Breedbandmodems bij snelle internettoegang en gebruik

Inhoudsopgave:

Breedbandmodems bij snelle internettoegang en gebruik
Breedbandmodems bij snelle internettoegang en gebruik
Anonim

Een breedbandmodem is een type computermodem dat wordt gebruikt met snelle internetdiensten. De drie gebruikelijke breedbandmodems zijn kabel, DSL (digitale abonneelijn) en draadloos. Traditionele computermodems ondersteunen daarentegen inbelinternet met lage snelheid, dat als bijna achterhaald wordt beschouwd in gebieden waar breedbanddiensten beschikbaar zijn.

De definitie van breedbandsnelheid verschilt per land, en sommige DSL- en draadloze services die oudere technologie gebruiken, kunnen onder de officiële limieten vallen. Niettemin worden ze allemaal beschouwd als breedbandmodems.

Image
Image

Bekabelde breedbandmodems

Een kabelmodem verbindt een thuiscomputer (of netwerk van thuiscomputers) met residentiële kabellijnen voor internetconnectiviteit. Standaard kabelmodems ondersteunen een versie van de DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification). Een DSL-modem daarentegen maakt verbinding met een openbare telefoondienst voor internetverbinding.

Image
Image

Zowel kabel- als DSL-modems maken het verzenden van digitale gegevens mogelijk via fysieke lijnen die zijn ontworpen voor analoge communicatie (spraak- of televisiesignalen). Glasvezel internet (bijvoorbeeld Verizon FIOS) vereist geen modem omdat glasvezelkabels volledig digitale communicatie ondersteunen.

Draadloze breedbandmodems

Draadloze modemapparaten die zijn verbonden met mobiele internetdiensten, worden gewoonlijk mobiele hotspots genoemd (niet te verwarren met wifi-hotspots). Technisch gezien kun je een smartphone gebruiken als een draadloze modem om hem te verbinden met een ander lokaal apparaat in tethering-modus.

Vaste draadloze breedbanddiensten vereisen soms een modem om het thuisnetwerk te verbinden met de lokale radioapparatuur van de provider; dit hangt af van de betrokken technologie.

Breedbandmodems gebruiken

Net als een tv-settopbox worden zowel kabel- als DSL-modems doorgaans geleverd door de internetprovider, dus het is geen apparaat dat u zelf moet kopen (hoewel de meeste providers u toestaan om uw eigen als u kiest). Breedbandmodems worden soms samen met breedbandrouters vervaardigd en verkocht als afzonderlijke eenheden, gewoonlijk thuisgateways of residentiële gateways genoemd.

Bij afzonderlijke installatie maakt een breedbandmodem aan de ene kant verbinding met internet en aan de andere kant met het interne thuisnetwerk. De modem-naar-router-verbinding maakt gebruik van een Ethernet- of USB-kabel, afhankelijk van de opties die elk apparaat ondersteunt. De modem-naar-internetverbinding maakt gebruik van een telefoonlijn (DSL) of een coaxkabel (voor kabelmodems).

Connectiviteitsproblemen

Wanneer Microsoft Windows een probleem met uw breedbandverbinding detecteert, wordt er een bericht weergegeven als volgt: "Uw breedbandverbinding ondervindt verbindingsproblemen." Hoewel het bericht specifiek naar de modem verwijst, kan deze fout wijzen op andere problemen, zoals:

  • Configuratieproblemen of storingen met de breedbandrouter.
  • Verbindingsproblemen tussen de Windows-computer en de router.
  • Storingen met de modem.

In tegenstelling tot routers hebben modems weinig instellingen en opties voor probleemoplossing. Normaal gesproken moeten beheerders een modem uit- en weer inschakelen om deze opnieuw in te stellen. Voor de beste resultaten zet u zowel de breedbandmodem als de router tegelijk uit en weer aan.

Aanbevolen: