ze volledige controle behouden over welke studenten en docenten toegang hebben.

Hoe verschilt OneNote Class Notebook van OneNote?

Hoewel de basisfunctionaliteit voor het maken van notities en het opslaan in de cloud hetzelfde is tussen OneNote Class Notebook en de gewone OneNote-app, zijn er verschillende significante verschillen.

  • De mogelijkheid voor meerdere gebruikers om inhoud naar een notitieboek te sturen dat alleen door de beheerder kan worden bekeken.
  • Beheertools voor het toevoegen en verwijderen van docenten en studenten.
  • Een inhoudsbibliotheek voor bronnen en media waar alle gebruikers toegang toe hebben binnen de app.
  • OneNote is volledig gratis te gebruiken. OneNote Class Notebook vereist een Microsoft 365-abonnement voor Education.

Waar kan ik OneNote Class Notebook downloaden?

De OneNote Class Notebook-app is niet beschikbaar als individuele download online en kan ook niet worden gedownload van de Windows 10 Microsoft Store-app store.

In plaats daarvan moet je het openen vanuit de Microsoft 365-app op hetzelfde apparaat waarop je je Microsoft 365-abonnement voor Education-account gebruikt.

OneNote Class Notebook is niet beschikbaar voor alle Microsoft 365-abonnementsmodellen. Uw Microsoft 365-abonnement voor Onderwijs moet OneDrive voor Bedrijven als een van de functies bevatten.

Zodra u de Microsoft 365-app opent, kunt u de OneNote Class Notebook-app vinden in het app-opstartprogramma in de linkerbovenhoek. Gebruikers van OneNote 2013 of 2016 moeten de Class Notebook-invoegtoepassing downloaden voor deze extra functionaliteit.

Er is geen OneNote for Students-app die studenten kunnen installeren. Studenten hebben toegang tot de inhoud van het OneNote-klaslokaal door in te loggen op de nieuwste versie van de OneNote-app met hun bijbehorende Microsoft 365-accountgegevens.

OneNote Class Notebook is ook toegankelijk vanaf de OneNote Class Notebook-website door in te loggen met uw Microsoft 365-gegevens.

Een OneNote-klasnotitieblok maken

  1. Open uw favoriete webbrowser op uw computer en ga naar
  2. Selecteer Maak een klasnotitieblok.

    Image
    Image
  3. Typ een naam voor uw klasnotitieblok en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

    Deze naam kan technisch van alles zijn, maar het is het beste om beschrijvend te zijn, zodat studenten en andere docenten hem kunnen identificeren.

  4. Je krijgt nu een korte introductie van elk onderdeel van het OneNote-klaslokaal. Lees het snel en selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Voer de namen of e-mailadressen van andere docenten in om ze uit te nodigen om samen te werken en het klasnotitieboek te beheren. Selecteer Volgende.

    Image
    Image

    Je hoeft geen andere docenten uit te nodigen als je van plan bent het notitieboek zelf te beheren. U kunt op een later tijdstip ook extra personeel toevoegen.

  6. Voeg je leerlingen toe door hun namen of e-mailadressen te typen. Als u klaar bent, selecteert u Volgende.

    Image
    Image
  7. U kunt nu inhoud toevoegen waartoe uw OneNote-studenten toegang hebben. Selecteer de X om een sectie te verwijderen of selecteer de + om er een toe te voegen. Selecteer Next wanneer u klaar bent om verder te gaan.

    Image
    Image

    Je kunt zoveel of zo weinig secties toevoegen als je wilt.

  8. Je krijgt nu een voorbeeldafbeelding te zien van hoe het notitieboekje van je leraar eruit zal zien. Als alles er goed uitziet, selecteert u Create.

    Image
    Image

    Het kan enkele minuten duren voordat de notebook is gemaakt.

  9. Uw OneNote-klasnotitieblok zou nu beschikbaar moeten zijn om online en in de OneNote-app te bekijken en te beheren.

    Image
    Image

Docenten en leerlingen toevoegen aan een OneNote-klasnotitieblok

De eenvoudigste manier om een nieuwe OneNote-student of -docent aan uw docentennotitieblok toe te voegen, is door naar https://www.onenote.com/classnotebook te gaan, in te loggen met uw Microsoft 365-referenties en vervolgenste selecteren Leerlingen toevoegen of verwijderen of Leraren toevoegen of verwijderen.

Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw juiste Microsoft-account, omdat bepaalde functionaliteit anders niet mogelijk is.

Heb ik OneNote Class Notebook nodig?

Zoals bij alle beslissingen met betrekking tot technologie, moet u de voor- en nadelen voor uw specifieke situatie vergelijken. OneNote Class Notebook kan bijvoorbeeld een enorme hulp zijn voor docenten met een groot aantal leerlingen, maar als je een kleinere klas hebt, wordt het verzamelen van opdrachten en samenwerken dan echt veel gemakkelijker?

Sommige punten waarover u misschien wilt nadenken voordat u in OneNote Class Notebook investeert:

  • Zou OneNote Class Notebook de betrokkenheid bij mijn klas vergroten of verkleinen?
  • Zal het gebruik van OneNote Class Notebook mijn eigen productiviteit verbeteren?
  • Kunnen mijn leerlingen allemaal OneNote Class Notebook gebruiken?
  • Hebben al mijn leerlingen toegang tot een computer op school en thuis?
  • Is internettoegang beschikbaar in de klas voor gegevenssynchronisatie?

Er zijn veel succesverhalen over OneNote Class Notebook, maar het is misschien niet de beste keuze, of zelfs niet mogelijk, voor elke leeromgeving.

Aanbevolen: