Wat is RouterLogin.com?

Inhoudsopgave:

Wat is RouterLogin.com?
Wat is RouterLogin.com?
Anonim

Routerfabrikant Netgear heeft een website om klanten te helpen die de adressen van hun routers niet meer weten. Wanneer u zich aanmeldt bij een breedbandrouter om administratief werk te doen, moet u normaal gesproken het interne IP-adres van de router weten. Het juiste adres hangt af van het model van de router en of de standaardinformatie is gewijzigd.

Bottom Line

Veel Netgear-thuisrouters zijn geconfigureerd om ofwel www.routerlogin.com of www.routerlogin.net te gebruiken in plaats van een IP-adres. Wanneer een van deze URL's wordt bezocht vanuit een thuisnetwerk, herkent een Netgear-router de websitedomeinnamen en verta alt deze automatisch naar het juiste IP-adres van de router.

Aanmelden bij een Netgear-router

Aanmelden bij een Netgear-router:

  1. Open een webbrowser op een computer of mobiel apparaat dat is verbonden met het netwerk.
  2. Typ in de adresbalk of ga naar https://www.routerlogin.net of

    Image
    Image
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de router in. De standaard gebruikersnaam is admin en het standaard wachtwoord is password. Als de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn gewijzigd, voert u in plaats daarvan die informatie in.
  4. Het startscherm van uw router wordt geopend.

    Image
    Image

Als je een van deze URL's bezoekt en geen Netgear-router hebt, verwijst de link door naar de startpagina van de technische ondersteuning van Netgear.

Als Routerlogin. Net niet werkt

Als je geen verbinding kunt maken met routerlogin.com of routerlogin.net, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing:

  1. Schakel de stroom voor de Netgear-router in.
  2. Verbind een computer met het wifi-netwerk van de router.

    Sommige routers vereisen dat de computer is aangesloten met een Ethernet-kabel om toegang te krijgen tot de beheerderspagina van de router. Een draadloze verbinding werkt mogelijk niet.

  3. Maak verbinding met de websites via het standaard IP-adres van de router op https://192.168.1.1. Dit werkt niet als je het standaard IP-adres hebt gewijzigd.
  4. Als de problemen aanhouden, probeer dan verbinding te maken met een andere browser of een ander draadloos apparaat.

  5. Power-cycle het hele netwerk.
  6. Als al het andere fa alt, voer dan een fabrieksreset uit op de router.

Aanbevolen: