Netflix begint met AV1-streaming op geschikte tv's en PS4 Pro

Netflix begint met AV1-streaming op geschikte tv's en PS4 Pro
Netflix begint met AV1-streaming op geschikte tv's en PS4 Pro
Anonim

Netflix is begonnen met de uitrol van de AV1-codec voor streaming op compatibele tv's en de PS4 Pro, wat de algehele kwaliteit zou moeten verbeteren en tegelijkertijd de bandbreedte zou moeten verminderen.

Hoewel AV1 sinds 2020 beschikbaar is in de streaming mobiele apps van Netflix, hebben tv-gebruikers die optie niet gehad. Nou, tot nu toe, want Netflix heeft onlangs aangekondigd dat AV1 is begonnen met streamen naar compatibele tv's (samen met de PS4 Pro). Dus als je tv AV1-gereed is, of als je Netflix op een PS4 Pro gebruikt, kun je enkele verbeteringen in streamingsnelheid en -kwaliteit opmerken.

Image
Image

Er is veel nuance in wat AV1 doet en hoe het werkt, maar het voordeel is dat Netflix gelooft dat het verschillende aspecten van de streamingkwaliteit voor zijn gebruikers zal verbeteren. Dit omvat betere prestaties, zelfs tijdens netwerkcongestie, evenals minder kwaliteitsdalingen tijdens het afspelen.

En omdat AV1 minder bandbreedte vereist, moeten gebruikers met lagere verbindingssnelheden in hogere resoluties kunnen streamen dan voorheen.

Niet alles in de Netflix-catalogus zal echter meteen AV1-streaming gebruiken. Volgens Netflix kost het coderen voor AV1 behoorlijk wat tijd en de catalogus is enorm. Het moest dus bepaalde titels voorrang geven boven andere op basis van populariteit en andere factoren die het niet verklaarde.

Het lijkt erop dat het plan is om uiteindelijk alles voor AV1 te laten coderen, maar het is nog steeds een continu proces.

Image
Image

Voorlopig is Netflix AV1-streaming alleen beschikbaar op AV1-compatibele tv's en tv's die zijn aangesloten op een PS4 Pro.

Netflix zegt dat het "werkt met externe partners" om AV1 naar meer apparaten te brengen, maar heeft nog geen details gegeven over wanneer of welke apparaten dat zouden kunnen zijn.

Aanbevolen: