Wat te overwegen voordat u een nieuwe printer koopt

Inhoudsopgave:

Wat te overwegen voordat u een nieuwe printer koopt
Wat te overwegen voordat u een nieuwe printer koopt
Anonim

Printers zijn cruciaal voor persoonlijke en kantoorfuncties. Met zoveel afdrukopties voor thuis en op kantoor, kan het echter een uitdaging zijn om de juiste te kiezen voor uw behoeften. Deze koopgids helpt u beslissen welke printer u moet kopen op basis van uw specifieke behoeften, budget en levensstijl.

Image
Image

Bottom Line

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een printer is een (meestal) op een computer aangesloten apparaat dat tekst en afbeeldingen op papier afdrukt. Printers omvatten thuiscomputers voor typische persoonlijke uitvoer, zoals het afdrukken van huiswerk of documenten. Kantoorprinters voorzien in de afdrukbehoeften van een bedrijf, en professionele printers zorgen voor enorme afdruktaken en extra functies zoals scannen en sorteren.

6 Dingen om te overwegen voordat u een printer koopt

Je moet een paar belangrijke factoren evalueren voordat je de juiste printer kiest. Terwijl u rondkijkt, zult u zien dat printers in talloze formaten, prijzen en vormfactoren met verschillende prijspunten verkrijgbaar zijn. Uw specifieke behoeften bepalen de printer die u koopt.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten voordat u in een nieuwe printer investeert:

  • Hoeveel ga je uitgeven?
  • Wat zijn uw afdrukbehoeften?
  • Heeft u een basisprinter met één functie nodig?
  • Moet je kopiëren, scannen en faxen?
  • Heeft u een gespecialiseerde fotoprinter nodig?

  • Moet je onderweg printen?

Hoeveel moet je uitgeven?

Printers zijn er in een breed assortiment aan prijzen, dus het is essentieel om uw behoeften te evalueren en een printer te kopen met de nodige functies. U moet ook rekening houden met de bedrijfskosten wanneer u een printer koopt. U moet bijvoorbeeld inktcartridges of lasertoner aanschaffen.

Hier is een idee van wat je kunt verwachten.

Prijsbereik Wat u kunt verwachten
> $100 Voor deze prijs krijg je waarschijnlijk een inkjetprinter. De meeste zullen ook kopiëren en scannen. Deze printers zijn meestal ideaal voor één tot vijf gebruikers, gebruiken normaal fotopapier, hebben een resolutie van ongeveer 4800 x 600 dpi en printen met ongeveer 8 ipm (zwart-wit) en 4 ipm (kleur).
$100 - $150 In dit assortiment vind je inkjetprinters en sommige fotoprinters. U kunt ook laserprinters van een lager niveau vinden, hoewel ze waarschijnlijk alleen zwart-wit afdrukken. Een typische inkjetprinter in deze reeks heeft alles-in-één-mogelijkheden, afdruksnelheden tot 14 ppm en een afdrukresolutie tot 4800 x 1200 dpi.
$150 - $250 Een typische laserprinter in deze reeks heeft ingebouwde Wi-Fi, afdruksnelheden tot 36 ppm en een afdrukresolutie tot 2400 x 600. Een typische inkjetprinter in deze reeks beschikt over alle -in-één mogelijkheden, printsnelheid tot 20 ppm en een resolutie tot 4800 x 1200 dpi.
$250 - $500 Functies zullen sterk variëren. Mogelijk ziet u een all-in-one voor inkjetkleuren met grootformaatmogelijkheden, snelheden van 25 ppm en een resolutie tot 4800 x 2400 geoptimaliseerde dpi. Een laserprinter in deze categorie biedt mogelijk mobiel en cloudgebaseerd printen, snelheden van 40 ppm, touchscreens en energiezuinigheid.
$500 + Je zult printers gaan zien met meer bedrijfsvriendelijke functies, zoals multifunctionele kleurenlaserprinters met automatische duplexmogelijkheden, netwerkfuncties en meer.

Nadat je een printer hebt geïdentificeerd die je leuk vindt, controleer je vergelijkbare modellen van andere fabrikanten om te zien of er een aanzienlijk kostenverschil is.

Wat zijn uw afdrukbehoeften?

Je eerste taak is het inschatten van de werklast die een printer nodig heeft. Sommige printers kunnen duizenden of zelfs tienduizenden pagina's in een maand afdrukken. Deze printers in kantoorstijl werken goed voor kleine bedrijven en wereldwijd georiënteerde kantoren.

Als je een thuiswerkende professional of student bent, heb je misschien een printer nodig die een lichte werklast aankan, zoals maandelijkse onkostendeclaraties, scripties en andere eenvoudige documenten. Als je van plan bent om spaarzaam met een printer om te gaan, zoek dan een printer met een kleine laadbak die je zo compact mogelijk kunt opbergen om ruimte te maken voor andere apparaten en meubels.

Als uw bedrijf netwerkfunctionaliteit, multifunctionele mogelijkheden en hoge snelheden per minuut nodig heeft, houd dan rekening met deze factoren.

Heeft u een basisprinter met één functie nodig?

Eenfunctieprinters doen maar één ding: printen. Modellen met één functie zijn ideaal als u kinderen heeft die essays of andere opdrachten moeten schrijven en afdrukken. Deze printers zijn ook perfect als u af en toe documenten afdrukt, zoals online winkelbonnen en bevestigingsmails voor persoonlijke records. Modellen met één functie hebben doorgaans een kleinere capaciteit van de laadlade, afdrukmogelijkheden voor kleinere volumes en een aantrekkelijke prijs wanneer u met een beperkt budget moet afdrukken.

Image
Image

Moet u kopiëren, scannen en faxen?

Als je je printer dubbel of driedubbel nodig hebt, overweeg dan een all-in-one printer. All-in-one printers, ook wel multifunctionele printers (MFP's) genoemd, kunnen printen, kopiëren, scannen en faxen. Deze printers zijn ideaal voor kleine bedrijven, thuiswerkende professionals, studenten en grotere kantoren. Overweeg een MFP als u meerdere documenttypen en projecten verwerkt en een manier nodig hebt om snel rapporten en afbeeldingen te maken en te verzenden.

Deze printers zijn ook geweldig voor kunstenaars die werken met traditionele media en digitale kunstprogramma's. Schets en teken bijvoorbeeld op papier en scan de afbeelding vervolgens in uw favoriete programma om lijntekeningen en kleuren te maken.

Moet u onderweg afdrukken?

Mobiele printers zijn lichtgewicht en compact, en sommige hebben ingebouwde batterijen om onderweg af te drukken. De meeste modellen passen in een rugzak of laptoptas voor op reis. Mobiele printers kunnen ook verbinding maken met mobiele apparaten en laptops via Wi-Fi of Bluetooth om af te drukken met of zonder internetverbinding. Deze functie is uitstekend geschikt voor professionele aannemers die naar plaatsen reizen die geen betrouwbare netwerkverbinding hebben.

Mobiele printers zijn ook een goede keuze voor forensenstudenten. Deze printers kunnen essays of andere opdrachten afdrukken wanneer studenten geen toegang hebben tot (of tijd hebben om naar de computerlokalen op de campus te rennen). Met een compacte, mobiele printer kun je last-minute papieren in je auto printen en klaar zijn voor de les.

Heeft u een gespecialiseerde fotoprinter nodig?

Hoewel u foto's met andere printers kunt afdrukken, kunt u overwegen een speciale fotoprinter te gebruiken om verbluffende, levensechte afbeeldingen en kunst te maken. Fotoprinters gebruiken speciale inkten en hoogglanzend fotopapier om prints van laboratoriumkwaliteit te maken. Sommige maken verbinding met uw sociale media-accounts, zoals Facebook en Instagram, om spontane foto's af te drukken.

Inkjet- en laserprinters zijn het meest geschikt voor het afdrukken van documenten. Inkjetprinters hebben de neiging om veel inkt te gebruiken bij het maken van een document. Als je een foto afdrukt met een inkjetprinter, loop je het risico op vlekken en uitlopen van de inkt door lange droogtijden. Laserprintertoner krijgt niet dezelfde hoeveelheid rijke kleurverzadiging. Hoewel afdrukken in kleurentoner mogelijk is, zijn laserprinters beter geschikt voor taken zoals het afdrukken van visuele hulpmiddelen voor vergaderingen.

Inkjet versus laserprinters

De twee belangrijkste printercategorieën zijn inkjet en laser.

Inkjetprinters

Inkjetprinters gebruiken zwarte of cyaan, magenta en gele inktcartridges om documenten en foto's af te drukken. U zult waarschijnlijk een inkjetprinter in uw huis of slaapzaal gebruiken, omdat deze printers betaalbaar en eenvoudig in te stellen zijn. Inkjetprinters drukken foto's van hoge kwaliteit af met inkt op pigmentbasis en drukken hogere kleurconcentraties af dan andere printertypes.

Het type papier dat u gebruikt voor inkjetprinten is ook van invloed op inktvlekken en uitvloeien.

Image
Image

Laserprinters

Laserprinters gebruiken tonercartridges en een ingewikkelde drumconfiguratie die de toner met papier versmelt om documenten te produceren. Tonercartridges verwerken grotere werkbelastingen dan inktcartridges en zijn beter geschikt voor kantooromgevingen.

Image
Image

Inkjet- en laserprinterkosten

Houd rekening met de afdrukkosten bij het kiezen tussen inkjet- en laserprinters. Laserprinters zijn duur, net als tonercartridges. De toner kan echter tot een jaar meegaan, afhankelijk van de werkbelasting.

Inkjetprinters zijn betaalbaarder, net als inktcartridges. Het nadeel is dat de cartridges een kleine hoeveelheid inkt bevatten en een paar maanden meegaan bij lichte belasting.

Inktcartridges raken snel verstopt als ze niet vaak worden gebruikt. Opgedroogde inkt kan stollen op de printkoppen, wat kan leiden tot foutmeldingen, frustratie en vlekkerige documenten of foto's.

Wie moet welk printertype kopen?

Er zijn geen vaste regels over welk printertype je moet kopen. Enkele typische kopers voor de verschillende printercategorieën zijn echter:

  • Inkjetprinters Inkjetprinters zijn ideaal voor verschillende categorieën. Low-end tot mid-range inkjetprinters zijn uitstekende keuzes voor gezinnen, thuiskantoren en kleine kantoren. De meeste hiervan hebben multifunctionele mogelijkheden om te voorzien in uw scan- en faxbehoeften. High-end (ongeveer $ 1.000) inkjetprinters zijn zeer geschikt voor kleine bedrijven en werkgroepen, vooral als ze worden geleverd met onbeperkte gratis inktdeals.
  • Laserprinters Omdat laserprinters grote hoeveelheden zwart-wit- en kleurendocumenten voor meerdere gebruikers kunnen afdrukken, zijn ze beter geschikt voor gebruik op kantoor en in bedrijven. De duurdere modellen beschikken over uitgebreide functies, waaronder sorteren, nieten, printen vanaf USB, printen en scannen via cloudgebaseerde apps en meer. Thuiskantoorgebruikers kunnen echter ook de voorkeur geven aan goedkopere laserprinters vanwege hun kwaliteit en functies.
  • Fotoprinters. Toegewijde fotoprinters zijn voorbehouden aan professionele fotografen en grafische kunstenaars. Een high-end fotoprinter kost waarschijnlijk $ 1.000 of meer en beschikt over papierrollen en bredere papieropties.

Wat moet ik doen nadat ik een printer heb gekocht?

Na het kopen van uw nieuwe printer, moet u:

  • Stel het in. Afhankelijk van het type en de locatie van uw printer, moet u de printer instellen volgens de instructies van de fabrikant en deze via Ethernet of Wi-Fi met uw netwerk verbinden.
  • Koop benodigde accessoires. U moet inkjetcartridges, lasertoner en verschillende papiersoorten voor verschillende functies inslaan.

FAQ

    Wat moet ik doen als de uitvoer van de inkjetprinter strepen vertoont?

    Als u strepen op de uitvoer van inkjetprinters ervaart, probeer dan de inkjetprintkoppen te reinigen. Ga op een Windows-pc naar Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers Klik met de rechtermuisknop uw apparaat > Properties > Maintenance > Clean Heads, en volg de instructies. Ga op een Mac naar System Preferences > Printers > Options and Supplies > Hulpprogramma's

    Hoe maak ik stickers met een inkjetprinter?

    Als je stickers op een inkjetprinter wilt maken, koop je transferpapier voor waterglijbanen. Druk de afbeelding af op speciaal papier. Als het doorzichtig papier is, gebruik dan een knutselmes om voorzichtig een rand van een kwart inch rond het embleem te snijden. Als het wit papier is, hoeft u geen rand te knippen. Plaats de sticker in een kom met water totdat je hem gemakkelijk tussen twee vingers kunt schuiven.

    Wat is een monochrome laserprinter?

    Een monochrome laserprinter is een laserprinter die alleen in zwart-wit kan afdrukken. Ze zijn zuiniger dan kleurenlaserprinters, waardoor ze een laserprinteroptie zijn voor thuis- of thuiskantoorgebruik.

Aanbevolen: