Een SMS-bericht verzenden naar een vaste telefoon

Inhoudsopgave:

Een SMS-bericht verzenden naar een vaste telefoon
Een SMS-bericht verzenden naar een vaste telefoon
Anonim

Het lijkt duidelijk dat sms-berichten alleen tussen mobiele telefoons zijn toegestaan. Of zijn ze? Dit roept de vraag op: wat gebeurt er als je een sms naar een vaste lijn stuurt?Sms'en via een vaste lijn wordt niet door alle mobiele providers ondersteund, dus sms'en naar een vaste lijn werkt misschien niet altijd. Als je nummer ook wordt geblokkeerd door iemand met een vaste lijn, gaat de sms niet door. Sommige providers ondersteunen echter de optie om een tekst om te zetten in een spraakbericht voor een vaste lijn.

Als je een Android-telefoon gebruikt, moet de onderstaande informatie van toepassing zijn, ongeacht wie je telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Hoe tekst-naar-vaste lijn werkt

Het sms'en naar een vaste lijn vanaf een mobiele telefoon is eigenlijk een combinatie van sms'en naar een andere mobiele telefoon en bellen naar een vaste lijn. De betrokken stappen en de prijs voor de service kunnen echter enigszins verschillen tussen mobiele providers, dus lees het onderstaande gedeelte over uw provider door.

Het basisidee is om het vaste nummer te sms'en zoals elke andere mobiele telefoon. Eenmaal verzonden, wordt uw tekst omgezet in een spraakbericht zodat het via de telefoon kan worden gehoord.

Bij ontvangst hoort de ontvanger van de vaste lijn uw telefoonnummer aan het begin van het bericht. Als ze antwoorden en reageren, wordt hun bericht naar u teruggestuurd. Als ze dat niet doen, wordt je sms/audiobericht achtergelaten op hun voicemailsysteem.

Sprint

Image
Image

Sprint rekent $ 0,25 per sms die je naar een vaste lijn stuurt. Dit zijn echter geen verborgen kosten - je moet je aanmelden voor de functie en de betaling accepteren voordat je het bericht verzendt, dus maak je geen zorgen dat dit per ongeluk je telefoonrekening opdrijft.

Nadat u bijvoorbeeld uw eerste sms-bericht hebt geschreven en het 10-cijferige vaste telefoonnummer hebt ingevoerd om te sms'en/bellen, ontvangt u een opt-in-sms-bericht waarin staat dat uw notitie zal worden omgezet in een geautomatiseerde stem voor een vaste telefoon om te ontvangen.

Na succesvolle levering van een sms-naar-vaste lijn met Sprint, ontvang je een bevestigingstekst op je telefoon. Het bericht vertelt je hoe je sms is ontvangen en of de ontvanger een spraakbericht voor je heeft achtergelaten.

Verizon

Image
Image

De sms-naar-vaste lijn-functie die beschikbaar is voor Verizon Wireless-telefoons zou beschikbaar zijn "met de meeste telefoonnummers in de Telefoongids in de VS". Dat wil zeggen, de service is alleen functioneel in de VS en werkt niet met alle bedrade telefoons.

De manier waarop deze vaste sms-functie werkt, is exact hetzelfde als de service van Sprint. Voer gewoon het telefoonnummer in zoals u zou doen bij het sms'en van een nummer en geef een bericht op dat moet worden geconverteerd naar audio. Als de ontvanger reageert, ontvang je een sms met een nummer dat je binnen 120 uur moet bellen om het antwoord te horen.

Je kunt meerdere vaste lijnen tegelijk sms'en, net zoals je een groepsbericht naar andere mobiele telefoons kunt sturen. Houd er echter rekening mee dat u apart in rekening wordt gebracht voor elk vast nummer waarnaar u de sms stuurt.

Voor elk nummer dat je sms't, moet je de kosten voor 'Sms naar vaste lijn' accepteren (die je via sms moet accepteren), tenzij je al eerder een bericht naar dat vaste nummer hebt gestuurd. Dus als je een bericht naar vijf vaste lijnen tegelijk stuurt en je hebt al vier van die nummers eerder een bericht gestuurd, hoef je alleen de vergoeding voor dat laatste te bevestigen - alle andere nummers worden automatisch in rekening gebracht sinds je hebt er al mee ingestemd dat deze nummers in rekening worden gebracht.

Om ervoor te zorgen dat Verizon stopt met het automatisch in rekening brengen van sms-berichten naar vaste nummers naar een bepaald nummer, stuurt u een sms naar het nummer 1150 met de tekst "OPT OUT" en het 10-cijferige nummer dat u wilt stoppen met sms'en (bijv. AFSCHRIJVEN 555-555-1234).

Dit zijn de kosten waarvan u op de hoogte moet zijn bij het gebruik van de functie Tekst naar vaste lijn van Verizon:

  • $0,25 voor elke sms die je naar een vaste lijn stuurt (zelfs als de ontvanger niet antwoordt).
  • $0,25 voor elk antwoordbericht waar je naar luistert.
  • Er worden niet in rekening gebracht als het bericht niet kan worden verzonden.
  • Er worden niet kosten in rekening gebracht wanneer Verizon u vraagt om de functie Sms naar vaste lijn te accepteren voor het nummer dat u sms't, noch wanneer u antwoordt om de betaling te accepteren.
  • Het is gratis voor de ontvanger om een sms te accepteren op zijn vaste telefoon.

Bekijk de veelgestelde vragen over tekst naar vaste lijnen van Verizon als je nog andere vragen hebt over hoe dit werkt.

Waarom wordt mijn mobiele provider hier niet vermeld?

Als je het nog niet beseft, is het eerste proces voor het sms'en naar een vaste lijn identiek, ongeacht welke provider je gebruikt. Dus, als je je provider hierboven niet ziet, maar je wilt weten of ze sms'en via vaste lijnen ondersteunen, probeer het dan gewoon zelf uit en kijk wat er gebeurt.

Het resultaat is dat je ofwel een sms terugkrijgt waarin je wordt gevraagd om de betaling te bevestigen om de vaste lijn te sms'en, of je krijgt te horen dat je provider de functie niet ondersteunt.

Aanbevolen: