Wat is een netwerkgateway?

Inhoudsopgave:

Wat is een netwerkgateway?
Wat is een netwerkgateway?
Anonim

Een netwerkgateway verbindt twee netwerken zodat de apparaten op het ene netwerk kunnen communiceren met de apparaten op een ander netwerk. Zonder gateways zou je geen toegang hebben tot internet, communiceren en data heen en weer sturen. Een gateway kan volledig in software, hardware of een combinatie van beide worden geïmplementeerd. Omdat een netwerkgateway per definitie aan de rand van een netwerk verschijnt, worden gerelateerde mogelijkheden zoals firewalls en proxyservers er meestal mee geïntegreerd.

Soorten gateways voor woningen en kleine bedrijven

Welk type netwerkgateway u ook gebruikt in uw huis of klein bedrijf, de functie is hetzelfde. Het verbindt uw lokale netwerk (LAN) en alle apparaten erop met internet en van daaruit naar waar de apparaten ook heen willen. Typen netwerkgateways die in gebruik zijn, zijn onder meer:

Op thuisnetwerken en in kleine bedrijven dient een breedbandrouter doorgaans als netwerkgateway. Het verbindt de apparaten in uw huis of kleine onderneming met internet. Een gateway is het belangrijkste kenmerk van een router. Routers zijn het meest voorkomende type gateways.

In sommige gevallen, zoals in een woning met inbelinternettoegang, is de gateway een router op de locatie van de internetprovider. Dit is steeds minder gebruikelijk geworden naarmate inbeltoegang afneemt in populariteit.

Sommige kleine bedrijven configureren een computer om als toegangspoort tot internet te dienen, in plaats van een router te gebruiken. Voor deze methode zijn twee netwerkadapters nodig: één verbonden met het lokale netwerk en één verbonden met internet.

Image
Image

Gateways als protocolconverters

Gateways zijn netwerkprotocolconverters. Vaak gebruiken de twee netwerken die een gateway verbindt verschillende basisprotocollen. De gateway vergemakkelijkt de compatibiliteit tussen de twee protocollen. Afhankelijk van de soorten protocollen die ze ondersteunen, kunnen netwerkgateways op elk niveau van het OSI-model werken.

FAQ

    Wat is een standaard gateway?

    Een standaardgateway is een hardwarepunt dat apparaten in het ene netwerk toegang geeft om te communiceren met apparaten in een ander netwerk.

    Wat is een draadloze gateway?

    Een draadloze gateway functioneert als een modem en een router en bevat een Wi-Fi-toegangspunt.

    Wat is een slechte gateway-fout?

    Een foutmelding over een slechte gateway, zoals 502 Bad Gateway, geeft aan dat er iets mis is met de servercommunicatie van een website. U kunt proberen de browser te vernieuwen, een nieuwe browsersessie te starten of de cache van uw browser te wissen om de fout te verhelpen.

    Wat is een gateway-ping?

    Het pingen van de gateway is het verzenden van een signaal om de netwerkconnectiviteit te testen. U kunt het ping-commando in de opdrachtprompt gebruiken door ping in te voeren waar uw standaard gateway-adres is.

Aanbevolen: