Amazon gaat games maken met Sci-Fi Shooter Crucible

Amazon gaat games maken met Sci-Fi Shooter Crucible
Amazon gaat games maken met Sci-Fi Shooter Crucible
Anonim

Amazon door te gaan met games zal het bedrijf helpen concurreren met bedrijven als Microsoft en Google, wat gamers nog een andere manier biedt om vermaakt en betrokken te blijven, tijdens of na de pandemische quarantaine.

Image
Image

Volgens een bericht in The New York Times is Amazon bijna klaar om zijn sci-fi-shooter Crucible de wereld in te sturen als de eerste grote game die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld.

The big picture: The Times zegt dat Amazon honderdduizenden dollars heeft gestoken in zijn nieuwe ontwikkelstudio, genaamd Relentless Studios, om te concurreren met rivalen zoals Microsoft, dat eigenaar is van Xbox One en heeft zijn eigen ontwikkelstudio, en Google, dat met Stadia de arena van streaming-games binnendringt.

Achter de schermen: Gaming is een enorme markt, die in 2019 naar schatting meer dan $ 150 miljard zal genereren, een stijging van bijna 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Amazon zal in een betere positie zijn om een deel van dat geld te nemen met games die het zelf ontwikkelt.

De details: De game, die mogelijk al in mei klaar is (uitgesteld door zorgen over het coronavirus), is gepland als een "last man standing"-shooter die zich afspeelt in een wereld die zo gevaarlijk is dat spelers af en toe moeten samenwerken om te overleven. Crucible zal waarschijnlijk goed spelen op Twitch, eigendom van Amazon, waarmee gamers kunnen zien hoe anderen big-budget gamers spelen.

Bottom line: Amazon's investering in ontwikkeling gaat verder met A New World, een sandbox-achtige MMO die zou kunnen wedijveren met World of Warcraft, een ander enorm succes voor Blizzard Entertainment. Als de games van Amazon het goed doen, hebben spelers nog een grote titel om te ontdekken, zullen streamers nog een hit hebben om op hun kanalen te gebruiken en zal Amazon een steeds groter deel van de gametaart nemen.

Aanbevolen: