De 6 beste podcast-opnamesoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste podcast-opnamesoftware van 2022
De 6 beste podcast-opnamesoftware van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Audacity bij Fosshub

"Het is gratis en open-source software voor Windows, Mac en Linux, klaart gewoon de klus."

Beste voor professionals: Adobe Audition Creative Cloud bij Amazon

"V alt voor een groot deel op door de krachtige functies voor het herstellen van audio."

Runner-Up, het beste voor professionals: Avid Pro Tools bij Amazon

"Bevat alle tools die je nodig hebt voor opnemen, bewerken, mixen, componeren en meer."

Beste gratis voor Macs: GarageBand bij Apple

"t is al jaren gratis voor het Mac-besturingssysteem en iOS."

Beste gratis voor Windows: Sony ACID Xpress bij Uptodown

"ACID Xpress maakt het zelfs voor beginnende podcasters eenvoudig en gemakkelijk om audioclips op te nemen."

Beste voor snel publiceren: Alitu bij Alitu

"Automatiseert de technische processen voor u en maakt met een paar klikken een professioneel klinkende podcastaflevering."

Beste voor het vertellen van verhalen: Hindenburg-journalist bij Hindenburg

"Opnemen op Hindenburg geeft je ongecomprimeerde audio voor maximale gesproken woordkwaliteit."

Beste algemeen: Audacity

Image
Image

Audacity is een populaire tool voor zowel beginnende als gevorderde podcasters, een grote reden hiervoor is dat het een prijs heeft die letterlijk niet te evenaren is. Het is gratis en open-source software voor Windows, Mac en Linux die de klus eenvoudig klaren. Klik gewoon op de grote opnameknop om te beginnen met opnemen vanaf uw USB-microfoon of andere invoer, of sleep het bestaande audiobestand waarmee u wilt werken in. Je zult misschien versteld staan van de reeks handige audioverwerkingstools die je tot je beschikking hebt, van ruisonderdrukking tot het opslaan en toepassen van equalizerinstellingen.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Audacity is een krachtige audio-editor waarmee je clips kunt trimmen en verwijderen, fades kunt toevoegen, geluiden kunt samenvoegen en meer. Bewerkingen in het programma zijn echter destructief, dus het geeft je niet hetzelfde niveau van controle als volledig uitgeruste, niet-destructieve, niet-lineaire digitale audiowerkstations (DAW's). Je krijgt ook niet veel in de weg van muziekproductiefuncties zoals MIDI-tools of virtuele instrumenttracks, dus complexere muziekbehoeften kunnen beter in een apart programma worden afgehandeld.

Een andere klop op Audacity is dat de interface er intimiderend kan uitzien voor nieuwe gebruikers, en er is inderdaad een beetje een leercurve bij betrokken. Maar er zijn tal van ondersteunende materialen zoals handleidingen en tutorials online beschikbaar, dus als je eenmaal hebt geleerd om te doen wat je moet doen, is er weinig meer in de weg om bijna elk podcastdoel te bereiken.

Beste voor profs: Adobe Audition Creative Cloud

Image
Image

Als je klaar bent om te investeren in podcastproductiesoftware op expertniveau, is Adobe Audition een relatief eenvoudig te gebruiken manier om resultaten van professionele kwaliteit te krijgen. Het is ideaal voor degenen die al geabonneerd zijn op andere apps in de Adobe Creative Cloud-suite waarmee het naadloos kan worden geïntegreerd, maar Audition is ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Audition v alt voor een groot deel op door de krachtige functies voor audioherstel. Het is geweldig in het verwijderen van ongewenste achtergrondgeluiden en verdwaalde geluiden zoals klikken en stoten. Er zijn misschien veel meer functies dan je ooit nodig zult hebben, maar het wordt geleverd met voorinstellingen die helpen bij het verbeteren van bepaalde soorten audio, zoals dialoog. Je kunt zelfs een sjabloon laden die je tracks en instellingen instelt op een manier die relevant en geoptimaliseerd is voor podcasts.

Met Audition's Multitrack-weergave kun je tracks slepen, neerzetten, knippen en samenstellen, ideaal om voice-overs op achtergrondmuziek te zetten of om te mixen in interviews en andere opgenomen segmenten. U kunt ook meerdere tracks tegelijk opnemen met aparte microfoons voor verschillende luidsprekers. Audition wordt ook geleverd met duizenden muziekloops en geluidseffecten, samen met een Remix-tool die muziek op een geautomatiseerde en intelligente manier kan inkorten. Zonder muziekscoretool of MIDI-ondersteuning ligt de kracht echter meer bij audiobewerking en geluidskwaliteit dan bij het maken van muziek.

Bekijk onze gids voor de beste USB-microfoons en de beste microfoonstandaards om je installatie te voltooien.

Runner-Up, het beste voor professionals: Avid Pro Tools

Image
Image

Voor veel professionals in de audio-industrie is Avid's Pro Tools een standaardsetter. De DAW geeft je een schone, overzichtelijke interface en bevat tegelijkertijd alle tools die je nodig hebt voor opnemen, bewerken, mixen, componeren en meer. Het is een extreem robuuste tool voor het stroomlijnen van de workflow in alles, van een serieuze thuisstudio tot een grote commerciële studio. Het zal enige tijd duren om het systeem te leren kennen als je er nieuw in bent, maar het wijdverbreide gebruik betekent dat het niet moeilijk zal zijn om samen te werken met allerlei soorten audioprofessionals aan je projecten.

Podcasters zullen een rijk scala aan bewerkings- en mixtools vinden met de mogelijkheid voor snelle, re altime aanpassingen. Muzikanten kunnen profiteren van de ingebouwde virtuele instrumenten, de MIDI-editor en de score-editor. De basis Pro Tools-software biedt maximaal 128 tracks voor niet-destructieve bewerking, terwijl een gratis Pro Tools First-versie beperkt is tot 16 tracks. Pro Tools First beperkt u ook tot drie projecten tegelijk, opgeslagen op de servers van Avid in de cloud. Er is een Pro Tools Ultimate-versie beschikbaar met nog meer tracks, een uitgebreidere functieset en veel duurdere maandelijkse abonnementskosten.

Beste gratis voor Macs: GarageBand

Image
Image

De meeste Mac-gebruikers zijn al bekend met GarageBand omdat het al vele jaren gratis is voor het Mac-besturingssysteem en iOS. Maar hoewel GarageBand bekend en geliefd is als een intuïtieve, toegankelijke tool voor het maken van muziek, kan het ook zeer effectief dienen voor het opnemen van podcasts. U kunt werken vanuit een eenvoudige podcast-georiënteerde sjabloon, met tracks die zijn geoptimaliseerd voor mannelijke of vrouwelijke stemmen, geluidseffecten en muzikale jingles. Met een interface die is gebouwd voor het slepen en neerzetten van muziekcomposities, wordt het niet veel eenvoudiger dan dit om je opgenomen elementen te arrangeren en aan te passen terwijl je aangepaste muzikale accenten toevoegt.

Met de op loop-gebaseerde muziekfocus van GarageBand zijn de audiobewerkingsfuncties echter aan de meer basale kant in vergelijking met gratis en platformonafhankelijke concurrenten. Voor Mac-gebruikers die GarageBand te eenvoudig vinden voor hun behoeften, is Apple's Logic Pro X een meer complete betaalde DAW die nog steeds eenvoudig te gebruiken is en voor een redelijke prijs wordt geleverd.

Beste voor snel publiceren: Alitu

Image
Image

De meeste tools voor het maken van podcasts zijn volledige audio-editors of DAW's die mogelijk meer functies hebben dan je ooit zult gebruiken. Bovendien moet je een idee hebben van hoe je je opname precies kunt laten klinken zoals het hoort. Alitu is gemaakt voor podcasters die zich daar geen zorgen over willen maken. De service (beschikbaar als een gratis proefperiode van zeven dagen en vervolgens tegen een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding) automatiseert de technische processen voor u, waardoor een professioneel klinkende podcast-aflevering in een paar klikken ontstaat.

Je begint met het uploaden van de opnames en andere audiobestanden voor je aflevering, en als je meerdere kanalen of nummers van hetzelfde gesprek als aparte bestanden hebt, kunnen ze aan elkaar worden gekoppeld. U kunt ook rechtstreeks opnemen op Alitu. Dit werkt alleen vanuit één enkele bron, en het is het beste om korte clips te gebruiken voor het geval je browserproblemen tegenkomt.

Als je denkt dat je opname in principe is zoals hij is, kun je meteen beginnen met het bouwen van je aflevering, waar Alitu zijn geautomatiseerde verwerking uitvoert om je audio op te schonen. Anders kun je naar de editor gaan om je eigen aangepaste bewerkingen te maken, of het nu gaat om het herschikken en bijsnijden van je segmenten of het wegsnijden van ongewenste geluiden of stiltes. Je kunt ook je intro- en/of outro-muziek aanpassen, zoals hoe lang het duurt en hoe het overgaat naar je inhoud. Vervolgens kunt u uw voltooide aflevering downloaden of Alitu deze rechtstreeks naar een gekoppelde hostingservice laten publiceren.

Beste voor het vertellen van verhalen: Hindenburg-journalist

Image
Image

Podcasts zijn een populair en boeiend medium voor audioverhalen en journalistiek, en de tools van Hindenburg stellen het verhaal centraal. Hun Journalist-software is een DAW met sterke audioverwerkingsfuncties, maar veel draaien in de voor de achtergrond geoptimaliseerde stemprofielen en audioniveaus worden bijvoorbeeld automatisch ingesteld wanneer u audio opneemt of importeert. Opnemen op Hindenburg geeft je ongecomprimeerde audio voor maximale gesproken woordkwaliteit, automatisch geëgaliseerd voor consistent geluid, of je nu mensen interviewt in een studio of via de telefoon of in het veld.

De onderhoudsarme audioverwerking stelt u in staat uw eigen inspanningen op de inhoud te concentreren, wat anders een rommelig proces zou kunnen zijn als u met materiaal uit veel verschillende bronnen jongleert. Met de unieke 'klembord'-interface van Hindenburg Journalist kun je eenvoudig al je interviews en soundbites bekijken en ordenen, en de beste uitkiezen om je verhaal te vertellen. U kunt clips knippen, plakken en rangschikken in de niet-destructieve multi-track-editor en deze vervolgens rechtstreeks naar uw Libsyn- of SoundCloud-hostingaccount publiceren als u dat wilt.

Ons proces

Onze schrijvers hebben 2 uren besteed aan het onderzoeken van de meest populaire podcast-opnamesoftware op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 11 verschillende software in het algemeen, gescreende opties van 10 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 27 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 2 van de software zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: