Uw Windows 11-pc zal binnenkort Android-apps uitvoeren

Inhoudsopgave:

Uw Windows 11-pc zal binnenkort Android-apps uitvoeren
Uw Windows 11-pc zal binnenkort Android-apps uitvoeren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows 11 zal Android-telefoonapps uitvoeren.
  • Deze apps komen uit de app store van Amazon.
  • Achter de schermen is dit een stuk ingewikkelder dan het uitvoeren van iPhone-apps op de Mac.
Image
Image

Windows 11 zal Android-telefoonapps uitvoeren, net zoals de nieuwste Macs iPhone-apps kunnen uitvoeren, maar waarom zal Microsoft dit toestaan?

Microsoft heeft van oudsher een strakke controle gehouden over zijn dubbele geldmakers, Windows en Office. Maar in de afgelopen jaren zijn deze producten onderdeel geworden van zijn nieuwe doel: de leverancier zijn voor alle bedrijfssoftware. Met dit in gedachten is het logisch dat Windows zoveel mogelijk moet doen, inclusief het laten uitvoeren van al je Android-apps op je pc. Maar de dingen zijn al een beetje verwarrend.

"Niet alle Android-apps in de Google Play Store [werken], alleen die in de Amazon Appstore zullen compatibel zijn voor gebruik in Windows 11", vertelde Michael Knight, mede-oprichter van Incorporation Insight, via e-mail aan Lifewire. "[Ook] zal Windows proberen Android-applicaties native te sideloaden." Snap je dat?

Zal het werken?

iPhone-apps kunnen draaien op de nieuwste M1-Macs omdat ze allemaal dezelfde chips gebruiken en een gemeenschappelijke set tools delen voor het bouwen van apps. In zekere zin zijn de nieuwste Macs gewoon grote iPhones.

Android op Windows is heel anders en conceptueel veel complexer. Android-apps kunnen worden uitgevoerd op ARM-processors (zoals Apple's M1 of de Qualcomm Snapdragon-chips die de meeste Android-telefoons aandrijven), of op de Intel x86-chips die in de meeste pc's te vinden zijn.

Om apps te kunnen aanbieden, zal Windows 11 de Amazon Appstore bevatten. Als de app die je wilt installeren beschikbaar is in native x86 (pc)-formaat, dan krijg je dat gewoon. Zo niet, dan activeert Windows een speciale tussenlaag die de telefoon-app verta alt om op de pc te draaien.

Momenteel kennen we de details van deze vertaallaag niet, omdat de presentatie van Microsoft niet zo diep ging. Dit Microsoft/Intel-persbericht heeft een overzicht en dit uitstekende technische artikel van Ars Technica behandelt wat tot nu toe bekend is.

"First-party apps zullen waarschijnlijk probleemloos werken, aangezien Windows 11 is gebouwd om ze te ondersteunen. Sommige apps kunnen enige configuratie vergen om aan het werk te gaan en sommige werken helemaal niet", Christen Costa, CEO van Gadget Review, vertelde Lifewire via e-mail.

Niet alle Android-apps in de Google Play Store [werken], alleen die in de Amazon Appstore zijn compatibel voor gebruik in Windows 11.

Het zal ook mogelijk zijn om apps van elke bron te sideloaden. Je zit niet vast aan de Appstore van Amazon, wat misschien een goede zaak is, want de ervaring ziet er verre van gelikt uit.

"Om apps te downloaden, moet je inloggen met je Amazon-account. De Microsoft Store dient voornamelijk als een uniforme app-zoekmachine", vertelde Edward Mellett, oprichter van adviessite Wikijob, via e-mail aan Lifewire. "Dit houdt in dat je altijd twee App Stores open hebt op Windows, met twee plaatsen om te controleren op updates. Het lijkt niet gestroomlijnd te zijn."

Waarom, Microsoft? Waarom?

Het opnemen van een app store van derden in Windows laat zien hoeveel Microsoft is veranderd onder CEO Satya Nadella. Het ging van alles over het pushen van Office naar welke ruimte dan ook, om van Microsoft een soort one-stop-shop voor bedrijven te maken. En Microsoft heeft geen eigen mobiel besturingssysteem.

Hoewel Apple zich richt op individuele gebruikers, heeft het nog steeds een formidabele zakelijke aanwezigheid. Dit zou de reden kunnen zijn waarom Intel en Microsoft de handen ineen hebben geslagen om Android daar op de desktop te plaatsen.

"Het is een verstandige stap om hun onderscheid met Mac te vergroten en meer toegankelijkheid voor de gebruiker te creëren, omdat het mogelijkheden opent om dezelfde apps te gebruiken zonder de telefoon op te tillen", zegt Knight. "Dit versterkt ook het gestroomlijnde gebruik van desktops en laptops voor zowel zakelijke als vrijetijdsdoeleinden."

Hoe zit het met Windows op Arm?

Er is nog een stukje dat niet echt in deze puzzel past. Microsoft maakt ook een versie van Windows die draait op ARM-processors. Je zou denken dat dit de manier is om Android-apps op pc's te laten draaien, maar Microsoft lijkt bijna terughoudend om het verder te brengen dan zijn huidige vorm. Op dit moment werkt Windows voor ARM beter op M1-Macs dan op de eigen hardware van Microsoft.

Nogmaals, Microsoft speelt het lange spel. Android op x86 Windows is nu. Android-apps op ARM Windows-pc's is waarschijnlijk de toekomst. Wat het plan ook is, de realiteit is dat je volgende pc-update hem een stuk nuttiger zal maken.

Aanbevolen: