Windows 11 begint te voelen als macOS

Inhoudsopgave:

Windows 11 begint te voelen als macOS
Windows 11 begint te voelen als macOS
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows 11 is vroeg gelekt, waardoor gebruikers een vroege ontwikkelaarsversie van het aankomende besturingssysteem kunnen installeren en bekijken.
  • Microsoft is van plan om Windows 11 officieel aan te kondigen tijdens het evenement van 24 juni, en het besturingssysteem zal naar verwachting ergens in de herfst verschijnen.
  • Hoewel we nog steeds niet het volledige plaatje hebben gezien, lijkt Windows 11 veel hints van macOS te gebruiken, inclusief het nieuwe kernontwerp van de taakbalk en algemene wijzigingen in de gebruikersinterface.
Image
Image

Tot nu toe wordt Windows 11 een interessante push voor Microsoft, hoewel ik het gevoel heb dat het onderweg een paar hints van macOS nodig heeft.

Microsoft zal naar verwachting Windows 11 op 24 juni onthullen, maar een gelekte kopie van een vroege build doet al de ronde. De gelekte versie bevat niet elke wijziging die in het besturingssysteem komt wanneer Windows 11 v alt, maar het geeft wel een goed beeld van enkele van de grote UI-wijzigingen die eraan komen. Deze wijzigingen omvatten een gecentreerd startmenu dat meer lijkt op het dock van macOS, evenals afgeronde hoeken in veel van de Verkenner-vensters.

Uit nieuwsgierigheid besloot ik de versie op een machine te laden en er een draai aan te geven. Hoewel er nog steeds veel lijkt te ontbreken, voelt Windows 11 tot nu toe als een duw om Windows meer als het computerbesturingssysteem van Apple te laten voelen, en ik ben er een beetje voor.

Glanzend nieuw uiterlijk

Een van de dingen die ik altijd zo leuk vond aan macOS, is het strakke uiterlijk van de interface. Het is niet rommelig met app-labels en dergelijke, en dat zorgt voor een soepele en overzichtelijke ervaring. Windows 11 emuleert dit veel door af te zien van de beproefde labels waarop we in Windows zijn gaan vertrouwen voor scherpe pictogrammen. In het begin kan het een beetje verwarrend zijn, maar als je eenmaal weet waar elk pictogram naar toe leidt, verdwijnt de verwarring.

Image
Image

De taakbalk is ook volledig gecentreerd, vergelijkbaar met het uiterlijk van het macOS-dock en de hoofdtaakbalk in Chrome OS. Je kunt het aan de linkerkant in de instellingen wijzigen, maar over het algemeen ziet het er in het midden van het scherm eigenlijk schoon uit. Alles aan de UI-wijzigingen in het hoofdscherm voelt als een poging om het scherm op te ruimen. Als iemand die graag een minimum aantal pictogrammen op zijn bureaublad houdt, kan ik de stappen die Microsoft maakt waarderen.

Net zoals de taakbalkpictogrammen, kan het wennen aan het nieuwe startmenu in het begin een beetje onsamenhangend aanvoelen, vooral wanneer u begint te communiceren met het Windows-pictogram. In plaats van een startmenu te starten, opent het Windows-pictogram een app-lade die erg lijkt op die in de nieuwste Chrome OS-update. Het is een rare verandering ten opzichte van het standaardontwerp in Windows 10, maar het is eerlijk gezegd logisch met het algehele overzichtelijke ontwerp.

Voortbouwen op het verleden

Er is nog een belangrijk punt dat Windows 11 lijkt te volgen dat we hebben gezien in eerdere iteraties van macOS. Hoewel de naam misschien aan het veranderen is, voelt Windows 11 meer als een natuurlijke progressie van Windows 10, in plaats van een volledig nieuw besturingssysteem.

Natuurlijk zijn er de visuele veranderingen, en er zullen zeker ook meer veranderingen zijn in de definitieve versie. Maar met wat er al is en hoe gemakkelijk het allemaal kan worden verbonden met een huidige versie van Windows 10, voelt het nieuwste Microsoft-besturingssysteem meer als een update dan de onsamenhangende versiewijzigingen die we in het verleden hebben gezien.

Image
Image

Ja, het is niet perfect, en er is veel dat anders zal aanvoelen voor mensen, vooral Windows-die-hards. Maar als je net als ik bent en hebt gewacht tot Microsoft het besturingssysteem opruimde, voelt Windows 11 als een mooie stap voorwaarts.

Uiteindelijk is er echter nog steeds veel dat we niet weten over het besturingssysteem. Dit is een onvolledige kijk op iets dat waarschijnlijk pas in de herfst zal worden uitgebracht, dus het is niet te zeggen welke andere wijzigingen Microsoft tussen nu en dan zou kunnen aanbrengen.

Maar als Microsoft doorgaat met dit traject, zou Windows 11 eindelijk een les kunnen leren die macOS lang geleden heeft opgepikt: niet elke update van het besturingssysteem hoeft revolutionair te zijn. Soms moeten we gewoon de rommel opruimen en dingen opfleuren met nieuwe functies.

Aanbevolen: