Hoe het is om Astral-video's te maken op Google Pixel

Inhoudsopgave:

Hoe het is om Astral-video's te maken op Google Pixel
Hoe het is om Astral-video's te maken op Google Pixel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met een nieuwe functie van de Pixel-telefoons van Google kun je time-lapse-video's van sterren maken.
  • Ik heb de astrale videofunctie uitgeprobeerd en na een paar valse starts was ik enthousiast om mijn eigen Nature-programma te produceren.
  • Je zult de beste tijd hebben om de nieuwe stervideofunctie te gebruiken als je een statief voor je telefoon meeneemt.
Image
Image

De nieuwste Pixel-telefoons van Google hebben nu een functie waarmee je professioneel ogende time-lapse-video's van de nachtelijke hemel kunt maken.

Tijdens een aantal recente zomeravonden heb ik de Pixel-astrografiefunctie uitgeprobeerd en na een paar valse starts kreeg ik het werkend. Toen ik mijn handwerk eenmaal zag, was ik enthousiast over de kwaliteit van de video's en ontdekte ik een geheel nieuwe manier om de Pixel te gebruiken.

Met de Pixel-astrografiefunctie van Google kun je video's opnemen waarin de sterren aan de hemel lijken te bewegen. Je legt natuurlijk niet de beweging van sterren vast, maar de rotatie van de aarde.

Sterlicht, sterhelder

De nieuwe functie maakt gebruik van time-lapse-fotografie in combinatie met de bestaande astrofotografiemogelijkheden die het vermogen van de telefoon om het licht van sterren op te vangen, vergroten. DSLR-camera's zijn al lang in staat om deze truc uit te voeren, maar het gebruik ervan op de Pixel is veel eenvoudiger en goedkoper.

Het opzetten van time-lapse astrofotografie met een Google Pixel vereist de juiste voorwaarden, aangezien lichtvervuiling het beeld kan bederven. Helaas woon ik in New York City, wat de nachtmerrie van een astronoom is, omdat er geen plek is waar geen licht in het beeld v alt.

Ik was echter in staat om de functie uit te testen tijdens een bezoek in de staat, waar in de verte slechts een vage twinkeling van woningen in de voorsteden te zien was.

Image
Image

Ik begon door de camera-app te openen en op het tabblad Nachtzicht te tikken. Deze beweging start automatisch de time-lapse en de telefoon zal foto's maken als de lucht donker genoeg is.

Maar zelfs op een relatief donkere locatie in een landelijke omgeving kwam ik in de problemen: er was nog behoorlijk wat licht. Eindelijk, na veel positionering van de telefoon en het richten op een donkere plek in de lucht, begon mijn Pixel de sterren te fotograferen.

Ik was heel blij toen ik de eerste afbeeldingen van sterren op het scherm van mijn Pixel zag verschijnen, ook al waren het gewoon foto's. De mogelijkheid om foto's van sterren te maken is iets wat de Pixel al enkele jaren heeft.

Toen ik mijn handwerk zag, was ik enthousiast over de kwaliteit van de video's en ontdekte ik een geheel nieuwe manier om de Pixel te gebruiken.

Om de time-lapse-video te laten werken, moet je de Pixel lange tijd stil houden, zodat hij tijd heeft om een heleboel foto's te maken. Ik was niet van plan om mijn hand een half uur recht te houden, en ik had geen statief bij de hand, dus ik compromitteerde door de telefoon op een reling te plaatsen. Toen ontdekte de Pixel dat hij de videomodus kon inschakelen en begon hij time-lapse-foto's te maken en ze aan elkaar te naaien.

Uiteindelijk was mijn video klaar en kon ik zien hoe de sterren in mijn video bewegen. Het was een spannend moment, ook al was het resultaat een beetje modderig, waarschijnlijk door de lichtvervuiling en mijn gebrek aan een statief. Ik zal mijn werk niet snel inzenden voor een filmfestival, maar ik weet zeker dat ik met tijd en geduld betere resultaten kan behalen.

Tips van een professional

Zoals professionele fotograaf en blogger Kara Harms in een e-mailinterview heeft uitgelegd, is het belangrijkste dat je nodig hebt voor verbluffende nachtfoto's een statief of een vaste opstelling om je telefoon op te plaatsen, zelfs als het een geïmproviseerde is.

"Zelfs als je je adem inhoudt en heel stil probeert te blijven, bewegen mensen te veel voor nachtfoto's en worden ze wazig," zei ze."Tijdens het kamperen, is mijn doel om een paar stenen op een koeler te stapelen om mijn telefoon tegenaan te laten leunen om hem stabiel te houden."

Zodra je je statief hebt opgesteld, is het ook essentieel om een timer te gebruiken om de foto's te maken, zei Harms.

"Het aanraken van de cameraknop van je telefoon verslaat het doel van een stabiel oppervlak", voegde ze eraan toe. "Je kunt de beste telelens of app voor nachtfotografie gebruiken, maar als je tegen je telefoon stoot, worden zelfs een klein beetje foto's wazig."

Aanbevolen: