Waarom Windows 11 me doet overstappen van Mac

Inhoudsopgave:

Waarom Windows 11 me doet overstappen van Mac
Waarom Windows 11 me doet overstappen van Mac
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsofts nieuwe Windows 11 verleidt me om over te stappen van Mac OS.
  • Een vernieuwde gebruikersinterface en betere aanraakondersteuning zijn enkele van de functies waar ik enthousiast over ben.
  • Ik kan niet wachten om de nieuwe mogelijkheid om Android-apps in Windows te gebruiken uit te proberen.
Image
Image

Net zoals ik me zojuist stevig verankerd heb in het Apple-ecosysteem met Macs, iPhones en iPads, moet Microsoft meegaan en mijn tevredenheid bederven met een verleidelijk alternatief in de vorm van Windows 11.

De nieuwe Windows-versie heeft een schoner, meer Mac-achtig ontwerp en een heleboel nieuwe functies. Volgens een Microsoft-blogpost komt hij aan tijdens de feestdagen van 2021. Het nieuwe besturingssysteem is een gratis upgrade voor bestaande Windows-gebruikers.

Ik ben dol op mijn MacBook Pro en iMac M1, maar liefde is wispelturig. Sommige functies in Windows 11 lijken Apple te verslaan in zijn eigen spel.

Hoezeer ik de Mac ook leuk vind, ik heb het gevoel dat de hardware-ontwerpen achterblijven bij hun Windows-concurrenten.

Lijkt op een iPhone

De meest opvallende verandering op het eerste gezicht aan Windows 11 is het veranderde uiterlijk. In feite gaat het veel meer op iOS lijken met afgeronde hoeken op pictogrammen.

Kleine visuele upgrades zijn er in overvloed in Windows 11. Er is een gloednieuw Start-menu, dat gecentreerd en zwevend is. Er zijn ook nieuwe, kleurrijkere pictogrammen door het hele besturingssysteem.

De manier waarop u met Windows omgaat, verandert ook. En dit is waar het interessant wordt vanuit het perspectief van een Mac-gebruiker. Jarenlang hebben sommige Mac-fans opgeroepen tot het gebruik van een aanraakinterface voor het Mac OS, maar Microsoft heeft dit daadwerkelijk gedaan met Windows 11.

Vorige Windows-versies hebben geprobeerd om aanraking met het besturingssysteem te laten werken, maar zijn op de een of andere manier mislukt. Microsoft belooft het deze keer goed te doen door meer veegbewegingen te ondersteunen en het consistenter te maken met wat er gebeurt als je ergens op tikt.

Net zoals de widgets-functie voor iOS, voegt Microsoft een widgets-paneel toe aan Windows 11, dat van links naar binnen schuift. De functionaliteit is momenteel beperkt, maar verwacht dat deze functie binnenkort ondersteuning krijgt van derden.

Zakelijke gebruikers zullen enthousiast zijn over Microsoft's integratie van Teams in Windows 11. In plaats van een app te openen, kun je nu Teams-chat rechtstreeks in de taakbalk gebruiken, zodat je gemakkelijk met collega's kunt praten. De Teams-chat werkt ook met sms, zodat u kunt communiceren met mensen die de app niet hebben. Er wordt echter verwacht dat de sms-functie alleen zal werken met individuen, in plaats van groepsteksten.

Apps in overvloed

Een coole functie is de mogelijkheid om Android-apps uit te voeren in Windows 11. De apps zullen beschikbaar zijn via de Microsoft Store, maar Microsoft is een samenwerking aangegaan met Amazon om de Amazon Appstore naar de Microsoft Store te brengen, dus er zal een nog uitgebreidere selectie zijn. Natuurlijk kan de nieuwste versie van Mac OS iOS-apps uitvoeren.

Image
Image

Een andere verandering die Windows 11 een stuk nuttiger zou kunnen maken dan zijn voorganger, is een vernieuwing van de Windows Store, waar je apps kunt kopen en downloaden. Apple was een pionier op dit gebied met een strak, modern ontwerp voor zijn Mac-winkel waarmee je apps snel kunt vinden. De huidige Windows Store is daarentegen een puinhoop, met een moeilijk te navigeren interface en zonder de waardevolle suggesties die Apple biedt.

Zal Windows 11 ervoor zorgen dat ik van Apple overstap? Het is te vroeg om te zeggen zonder de kans te hebben om zelf het nieuwste besturingssysteem te gebruiken, maar de indicaties zijn positief. Hoe graag ik de Mac ook vind, ik heb het gevoel dat de hardware-ontwerpen achterblijven bij hun Windows-concurrenten.

Mijn Microsoft Surface Pro 7 is bijvoorbeeld een geweldige tafel met een verbluffend ontwerp waarmee je naadloos kunt overschakelen van tablet naar geïmproviseerde laptop. Maar geweldige hardware zoals deze werd tegengehouden door het inferieure besturingssysteem dat Microsoft biedt. De stotterende prestaties van de Surface Pro zijn gewoon niet te vergelijken met de soepele ervaring van het gebruik van mijn iPad Pro.

Een soepelere gebruikerservaring en betere aanraakintegratie zullen een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van Windows. Plots roept de duistere kant me weg van mijn Macs.

Aanbevolen: