Een HP-laptop inschakelen

Inhoudsopgave:

Een HP-laptop inschakelen
Een HP-laptop inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de aan/uit-knop om uw HP-laptop in te schakelen.
  • Als het niet wordt ingeschakeld, zorg er dan voor dat het is opgeladen of dat de stroomkabel is aangesloten (zorg ervoor dat je de juiste oplader gebruikt).
  • Als het niet wordt ingeschakeld, probeer dan andere apparaten los te koppelen en probeer het opnieuw..

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw HP-laptop aanzet en enkele dingen die u kunt proberen als deze niet wordt ingeschakeld.

Een HP-laptop inschakelen

De enige echte manier om de meeste HP-laptops aan te zetten, is door op de aan/uit-knop te drukken. Als uw laptop in de slaapstand staat, kunt u misschien net het deksel openen, maar als deze is uitgeschakeld, moet u op de aan/uit-knop drukken.

Image
Image
De aan/uit-knop voor HP's Spectre x360 13 bevindt zich op een van de hoekige hoeken aan de achterkant.

Jon Martindale

Afhankelijk van welke HP-laptop je hebt, bevindt de aan/uit-knop zich op iets andere plaatsen. Sommigen hebben het aan de zijkant, anderen op een van de hoeken aan de achterkant, terwijl anderen het nog steeds net boven het toetsenbord op de onderste helft van de laptop hebben.

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de aan/uit-knop van je laptop, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant of kijk op de ondersteuningssite van HP voor documentatie.

Wat moet ik doen als mijn HP-laptop niet kan worden ingeschakeld?

Als u op de aan/uit-knop drukt en uw HP-laptop gaat niet aan, is deze mogelijk niet kapot. Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om te proberen het probleem op te lossen.

  1. Steek de oplader in en probeer de HP-laptop opnieuw aan te zetten. Het kan zijn dat de batterij net leeg was. Als de laptop aan gaat, maar niet aan blijft als de voedingskabel niet is aangesloten, is de batterij mogelijk defect.
  2. Zorg ervoor dat je de juiste oplader gebruikt. Veel laptopopladers zien er hetzelfde uit. Probeer indien mogelijk een andere of een andere USB-C-kabel te gebruiken.
  3. Controleer nogmaals of het scherm niet alleen is uitgeschakeld. Hoor je de ventilator draaien? Probeer de helderheid op het hoofdscherm te verhogen of externe beeldschermen te controleren om te zien of ze de laptop laten draaien. Probeer een externe monitor aan te sluiten om te zien of je daar een beeld van krijgt.
  4. Verwijder alle externe schijven, media of accessoires en koppel de laptop los van een dockingstation, adapter of hub. Soms kunnen externe apparaten fouten veroorzaken waardoor een laptop niet kan opstarten. Zodra alles is losgekoppeld (behalve de stroom), probeert u het opnieuw in te schakelen.

  5. Probeer een harde herstart uit: verwijder de oplader en batterij (indien mogelijk) en houd vervolgens de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt. Hierdoor wordt eventuele resterende lading van de laptop afgevoerd.
  6. Als u specifieke pieptonen hoort wanneer u de laptop probeert te starten, zijn dit POST-codes die u een idee kunnen geven van wat er mis is.
  7. Controleer of de ventilatieopeningen stofvrij zijn en of de laptop niet oververhit is geraakt. Als uw HP-laptop te heet wordt, kan deze afsluiten en weigeren op te starten om de componenten te beschermen. Gebruik perslucht om eventueel opgehoopt stof te verwijderen als dit een probleem is.

Als geen van de bovenstaande dingen werkt, moet je proberen de laptop op te sturen voor reparatie. Als het onder de garantie v alt, overweeg dan om het terug te brengen naar de winkelier of HP, of zoek anders een goed beoordeelde en gekwalificeerde reparatiewerkplaats.

FAQ

    Hoe zet ik wifi aan op mijn HP laptop?

    De stappen om wifi in te schakelen zijn hetzelfde voor alle Windows-apparaten, dus volg de instructies voor het inschakelen van wifi op een Dell-laptop. Sommige HP-laptops hebben mogelijk een fysieke wifi-schakelaar die moet worden ingeschakeld.

    Hoe zet ik Bluetooth aan op een HP laptop?

    De stappen voor het inschakelen van Bluetooth op Windows 10 zijn hetzelfde voor alle pc's. Bluetooth inschakelen op Windows 7 is een beetje anders.

    Hoe zet ik het touchscreen op een HP laptop uit?

    Open Windows Device Manager en selecteer Human Interface Devices, kies uw aanraakscherm, klik met de rechtermuisknop en selecteer Apparaat uitschakelen.

Aanbevolen: