Wat als eerste te doen met een nieuwe iPad

Inhoudsopgave:

Wat als eerste te doen met een nieuwe iPad
Wat als eerste te doen met een nieuwe iPad
Anonim

Je hebt zojuist je nieuwe iPad uit de doos gehaald. Wat nu? Als je een beetje geïntimideerd bent over het vooruitzicht om aan de slag te gaan met je iPad, maak je geen zorgen. We nemen je mee door de iPad voor de eerste keer in te stellen, om meer te weten te komen over de bijbehorende app, om de beste apps te downloaden en hoe je nieuwe apps kunt vinden.

Image
Image

Je iPad beveiligen

Het belangrijkste dat u voor uw iPad kunt doen, is deze te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. Stel een toegangscode in om uw iPad-gegevens te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, zelfs als u het apparaat naast uw bank in de woonkamer laat staan.

Hoewel je desgewenst vrij bent om een toegangscode in te stellen, beschermt dit basisniveau van beveiliging je apparaat tegen gegevensverlies als het wordt gestolen en voorkomt het dat kinderen er wijzigingen in aanbrengen.

U zou tijdens het installatieproces gevraagd moeten zijn om een toegangscode in te voeren. Als je die stap hebt overgeslagen, voeg dan een toegangscode toe door de app Instellingen te openen en in het linkermenu naar beneden te scrollen totdat je Passcode of Touch ID & Passcode of Face ID & Passcode Wanneer u zich in het instellingenscherm voor de toegangscode bevindt, tikt u op Schakel de toegangscode in om het in te stellen.

Als uw iPad Touch ID ondersteunt en u uw vingerafdruk niet hebt toegevoegd tijdens het installatieproces voor de iPad, is het een goed idee om deze nu toe te voegen. Touch ID heeft veel coole toepassingen die verder gaan dan alleen Apple Pay, en misschien wel de beste manier om de toegangscode te omzeilen.

Als je denkt dat het invoeren van een toegangscode meer hinderlijk dan nuttig is, elimineert de mogelijkheid om je iPad met je vinger te ontgrendelen de overlast uit de vergelijking. Met Touch ID, tik je gewoon op de Home-knop om je iPad te wekken en houd je duim op de sensor om de toegangscode te omzeilen.

Nadat je een toegangscode hebt ingesteld, kun je overwegen om Siri of toegang tot je meldingen en agenda te beperken (weergave 'Vandaag'), afhankelijk van hoe veilig je je iPad wilt. Het is handig om toegang te hebben tot Siri vanaf het vergrendelscherm. Als u echter wilt dat uw iPad volledig wordt vergrendeld, moet u mogelijk zonder.

Bottom Line

Met de functie Zoek mijn iPad kun je een verloren iPad vinden en kun je de iPad vergrendelen of op afstand resetten.

Sync iCloud en iCloud-foto's

Configureer iCloud Drive en iCloud-foto's. iCloud Drive moet standaard zijn ingeschakeld. Het is ook een goed idee om de schakelaar voor Toon op startscherm om te zetten om een iCloud Drive-app op uw startscherm te plaatsen waarmee u uw documenten kunt beheren.

Schakel iCloud-foto's in in de Photos sectie van de iCloud instellingen. iCloud-foto's uploadt de foto's die u maakt naar iCloud Drive en geeft u toegang tot deze foto's vanaf andere apparaten. Je hebt zelfs toegang tot de foto's vanaf je Mac of Windows-pc.

Je kunt er ook voor kiezen om Uploaden naar Mijn fotostreamMet deze instelling worden uw foto's automatisch gedownload naar al uw apparaten waarop Mijn fotostream is ingeschakeld. Hoewel het hetzelfde klinkt als iCloud-foto's, is het belangrijkste verschil dat 30 dagen aan foto's op volledige grootte worden gedownload naar alle apparaten op Photo Stream en dat er geen foto's in de cloud worden opgeslagen, dus je zou geen toegang hebben tot de foto's vanaf een pc. Voor de meeste mensen is iCloud-foto's de betere keuze.

Schakel ook Gedeelde albums in om een speciaal fotoalbum te maken dat je met je vrienden kunt delen.

Voeg apps toe aan je iPad

De apps die standaard bij je nieuwe iPad worden geleverd, dekken een aantal basisprincipes, zoals surfen op het web en muziek afspelen, maar er is een rijk ecosysteem van zowel gratis als betaalde apps die je kunt verkennen:

Image
Image
  • 21 onmisbare iPad-apps. Deze lijst behandelt de basis, zoals Facebook en Pandora. Het beste van alles is dat deze lijst alleen gratis apps bevat, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over een rekening wanneer u ze downloadt.
  • De beste iPad-games. De vorige lijst bevatte de beste gratis apps, maar als je de beste games wilt, moet je wat geld uitgeven. Een van de beste aspecten van de iPad is hoe goedkoop sommige van de beste games zijn in vergelijking met gameconsoles. Je vindt geweldige games voor slechts $ 0,99 en premium games in het bereik van $ 4,99 tot $ 8,99.
  • De beste film- en tv-apps en de beste streaming-muziek-apps zitten beide boordevol geweldige apps die je zullen vermaken.

Haal het meeste uit uw nieuwe iPad

Wist je dat je je iPad kunt aansluiten op je HDTV? En wanneer het scherm van uw iPad donker wordt, wordt het niet echt uitgeschakeld. Het is geschorst. U kunt uw iPad uitschakelen en opnieuw opstarten om enkele basisproblemen op te lossen, bijvoorbeeld als de iPad langzaam begint te lijken. De volgende handleidingen helpen u enkele tips te leren over hoe u de iPad efficiënter kunt gebruiken en hoe u eventuele problemen kunt oplossen.

  • Ontvang freebies voor je iPad. Laten we beginnen met wat gratis dingen. Download gratis boeken, ontvang gratis films en geniet van een reeks gratis productiviteits-apps.
  • De beste toepassingen voor de iPad. Soms kan zelfs het eenvoudigste gebruik van de iPad een mysterie zijn als niemand je erover vertelt. Deze lijst kan u enkele ideeën geven om de iPad beter in uw huis te gebruiken.
  • iPad-tips. Wist je dat je de apostrof kunt overslaan tijdens het typen op de iPad? De auto-correctie zal het voor u invoegen. Deze toetsenbordtip is slechts een van de vele coole tips die u kunnen helpen de iPad efficiënter te gebruiken.
  • Basisproblemen oplossen. Het leven met een iPad is niet altijd parfum en rozen. Als u problemen ondervindt, kunnen deze tips voor het oplossen van problemen u helpen deze zelf op te lossen zonder ondersteuning van Apple.
  • Pro-tips. Nadat je de basis van de iPad hebt geleerd, leer je hoe je de navigatietechnieken kunt maximaliseren om een echte "iPad-professional" te worden.

Aanbevolen: