WhatsApp begint met het testen van veilige cloudback-ups op Android

WhatsApp begint met het testen van veilige cloudback-ups op Android
WhatsApp begint met het testen van veilige cloudback-ups op Android
Anonim

De populaire berichten-app, WhatsApp, is begonnen met het testen van veilige cloudback-ups voor Android-gebruikers, te beginnen met de nieuwste bètaversie van de app.

WhatsApp is begonnen met het aanbieden van veilige cloudback-ups binnen WhatsApp bèta voor Android-versie 2.21.15.5, volgens Engadget. De optie om veilige back-ups in te schakelen werd voor het eerst ontdekt door WABetaInfo, en gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun gespreksgeschiedenis naar de cloud te uploaden.

Image
Image

WhatsApp biedt nog steeds zijn kenmerkende end-to-end-codering op de back-ups, al enkele jaren een steunpilaar in de app. De app-ontwikkelaar is vorige week net begonnen met het uitrollen van de functie naar de bèta. Helaas heeft WhatsApp een dag later versleutelde back-ups uitgeschakeld in versie 2.21.25.7, met als hoofdoorzaak "verbindingsproblemen". Het is onduidelijk wanneer het bedrijf van plan is het weer in te schakelen.

Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven onaangekondigde functies in hun bètaversies gaan testen, maar dat lijkt hier het geval te zijn. Volgens WABetaInfo kan de functie worden ingeschakeld via de instellingen van de app op Android-apparaten die deze hebben ontvangen. Indien ingeschakeld, maakt WhatsApp automatisch een back-up van alle gesprekken die je hebt naar de cloud met behulp van end-to-end-codering.

Het systeem lijkt cloudservices zoals Google Drive te gebruiken om een back-up van de gegevens te maken, en gebruikers moeten een ander wachtwoord dan hun standaard WhatsApp-wachtwoord gebruiken om het te coderen. Als u het wachtwoord kwijtraakt, heeft u geen toegang meer tot uw back-ups. Als alternatief staat het back-upsysteem ook het gebruik van een 64-cijferige coderingssleutel toe in plaats van een wachtwoord.

Image
Image

Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt en WhatsApp heeft geen details gedeeld over wanneer het van plan is de functie opnieuw in te schakelen in toekomstige bètaversies.

Aanbevolen: