Een vaste telefoon verbinden met een modem

Inhoudsopgave:

Een vaste telefoon verbinden met een modem
Een vaste telefoon verbinden met een modem
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw router aan op uw modem en sluit vervolgens de telefoonlijn aan op de "Phone 1"- of "Tel 1"-poort van uw router.
  • Als je een modem-router-combinatie hebt, sluit je de telefoonlijn gewoon aan op de poort "Telefoon 1" of "Tel 1".
  • Voor DSL-modems moet u een extra telefoonkabel gebruiken om de DSL-poort op een wandcontactdoos aan te sluiten.

Dit artikel legt uit hoe je een vaste telefoon aansluit op een modem. Instructies zijn over het algemeen van toepassing op alle modems, inclusief kabelmodems, glasvezelmodems en modem-router combinatie-apparaten.

Een vaste telefoon verbinden met een modem

Voordat u begint, moeten uw modem en internetservice worden ingesteld. Tenzij je modem een extra telefoonpoort heeft, moet je de telefoon via je router aansluiten.

Als je router en modem geen telefoonpoorten hebben, vraag dan aan je serviceprovider welk type apparatuur je nodig hebt om de telefoonservice in te stellen.

  1. Sluit uw router aan op uw modem als deze nog niet is aangesloten.
  2. Schakel je router en modem uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  3. Laat de telefoon los van de voeding en sluit de telefoonlijn van de telefoon aan op de Phone-poort op uw router.

    Als er twee telefoonpoorten zijn, zoek dan naar de poort met het label 'Telefoon 1' of 'Tel 1'. Je zou de tweede alleen gebruiken als je twee regels met aparte nummers hebt.

  4. Als je een DSL-modem hebt, gebruik dan een andere telefoonkabel om de DSL-poort op een wandcontactdoos aan te sluiten.

    Image
    Image
  5. Sluit de voeding voor je modem, router en telefoon in die volgorde aan. Wacht een paar minuten totdat alles is ingeschakeld en opstart. Als alles goed is aangesloten, knippert het telefoonlampje op uw router en gaat vervolgens branden.
  6. Afhankelijk van uw service, moet u mogelijk een nummer bellen om uw telefoonlijn te activeren. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp bij het instellen van uw internet en telefoon.
  7. Pak de telefoon op, luister naar een kiestoon en voer een testoproep uit.

Als je problemen hebt met je telefoon- of internetverbindingen, probeer dan je modem en router opnieuw op te starten.

Kan ik mijn vaste telefoon aansluiten op mijn router?

Zolang je router een telefoonpoort heeft, zou je hem op een vaste telefoon moeten kunnen aansluiten. Afhankelijk van hoe uw huis is bedraad, kunt u mogelijk extra telefoons aansluiten op de telefoonaansluitingen in de muur. Als je meerdere telefoons op dezelfde modem of wandcontactdoos wilt aansluiten, heb je mogelijk een telefoonsplitter nodig. Hoe dan ook, u moet een telefoon op de modem aansluiten om uw telefoonservice te activeren.

Als je een inbelmodem hebt, sluit je het ene uiteinde van een telefoonlijn aan op de "Lijn"-poort van het modem en het andere uiteinde op de wandcontactdoos. Sluit vervolgens een andere telefoonlijn van de telefoon aan op de poort "Telefoon 1" of "Tel 1" op de modem.

Kun je een vaste lijn verbinden met wifi?

Je kunt je telefoon niet draadloos verbinden met je router of modem. U moet een fysieke verbinding hebben. Zelfs als u een draadloze telefoon heeft, moet de telefoonbasis op een telefoonpoort worden aangesloten. Met deze opstelling kan de modem een technologie gebruiken die bekend staat als Voice over Internet Protocol (VoIP) om audiogegevens om te zetten in signalen die via internet kunnen worden overgedragen.

De kwaliteit van je telefoonverbinding hangt af van je internetsnelheid. Zorgt ervoor dat zowel je modem als je router voldoen aan de vereisten voor je internetabonnement.

Hoe verbind ik mijn huistelefoon met mijn NBN-modem?

Als je in Australië woont, moet je modem compatibel zijn met de National Broadband Network (NBN)-standaard. Volg de bovenstaande instructies om een telefoon aan te sluiten op je NBN-modem. Als je een optische glasvezelverbinding hebt, sluit je de telefoonlijn aan op de Uni-V-poort van je NBN Connection Box.

FAQ

    Kan ik internetten zonder kabel of telefoon?

    De meeste ISP's bieden internetabonnementen aan zonder kabel- of telefoonservice. Dat gezegd hebbende, u kunt geen internet via de kabel krijgen als er geen kabel-tv beschikbaar is waar u woont.

    Zijn vaste lijnen veiliger dan VoIP?

    Traditionele vaste lijnen zijn veiliger dan VoIP omdat ze moeilijker te hacken zijn. Als u telefoonservice krijgt via uw modem, gebruikt u VoIP. Gelukkig bieden ISP's meerdere coderingslagen om uw privacy te beschermen.

    Is mijn wifi in de war met mijn draadloze telefoon?

    Mogelijk. Als u vermoedt dat uw wifi-signaal uw draadloze telefoon verstoort, is de eenvoudigste oplossing om het basisstation van uw router weg te halen.

Aanbevolen: