Waarom ik echt een oude Click-Wheel iPod wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik echt een oude Click-Wheel iPod wil
Waarom ik echt een oude Click-Wheel iPod wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De klassieke iPod met klikwiel is vandaag de dag net zo goed als hij ooit was.
  • De muziek-app van de iPhone is slecht ontworpen, traag in gebruik en vol rommel.
  • Je kunt de harde schijf van de iPod verwisselen voor een moderne SSD.
Image
Image

De iPod was de beste muziekspeler van zijn tijd, maar het is misschien nog steeds de beste muziekspeler van vandaag.

De meesten van ons luisteren naar muziek met een app op onze telefoons. We hebben een bijna onbeperkte voorraad muziek, samen met allerlei slimme functies om ons te helpen nieuwe muziek te vinden. Maar deze apps zijn te ingewikkeld en ze bestaan in een moeras van andere apps, die allemaal worden bestuurd door een aanraakscherm, de definitie van een bewegend doelwit.

De iPod was het tegenovergestelde. Offline, eindig, volledig gefocust en ontworpen om één ding heel goed te doen. En ik wil er een.

De klassieke iPod in 2021

Er waren in de loop der jaren verschillende iPod-modellen, waaronder een iPod Classic, maar voor dit artikel noem ik ze allemaal "klassieke iPods" om ze te onderscheiden van latere modellen met aanraakschermen, zoals de kleine clip-on Nano of de nog steeds beschikbare iPod touch.

We hebben het over de iPod met een scrollwiel onder een scherm, het iconische ontwerp dat samen met de iMac het fortuin van Apple deed veranderen.

Image
Image

Dus waarom zou je in 2021 een oude, gebruikte iPod met klikwiel kopen? Het antwoord ligt bij tapes en persoonlijke stereo's (ook bekend als de Walkman). Ik hou echt niet van de muziek-app op mijn iPhone. Het is overweldigend, de interface is ingewikkeld en de helft van de tijd kan ik toch niet vinden wat ik wil.

Ik heb een tijdje geprobeerd terug te gaan naar tape, deels omdat het gewoon zo leuk is. Maar ik merkte dat ik veel te veel bezig was met het maken van nieuwe banden.

Toen cassettes de enige draagbare manier waren om naar muziek te luisteren, kocht of nam je alles op. Dat was het. Nu, met lege banden die veel meer kosten, merkte ik dat ik aan het twijfelen was welke muziek ik wilde opnemen. Zou ik genoeg naar dit album luisteren, enz.? Voeg daarbij het feit dat oude Walkmans moeilijk te repareren en onbetrouwbaar zijn, en je hebt een recept om op te geven.

De klassieke iPod heeft veel van de aantrekkingskracht van de Walkman. Het is een speciaal apparaat. Het heeft een koptelefoonaansluiting (in tegenstelling tot de iPhone) en het beste van alles is dat het echte knoppen heeft die nooit bewegen en altijd hetzelfde doen. Net als een camera met wijzerplaten of een kookplaat met knoppen, hoef je er nooit over na te denken om hem te bedienen. Je doet het gewoon.

Er zijn nadelen. Je verliest de optie om een Bluetooth-koptelefoon te gebruiken of het afspelen te regelen met een Apple Watch, maar je hebt beide niet nodig als je knoppen hebt die je kunt indrukken zonder te kijken. Een ander nadeel is dat je de oude 30-pins dockconnector van Apple moet gebruiken om hem op te laden. Gelukkig heb ik er nog een heleboel in een la.

De opties

De volgende stap was beslissen welk model te kopen. Er zijn twee algemene opties. Grote klassieke iPod, met een draaiende harde schijf erin, of een eerdere iPod nano, voordat Apple het klikwiel verving door een aanraakscherm. Sommigen houden misschien van de iPod mini, maar ik geef de voorkeur aan de nano omdat hij kleiner is en meer opslagruimte heeft.

Image
Image

Voor nostalgische waarde is het moeilijk om de originelen te verslaan met hun mono LCD-schermen. Maar die dingen waren zwaar en ik gaf altijd de voorkeur aan het klikwiel van de mini- en later full-sized iPods. Het origineel heeft fysieke klikknoppen rond het stuur. De innovatie van de mini was om het wieltje te laten klikken, zodat je kon draaien en drukken.

De iPod nano heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van de grotere modellen. Het heeft een SSD in plaats van een draaiende interne harde schijf. Aan de andere kant waren de harde schijven een stuk groter. De iPod Classic, het laatste oude iPod-model van Apple, verpakt tot 160 GB. U kunt de oude HDD ook omwisselen voor een moderne SSD, die zowel meer opslagruimte als een langere levensduur van de batterij kan bieden.

Uiteindelijk lijkt de iPod Classic de beste deal. Het is de nieuwste van alle iPods, het is de meest overvloedige op de gebruikte markt in mijn locatie, en het heeft alle voordelen van de geweldige fysieke interface van de iPod. Het nadeel is dat iFixit het beschouwt als een van de moeilijkst te demonteren iPods als je de batterij of opslag moet verwisselen.

De alternatieven

Wat als je een speciale muziekspeler wilt, maar geen zin hebt in stervende batterijen, kwetsbare harde schijven of oude oplaadkabels? Sony maakt verschillende Walkmans en SanDisk maakt er ook enkele, maar geen enkele die ik heb gevonden, gebruikt het scrollwiel van de iPod. iPods synchroniseren ook nog steeds met de muziekbibliotheek op je Mac, hoewel je sinds Big Sur de Finder moet gebruiken, niet de Muziek-app.

Dus ik ben momenteel op zoek naar een gebruikte iPod Classic zonder al te veel krassen, wat misschien wel de meest ultieme draagbare muziekspeler ooit is.

Aanbevolen: