Gebruikers wisselen op Chromebook

Inhoudsopgave:

Gebruikers wisselen op Chromebook
Gebruikers wisselen op Chromebook
Anonim

Chromebooks zijn goedkoop en toegankelijk, wat betekent dat ze vaak worden gedeeld door families of zelfs tussen vrienden. U kunt maximaal vijf verschillende gebruikersprofielen op een Chromebook hebben en tussen die accounts schakelen zonder uit- of weer in te loggen. U kunt ook anderen toegang geven met de Chromebook-gastfunctie.

Maak meerdere gebruikers op één Chromebook

Als meer dan één persoon een Chromebook gebruikt, is het gemakkelijk om meerdere gebruikers te hebben. Het enige wat u hoeft te doen is een account aan te maken voor elke extra gebruiker, maximaal vijf gebruikersaccounts in totaal. Hier zijn de stappen om een nieuwe gebruikersaccount aan te maken:

  1. Ervan uitgaande dat er al een andere gebruiker is ingesteld op uw Chromebook, moet u zich eerst afmelden bij uw account.

    Als dit een gloednieuwe Chromebook is, kunt u nieuwe gebruikersaccounts maken volgens de onderstaande instructies Stap 1.

  2. Klik in het accountscherm op Persoon toevoegen onderaan de pagina.
  3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van het Google-account in voor de nieuwe gebruiker.

    Als de persoon die je toevoegt geen bestaand account heeft, moet hij of zij een Google-account maken voordat hij verder gaat.

  4. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien dat ook informatie bevat over wat er wordt gesynchroniseerd en hoe de personalisatieservices van Google werken. Als je wilt, kun je het vakje naast Bekijk synchronisatie-opties na setup aanvinken, klik dan op Accepteren en doorgaan.

    Image
    Image
  5. Bekijk de Servicevoorwaarden van Google Play en klik vervolgens op Meer.

    Op dit scherm heb je ook de mogelijkheid om de optie om Back-up naar Google Drive te selecteren of te deselecteren. Zorg ervoor dat u uw keuze maakt voordat u verder gaat.

  6. Informatie over Locatiediensten wordt weergegeven. Bekijk die informatie en besluit of u de optie wilt selecteren of deselecteren en klik vervolgens op Accepteren.

    Image
    Image
  7. Er wordt aanvullende informatie weergegeven over hoe Google Partners toegang hebben tot uw gegevens. Bekijk de informatie en tik vervolgens op Doorgaan.
  8. Beslis of je de Stemassistent wilt gebruiken (je kunt hier altijd later op terugkomen als je dat wilt). Als u Ik ga akkoord selecteert, wordt u gevraagd de Google Voice Assistant in te stellen. Als u op Nee, bedankt tikt, gaat u verder in het installatieproces.

  9. Bekijk op het volgende scherm de informatie over hoe de Google Assistent je kan helpen en tik vervolgens op Gereed.
  10. Beslis of je je telefoon wilt verbinden met je Chromebook-account of niet. De opties zijn Accepteren & doorgaan of Nee, bedankt. Na deze laatste selectie gaat u naar uw nieuwe Chromebook-gebruikersaccount.

    Image
    Image

Schakelen tussen gebruikers op een Chromebook

Zodra er meerdere accounts zijn gemaakt, hoeft een gebruiker zich voor het schakelen tussen deze accounts niet af te melden. In plaats daarvan kunt u in een paar eenvoudige stappen van het ene gebruikersaccount naar het andere overschakelen.

Hoewel uitloggen van een account niet nodig is om van gebruiker te wisselen, geven sommige mensen er misschien de voorkeur aan om dit te doen wanneer ze geen Chromebook-account gebruiken voor veiligheidsdoeleinden. Om uit te loggen, klikt u op de klok in de taakbalk onderaan de pagina en selecteert u Afmelden.

  1. Open het Snelle instellingen paneel door op de klok rechtsonder op de pagina te klikken.
  2. Selecteer de profielfoto voor het account dat is aangemeld.

    Image
    Image
  3. Klik op Aanmelden bij een andere gebruiker.

    Image
    Image
  4. Selecteer het profiel van de gebruiker waarnaar u wilt overschakelen en voer het wachtwoord van die persoon in wanneer daarom wordt gevraagd.

    Om ervoor te zorgen dat andere gebruikers geen toegang hebben tot uw account wanneer u klaar bent met het gebruik van de Chromebook, moet u het Snelle instellingen paneel selecteren en vervolgens op het slotpictogram klikken om uw account te vergrendelen. Alleen gebruikers met een wachtwoord hebben dan toegang tot het account.

Een gebruikersaccount verwijderen op Chromebook

Als een van de mensen die uw Chromebook gebruikt geen toegang meer nodig heeft tot zijn account via uw apparaat, kunt u het account eenvoudig verwijderen om zo nodig ruimte te maken voor anderen.

  1. Open het Snelle instellingen paneel door op de klok rechtsonder op de pagina te klikken.
  2. Selecteer het tandwielpictogram Settings.
  3. In de Mensen sectie van de Instellingen pagina, selecteer Google Accounts.
  4. Selecteer het menupictogram met drie stippen naast de accountnaam die u wilt verwijderen.
  5. Kies Verwijder dit account.

Een Chromebook-gast toevoegen

Niet iedereen die toegang heeft tot uw Chromebook, heeft mogelijk een account nodig. Als je bijvoorbeeld een vriend hebt en ze willen even snel een kijkje nemen in Gmail, dan hoef je geen heel nieuw account voor die persoon te maken. In plaats daarvan kun je ze als gast door je Chromebook laten bladeren.

Voordat u kunt overschakelen naar een gastaccount, moet u er eerst voor zorgen dat de gastaccountmogelijkheden zijn ingeschakeld.

  1. Open het Snelle instellingen paneel door op de klok rechtsonder op de pagina te klikken.
  2. Selecteer het tandwielpictogram Settings.
  3. In de Mensen sectie, selecteer Beheer andere mensen.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat de optie Browsen door gasten inschakelen is ingeschakeld.

    Image
    Image

Zoeken met gasten gebruiken

Zodra de functie Guest Browsing is ingeschakeld, kunt u alleen overschakelen naar een gastaccount door uit te loggen bij een gebruikersaccount. Ga naar het Snelle instellingen paneel door op de klok in de rechterbenedenhoek te klikken en klik vervolgens op AfmeldenDe hoofdaccountpagina wordt weergegeven. U kunt Bladeren als gast selecteren om iemand anders toegang te geven tot uw Chromebook zonder hun gebruikersaccount toe te voegen.

Wanneer een gast klaar is met browsen op uw Chromebook en uitlogt, wordt alle informatie over zijn online activiteiten gewist, inclusief cookies, bestanden, websitegegevens en browseractiviteit.

Aanbevolen: