Hoe een Nest Wi-Fi in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Nest Wi-Fi in te stellen
Hoe een Nest Wi-Fi in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Google's Nest Wi-Fi vereist de Google Home-app en een Android- of iOS-apparaat met een camera.
  • Om aan de slag te gaan, opent u de Google Home-app en tikt u op het +-symbool en tikt u vervolgens op Apparaat instellen.
  • U kunt tegelijkertijd met de router extra punten instellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het Nest Wi-Fi mesh-netwerk van Google instelt.

Een Nest-wifi instellen

Je zou een Nest wifi-router, alle toegangspunten (samen met hun voedingsadapters) en de meegeleverde Ethernet-kabel moeten hebben. Je hebt ook een Android- of iOS-apparaat met een camera nodig (je kunt Nest Wi-Fi niet zonder camera instellen).

  1. Plaats de router en de toegangspunten op de locaties waar u ze het liefst wilt plaatsen (deze kunnen later worden verplaatst) en sluit ze vervolgens aan op de voeding.

    De Nest Wi-Fi-router is het enige apparaat in het systeem met Ethernet-poorten, dus het moet dicht genoeg bij je modem zijn om de twee te verbinden. Nest wifi-punten hebben geen Ethernet-poorten.

  2. Verbind de Nest-router met je internetmodem met de Ethernet-kabel.
  3. Download de Google Home-app voor iOS (als je een iPhone hebt) of de Google Home-app voor Android (als je een Android-telefoon hebt).
  4. Open de Google Home-app.
  5. Tik op het + symbool in de linkerbovenhoek van de app.

  6. Tik op Apparaat instellen.
  7. Selecteer Nieuwe apparaten.

    Image
    Image
  8. Het volgende scherm zal je vragen een huis te kiezen of een nieuw huis te maken als je Google Home nog nooit eerder hebt gebruikt. Voltooi dit proces en tik vervolgens op Volgende.
  9. De app zal wat tijd besteden aan het zoeken naar apparaten.
  10. De app laat zien dat de router is gevonden en vraagt of je deze wilt instellen. Druk op Volgende.

    Image
    Image
  11. Je camera wordt geactiveerd en de app vraagt je om een QR-code aan de onderkant van de Nest-router te scannen. Volg de instructies op het scherm.
  12. Na het scannen zou er een prompt moeten verschijnen met de vraag of je verbinding wilt maken met het Nest Wi-Fi-netwerk. Tik op Deelnemen.
  13. De app bevestigt dat de router is verbonden en gaat vervolgens verder met het controleren van uw internetverbinding.

    De router zal u vragen om te controleren of er een WAN Ethernet-kabel is aangesloten als deze niet wordt gevonden. Sluit hem aan en druk op Next. Ga anders door naar de volgende stap.

    Image
    Image
  14. Je gaat vervolgens een wifi-naam maken. Voeg een naam toe en tik vervolgens op Volgende.
  15. Voer een wachtwoord in om uw wifi-netwerk te beveiligen en tik vervolgens op Volgende.
  16. De app vraagt of je anonieme gebruiksgegevens wilt delen. Tik op Ja, ik doe mee om te accepteren of Nee, bedankt om je af te melden.

    Image
    Image
  17. Nu wordt je gevraagd of je Nest-cloudservices wilt gebruiken. Dit is vereist om bepaalde functies te gebruiken, zoals een gastnetwerk of wifi voor het gezin. Tik op Ja, ik doe mee om te accepteren of Nee, bedankt om je af te melden.

  18. De volgende stap vraagt waar de router zich bevindt. Kies een locatie en tik op Volgende.
  19. Vervolgens controleert de app op firmware-updates en maakt het netwerk aan. Wacht tot het klaar is.

    Image
    Image
  20. Je wordt opnieuw om toestemming gevraagd om lid te worden van een wifi-netwerk, dit keer met de netwerknaam die je eerder had ingevoerd. Tik op Ok.
  21. Setup is nu voltooid voor de router. U kunt echter punten toevoegen als u dat wilt.

    Image
    Image

Een Nest Wi-Fi Hub instellen

De kans is groot dat je een of meer Nest wifi-punten naast de router wilt installeren. De app zal je vragen dit te doen aan het einde van de routerconfiguratie.

Het instellen van een punt is in wezen hetzelfde als de router, maar eindigt na het scannen van de QR-code en het kiezen van een locatie. Je wifi-netwerk is al actief, dus je hoeft geen netwerknaam of wachtwoord te selecteren.

Kan Google Nest Wi-Fi verbinding maken met een bestaande router?

Ja, maar waarschijnlijk niet op de manier waarop je hoopt.

De Google Nest wifi-router kan via een Ethernet-kabel verbinding maken met een andere router. Met deze configuratie kun je Nest Wi-Fi gebruiken met een bedrade of draadloze router van je internetprovider.

Nest Wi-Fi ondersteunt echter geen draadloze of mesh-verbindingen met routers die geen deel uitmaken van het Google Nest Wi-Fi-systeem. De Nest wifi-router maakt altijd zijn eigen nieuwe wifi-netwerk en dat netwerk is altijd gescheiden van andere wifi-netwerken in je huis.

FAQ

    Hoe verbind ik een Nest-videodeurbel met wifi?

    Als je je Nest Video Doorbell met wifi wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de naam en het wachtwoord van je draadloze netwerk hebt. Open vervolgens de Nest-app en tik op Toevoegen om je videodeurbel toe te voegen. Op de achterkant van je Nest Doorbell vind je een QR-code; scan het met uw mobiele apparaat. Bevestig je deurbel op zijn plek. Je ziet een blauwe ring rond de knop; tik op Ja, het is blauw in de app. Tik op de locatie van je deurbel in de app. Je deurbel vindt je wifi-netwerk. Voer uw wachtwoord in om de verbinding te voltooien.

    Hoe reset ik mijn Google Nest wifi-router?

    Houd er rekening mee dat als je je Google Nest wifi-apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, al je huidige instellingen en gegevens permanent worden verwijderd. Om je router en alle punten terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, open je de Google Home-app, ga je naar Wi-Fi > Instellingen, en tik je opFactory Reset Network > OK Om alleen uw router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zoekt u de fabrieksresetknop en houdt u deze 10 seconden ingedrukt. Laat los wanneer u een ononderbroken geel licht ziet. Het resetproces kan tot 10 minuten duren. Als het klaar is, zie je een pulserend wit licht op je router.

Aanbevolen: